Sikkerhetsforskere kan oppdage når spiondroner filmer deg

Video: Komme i gang med dronefotografering Droner kan hjelpe fotografer å fange ekstraordinære bilder og video. Fotograf Ant Pruitt beskriver de beste tipsene for optimalisering av luftfoto.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Ben-Gurion University of the Negev (BGU) og Weizmann Institute of Science cybersecurity-forskere fant metoder for å avgjøre om en drone filmer noen ulovlig.
  • Metodene kan gi juridisk bevis på at en angriper spionerte på en person eller virksomhet.

En gruppe sikkerhetsforskere fra Ben-Gurion University of the Negev (BGU) og Weizmann Institute of Science har utviklet teknikker som kan avgjøre om noen bruker en drone for å illegalt filme noen. Forskningen ble detaljert i en akademisk artikkel utgitt i begynnelsen av januar.

Bekymringer om privatlivsinvasioner ved hjelp av droner - spesielt de med tilkoblede kameraer - har skyrocket de siste månedene. Metodene som er beskrevet av disse forskerne, kan hjelpe enkeltpersoner og bedrifter med å beskytte deres privatliv, og gi dem juridisk bevis på et spioneringsforsøk.

Metodene kan brukes til å bestemme om en enkelt person eller en bygning blir målrettet, ifølge en pressemelding som kunngjør forskningen.

"Det fine med denne forskningen er at noen som bare bruker en bærbar datamaskin og et objekt som flimrer kan oppdage om noen bruker en drone for å spionere etter dem, " sa BGU-forsker Ben Nassi i utgivelsen. "Selv om det har vært mulig å oppdage en drone, kan noen nå også fortelle om det er å spille inn en video med posisjonen din eller noe annet."

For å starte måtte forskerne først få tilgang til den krypterte videoen sett av droneoperatøren. Når de hadde tilgang til strømmen, brukte de en blinkende smartfilm over et vindu for å skape en fysisk stimulans som påvirket bitraten i trafikken, heter det i utgivelsen. Dette tillot dem å avgjøre om dronen prøvde å spionere gjennom det vinduet. En demonstrasjon av denne teknikken kan sees på YouTube.

I en andre test brukte forskere en blinkende LED-stripe på den enkeltes hvite t-skjorte for å skape en lignende stimulans, heter det i utgivelsen. Dette påvirket også bitrate og gjorde det mulig for forskere å avgjøre om en individuell person ble målrettet for spionering.

"Denne forskningen sprenger den vanlige troen på at bruk av kryptering for å sikre FPV-kanalen forhindrer noen fra å vite at de blir sporet, " sa Nassi i utgivelsen. "Hemmeligheten bak metoden vår er å tvinge kontrollerte fysiske endringer til det fangede målet som påvirker bitrate (data) overført på FPV-kanalen."

Enhver bruker med en bærbar datamaskin som kjører Linux kan gjenta disse eksperimentene, bemerket utgivelsen. Det krever ikke en spesialisert PC eller sofistikerte hackingsevner. Dette kan gjøre det lettere for ikke-tekniske individer å beskytte deres personvern mot forsøk på drone-snooping.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com