Statlige og lokale myndigheter i økende grad målrettet mot ransomware-angrep

Ransomware: De nye kostnadene for å drive forretning Atlantas ransomware-angrep var bare begynnelsen. Larry Dignan og Bill Detwiler forklarer hvorfor nettangrep er det nye normale for virksomheten.

Hyppigheten av målrettede ransomware-angrep mot statlige og lokale myndigheters nettverk øker, med nylige rapporter som indikerte at 23 kommunale myndigheter i Texas ble målrettet mot en koordinert kampanje ved bruk av Sodinokibi-ransomware-pakken tidligere denne måneden, mens Lake City, Florida betalte nesten 500 000 dollar i juni etter et ransomware-angrep, bare en uke etter Riviera Beach, betalte Florida mer enn $ 600 000 etter at tjenestemenn konkluderte med at det ikke var noen annen måte å gjenopprette byens filer.

Forskere fra Barracuda Networks har identifisert over 70 kommuner som har blitt offer for ransomware-angrep så langt i år, og benevnt Ryuk, SamSam, LockerGoga og RobbinHood ransomware-pakker som ofte brukt i kampanjer mot regjeringer. "E-post er den vanligste trusselvektoren for disse typer ransomware-angrep, " bemerket Fleming Shi, teknologisjef i Barracuda, i et blogginnlegg, og la til at "eksplosjonsradiusen lett kan nå nettverk, applikasjoner og et bredt utvalg av følsomme og kritiske data. "

Ransomware: Hva IT-proffene trenger å vite (gratis PDF)

I mars ble 400 000 dollar betalt av Jackson County, Georgia for å beholde tilgangen til systemer etter en ransomware-infeksjon. Ransomware-kampanjer har også målrettet regjeringer utenfor USA. Et angrep i Johannesburg, Sør-Afrika, førte til blackout da det byeide elektriske verktøyet opplevde strømbrudd som følge av ransomware-angrepet.

Gjenoppretting fra ransomware-angrep kan være ganske dyrt - Baltimore ble angrepet i 2018, men betalte ingen løsepenger. Gjenopprettingskostnadene var på 18 millioner dollar, ifølge Barracuda. På samme måte avskjediget tjenestemenn i Lake City en IT-ansatt etter betalingsløsningen deres.

Barracuda råder organisasjoner til å bruke spamfiltre og phishing-deteksjonssystemer, i tillegg til brannmurer, IP-svartelister, gjenkjenning av skadelig programvare og brukeropplysningstrening for å unngå potensialet i et ransomware-utbrudd, og også sikkerhetskopieringer i tilfelle et ransomware-angrep. På samme måte har det gratis No More Ransom-prosjektet - et initiativ startet National High Tech Crime Unit of the Netherlands 'politistyrke og Europols European Cybercrime Center, med samarbeid fra Kaspersky Lab, McAfee, Barracuda og AWS - hevdet å ha forhindret "i det minste 108 millioner dollar i løsepenger fra å bli utbetalt til kriminelle, gjennom publisering av gratis dekrypteringsverktøy for ransomware-ofre.

For mer, sjekk ut "Cybercrime: Ransomware-angrep har mer enn doblet seg i år" og "Ransomware-angrep: Hvorfor og når det er fornuftig å betale løsepenger" på ZDNet, og "regjeringsnettsted UX henger etter offentlig sektor, overraskende ingen" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com