Hold cybersecure når du handler ferie

Markedsføring til Gen Z: Hvordan detaljister når forbrukere denne høytiden sesong TechRepublics Bill Detwiler intervjuer Salesforces Rob Garf, VP for industristrategi og innsikt, på Dreamforce 2019, om hvordan detaljister prøver å nå kjøpere i løpet av høytiden 2019.

Selv om du knapt har trukket pusten siden tilbudene om Black Friday og Cyber ​​Monday fylte innboksene dine, er du ikke ute av shoppingskogen ennå.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Ferien er bare noen dager unna; selv om dagene aldri kommer snart nok for de under 10 år, klager den gjennomsnittlige voksen over hvor raskt behovet for enda mer shopping vevet over.

10 måter å øke brukernes cybersecurity IQ (gratis PDF)

Ganske bare på utsiden

Uansett hvor engstelig eller stresset du føler deg, er den første store biten av rådene en fornuftig. Ikke la deg svinge av de store markedsføringsannonsene som inneholder sosiale mediesider. Annonsene kan se bra ut, men klikk og kjøp aldri uten å være påpasselig.

Pass på å klikke på lenker levert til din e-post

"I løpet av høytiden kan et phishing-forsøk komme via en e-post med en lenke til et falsk nettsted bygget for å stjele din personlige informasjon, " sa Chris Duvall, seniordirektør i The Chertoff Group.

"Vær forsiktig med å avstå fra å klikke på slike lenker og laste ned filer fra ukjente kilder - pass deg også på e-post eller nettsteder med skrivefeil og grammatiske feil, som er vanlige kjennetegn ved phishingforsøk, " la han til.

Slå opp navnet på selskapet som foreslår å selge deg en ettertraktet vare og se hva slags tilbakemelding de har fått fra vurderingssidene.

Les den laveste (en) stjernen først, slik at du har en ide om hva som kan skje. Gitt, det kan se ut som om de første som klager og utretter en dårlig anmeldelse er skrevet av dem som kritikk er en daglig ting for. Men hvis du fortsetter å lese, får du en følelse av gjensidighet.

Hvis du for eksempel ønsker å få en dusjradio, og de fleste av dem - og to-stjerners anmeldelser oppgir at volumkontrollknappen slipper for lett, er det sannsynligvis det som er galt med det. Det samme kan sies for annonser som viser gode kjøp. Husk å lese det fine antallet.

Vurdere nettstedets sikkerhet

Duvall anbefalte: "Se etter hengelåssymbolet i adressefeltet, eller en URL som begynner med 'https' i motsetning til 'http', med 's' som står for 'sikker.' Noen nettlesere vil til og med indikere om det er trygt for deg å gi ut kredittkortinformasjonen din ved å vise deg en grønn adresselinje, mens ubeskyttede vil være røde. "

Vær skeptisk til mistenkelig lave priser

"Mens store salg er et varemerke for ferie, hvis en pris virker 'for god til å være sann', så er det sannsynligvis, " sa Duvall. "Sammenlign priser for de samme varene på andre nettsteder. Hvis prisen er drastisk lavere, er det sannsynligvis en svindel designet for å skaffe deg informasjon."

Tilbud kan være terningkast

Ferien er definert av gave å gi, enten det er for ekte stemning eller forpliktelse, og du kan være ivrig etter å hoppe på tilbudene.

Monique Becenti, produkt- og kanalspesialist med sikkerhetsselskapet Sitelock, sier fortsette med forsiktighet.

"Med de gode tilbudene som er tilgjengelige, kan kjøpere bli fristet til å klikke på koblinger fra tredjepart som tilbyr kuponger eller kampanjer, " sa Becenti. "En shoppingferie betyr at det er enorm mulighet for nettkriminelle å prøve å stjele shopperinformasjon gjennom forfalskede nettsteder, ondsinnede kupongkodelink og phishy markedsføringskampanjer."

Vær på jakt etter falske shopping-apper

"Hundrevis av falske apper for detaljhandel designet for å stjele kredittkortinformasjonen din dukker opp i Apples App Store og Google Play, " advarte Duvall. "Sørg for å laste ned den legitime versjonen av detaljhandelsapper ved å laste den ned direkte fra butikkens nettsted, eller ved å sjekke brukeromtaler grundig hvis du laster dem ned fra en appbutikk."

Prioriter shopping på pålitelige nettsteder og gjør undersøkelser

Duvall sa: "På internett er noen nettsteder opprettet av folk som bare vil stjele informasjonen din. For å unngå denne fallgruven, bør du handle hos forhandlere du er kjent med og har brukt før. Hvis du vil kjøpe en vare fra en ukjent forhandler, undersøk litt først.

