Robocalls svindler årlig en av 10 amerikanere, til et tap på 9,5 milliarder dollar

5 måter å blokkere spam samtaler Irriterende spam samtaler øker, og her er hvordan du blokkerer dem, forklarer TechRepublic's Tom Merritt

Vi svarer ikke på mobiltelefoner fra numre vi ikke kjenner igjen. Hvorfor? For hvis du bor i USA, vil du sannsynligvis være på en liste over robocaller, og den ukjente samtalen er en av de 60 milliarder robocallene i år. En forbløffende av ti amerikanere blir svindlet årlig som et resultat av robocalls, til den årlige kostnaden for hele 9, 5 milliarder dollar.

"Robocalls økte med 46% fra 2017 til 2018, " og antallet vil øke i år, sa Lily Lowe, teknisk spesialist hos All Home Connections (AHC), en autorisert AT&T-forhandler. Den enorme tilstrømningen av disse 60 milliarder robocallene, og det resulterende økonomiske tapet, var medvirkende til utviklingen av programmer for å gjenkjenne forskjellen mellom gyldige og ugyldige samtaler.

Og telefonselskaper har gjenkjent pesten for å fremkalle eller forfalskning.

I fjor sommer kunngjorde FCC (Federal Communications Commission) og ledet presset for et nytt system for å bekjempe forfalskning (ulovlig samtale-ID), anroper-autentisering. Bransjen jobbet for å implementere programmet, som har blitt referert til som SHAKEN / STIR, og er et rammeverk for sammenkoblede standarder. SHAKEN / STIR er forkortelser for signaturbasert håndtering av påstått informasjon ved bruk av toKENs (SHAKEN) og Secure Phone Identity Revisited (STIR) standarder. Gjennom SHAKEN / STIR-transportører validerer samtaler fra andre transportører digitalt før samtalen når forbrukere.

Målet med SHAKEN / STIR etablerer "et pålitelig autentiseringssystem for å styrke samtale-blokkeringstjenester og avmaske forfalskede samtaler, " rapporterte FCC. Bærerne involvert fra starten var AT&T, Båndbredde, CenturyLink, Charter Communications, Comcast, Cox, Frontier, Google, Sprint, TDS Telecommunications, T-Mobile USA, USCellular, Verizon og Vonage Holdings.

Elektronisk kommunikasjonspolitikk (Tech Pro Research)

Men å ikke svare på ukjente telefonnumre kan føre til en rekke andre problemer. Hva om samtalen kommer fra en fremmed telefon om en krisesituasjon i familien? Hva om det handler om en jobb?

Noen operatører og smarttelefoner hjelper kunder ved å legge ut "Svindel sannsynlig" i stedet for anropets telefonnummer, eller ved å utvikle programvare for å gjenkjenne typen innkommende samtale.

"Svindlere er veldig smarte i disse dager og har flere forskjellige måter å få telefonnumrene våre på, " forklarte Lowe. "Noen av disse måtene inkluderer undersøkelser eller konkurranser som vi går inn, og dataovertredelser i stor skala fra selskaper som har informasjonen din. Svindlere bruker forfalskningsteknologi som lar dem sette inn forskjellige postnummer eller tall som ser trygge ut for deg. Det er massevis av teknologi der ute som nettbaserte svindlere kan bruke eller har laget spesielt for falske telefoner. "

Hvis du svarer på det som viser seg å være en robocall, risikerer du å bli et offer for en svindel, eller i det minste veldig irritert. Noen robocallers presenterer forhåndsinnspilte meldinger (noen bruker så betennelsesrike språk som "Det er gitt en arrestordre i ditt navn", eller velger en tilsynelatende godartet, "dra nytte av gratisprogrammene som er tilgjengelige for deg.") Innringere kan ha begrenset (eller mer) tilgang til din personlige informasjon og later som om du er assosiert med legitime regjeringsprogrammer eller virksomheter du faktisk nedlatende.

Den siste transportøren som kunngjorde en måte å bekjempe robocalls, AT&T, implementerte nettopp blokkering av automatisk samtale, "AT&T" Call Protect; det er også en "pluss" -plan som legger til funksjoner for mer beskyttelse, for å blokkere kategorier og tilpasse, og er en ekstra $ 3, 99 i måneden.

Lowe sa at selskapet tilbyr følgende tips for å unngå svindel fra ukjente innringere:

Dos:

 • Last ned en app (dvs. AT&T Mobile Security og Call Protect-appen) for å forhindre flere uønskede robocaller til nummeret ditt.
 • Forsikre deg om at telefonsvareren din er passordbeskyttet.
 • Kontroller ektheten til den som ringer på å representere et selskap eller myndighetsperson.
 • Kontroller fakta - hvis du donerer til et veldedighetsorganisasjon, må du sørge for at det er en ekte organisasjon og ikke en svindel.
 • Vær klar over at noen nettsteder er svindel og til og med inkluderer falske attester.
 • Bli med i det nasjonale ikke-ring registeret, og rapporter eventuelle uønskede robocalls på https://www.donotcall.gov/.

Hvordan imposter-syndrom infiserer arbeidsplassen

don'ts:

 • Ikke svar på anrop fra ukjente numre. Hvis du gjør det, kan du henge med en gang.
 • Ikke gi ut personlig informasjon (som personnummer, sjekkekonto og kredittkortnummer) over telefonen.
 • Ikke betal for frakt for "gratis gaver."
 • Ikke tro noen beskjed om å vinne i lotto eller gratis ferie, utvide bilgarantien eller investere i en "en gang i livet" forretningsmulighet.
 • Ikke send kontanter eller en pengeoverføring (hvis du faller for svindelen, vil du sannsynligvis aldri se pengene igjen).
 • Ikke føl deg presset til å ta snarlige avgjørelser over telefonen.

For mer kan du sjekke "Hvordan sperre (eller i det minste kutte ned)" robocalls "på ZDNet, og" Hvordan aktivere filtrering av spamanrop på din Android-telefon "samt" RoboKiller v. Nomorobo: Hvilken robocall-blokkering skal iOS-brukere velge?" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com