"Vurder å sjekke selskapets sosiale medier etter, kundevurderinger, posten på Better Business Bureau, og til og med kontakte virksomheten direkte. Når du kjøper fra online markedsplasser som eBay, bør du gjennomgå selgerens omdømme grundig, vurdere varebeskrivelsen nøye, lese kommentarer, og til og med stille selger direkte spørsmål før du kjøper. "

Bruk aldri det 'andre' kortet

Selv om du kanskje har de beste intensjonene, for eksempel å unngå å bruke kredittkortet ditt for mye, må du heller ikke bruke debetkortet ditt.

Ja, når du vil returnere en vare til et selskap som Target eller Old Navy eller Nordstrom, med et kortnummer, kreditt eller debet i "systemet", gjør det det mye enklere når du ikke har kvittering, ettersom de kan slå deg opp gjennom kortet ditt.

Det er en bekvemmelighet for de som mister kvitteringene sine lett og betaler kontant, men det er en bekvemmelighet du kan og bør gjøre uten.

Mens debetkort er regulert av den elektroniske overføringsloven, er det lettere for svindlere å hacke kontoen din. Du er også underlagt mer ansvar. Hvis du rapporterer et problem med debetkortet ditt innen to virkedager, er ansvaret ditt bare $ 50, men etter to dager, hopper det til $ 500. Kredittkortsansvar er begrenset til $ 50.

Og hvis en bartender eller hotelier ønsker å sikre at du har midler til å betale dem, kan debetmynten din være på vent, mens den med kredittkort er øyeblikkelig. Debetkort er heller ikke gunstig for reisende, du vil ikke få poeng eller kreditter, og til slutt vil de ikke hjelpe deg med å øke belønningen. Bruk debetkortet ditt til det det er best og beregnet på: minibank og kontantuttak.

Håndtere en hacking

Hvis du er uheldig nok til å bli hacket, sa Becenti, er det trinnene du må ta. "Berørte forbrukere bør starte med å endre brukernavn og passord for eventuelle tilkoblede kontoer. Hvis du kan implementere tofaktorautentisering, gjør du det."

"For eiere av nettsteder som er opptatt av å unngå en lignende skjebne, ved å innføre sikkerhetsplugins som vil overvåke nettstedet ditt for mistenkelig aktivitet, sikre at programvaren til nettstedet ditt alltid er oppdatert, og å bruke parameteriserte spørsmål er alle viktige trinn å ta for å sikre dataene dine, " la hun til. "Det er også viktig for bedrifter å evaluere nettverkssikkerhetspraksis fra partnerne sine."

Nøkkelen til å være cybersafe er å ikke handle voldsomt, ta deg tid til ikke bare å sikre at du får det beste tilbudet, men å gi deg selv tid til å gjøre selv det mest minimale av å søke etter selskapet på nettet, aldri bruk debetkortet ditt, og på bakken, sørg for at kortet ditt er returnert til deg av kassererne.

Her er 7 tips

1. Ikke hast og ikke la "tidssensitive" nettsteder mobbe deg til å kjøpe ting raskt. Hvis du er på et nettsted du ikke kjenner og ikke har bestilt vellykket fra, kan du åpne et annet nettleservindu og slå opp selgeren. Du kan sette navnet på selgeren og "gjennomgå", og det er sannsynlig at du vil få nyttige tilbakemeldinger.

2. Vær på jakt etter forfalskede nettsteder, ondsinnede kodekoblinger og for å være virkelige markedsføringskampanjer.

3. Hvis det er tilgjengelig for deg, velger du to-trinns bekreftelse. Bruk nettbasert sikkerhet som er tilgjengelig for deg.

4. Ikke bruk debetkort til annet enn minibanken.

5. Hvis du handler i en butikk, må du sørge for at du får kortet tilbake, og sett det tilbake på samme sted i lommeboken med en gang.

6. Hvis du mistenker at du har blitt hacket eller mistet kortet ditt, kan du ringe selskapet så snart du kan. En måte å sikre at du har alle nødvendige numre, er å holde CC-informasjonsadministratorene i telefonkontaktene dine, ved å bruke en enkel pneumonikk eller enhet du enkelt vil finne ut og du vil ha hendig.

7. Noen butikker er åpne veldig sent. Rabattkjedebutikken Ross er åpen hele ferien fram til midnatt (eller til og med senere noen steder). Når det er sagt, og hvis du faktisk må sette foten i en butikk, må du være sikker på at du går med noen. Ikke park langt fra butikkinngangen (det er der sikkerhetsvaktene også vil være). Og vær oppmerksom på omgivelsene dine. Ikke bekymre deg for å skade noens følelser hvis du får en merkelig stemning og ikke vil dele heis. Vent til neste heisbil.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com