Ransomware-nr. 1 cybertrussel til SMB, og gjennomsnittlig angrep koster $ 47 000

Ransomware: De nye kostnadene for å drive forretning Atlantas ransomware-angrep var bare begynnelsen. Larry Dignan og Bill Detwiler forklarer hvorfor nettangrep er det nye normale for virksomheten.

Ransomware fortsetter å dominere nettbrettlandskapet for små og mellomstore bedrifter (SMB), ifølge en tirsdagrapport fra Datto. Ransomware var nei. 1 cyberattack opplevd av SMB-er i 2018, med selskaper som møter disse angrepene mer enn virus eller spyware.

Rapporten kartla 2.400 administrerte tjenesteleverandører (MSP) som gir IT-støtte til en halv million SMBer over hele verden. Den fant at ransomware-angrep forekommer ofte, og forventes å øke. Mer enn 55% av de spurte sa at kundene deres opplevde et ransomware-angrep i løpet av de første seks månedene av 2018, og 35% sa at klientene deres ble angrepet flere ganger på samme dag. Omtrent 92% av MSP-er sa at de spår antallet angrep vil fortsette med nåværende eller økte priser, viser rapporten.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Inntektene som går tapt på grunn av nedetid fra disse angrepene kan ødelegge en liten virksomhet, fant rapporten. Det gjennomsnittlige angrepet er 10 ganger dyrere for virksomheten enn løsepengene i seg selv, ifølge rapporten; angrep koster SMB i gjennomsnitt 46 800 dollar, mens løseposten ba om gjennomsnitt 4, 300 dollar per angrep.

Selv antivirusløsninger er ikke effektive for å forhindre angrep på ransomware, rapporten fant: 85% av de spurte rapporterte at ransomware-ofre hadde installert antivirusprogramvare, 65% sa at ofrene hadde e-post / spamfiltre installert, og 29% sa at ofrene hadde pop-up-blokkering, som ikke klarte å stoppe angrepene.

Å bruke Apple-operativsystemer er heller ingen garanti for sikkerhet, fant rapporten. Antall MSP-er som rapporterte ransomware-angrep på macOS og iOS-plattformer økte 5x det siste året.

Michael Drake, administrerende direktør i MSP masterIT, sa i en pressemelding at "den trussel som er mest alvorlig for administrerende direktører i små bedrifter, er at de er immun mot ransomware-angrep. "De tror at de ikke har noe hackerne vil ha, så det er ikke verdt prisen for å beskytte seg. Når noe skjer, blir de sjokkerte over kostnadene for å få alt opp igjen.

Mens disse tallene er alarmerende, maler de sannsynligvis ikke et fullstendig bilde, ettersom de fleste bedrifter ikke rapporterer angrep, fant rapporten. Mindre enn én av fire angrep på ransomware ble rapportert til myndighetene, ifølge rapporten.

For å bedre beskytte virksomheten, bør SMB-er samarbeide med MSP-er og andre partnere for å lage en ransomware-responsplan som inkluderer deteksjon, kommunikasjon, årsaksvurdering, utvinning og forebygging, rapporterer rapporten. Pågående opplæring av ansatte er også et sentralt forsvar, ettersom mange brudd på ransomware er vellykkede på grunn av phishing-angrep, ondsinnede nettsteder, nettannonser og clickbait rettet mot små bedrifter.

"Det er på tide å tenke annerledes - store og små bedrifter bør planlegge for et ransomware-angrep. På den måten er de utstyrt til å svare når det skjer, " sa Ryan Weeks, CISO i Datto, i utgivelsen. "Det er umiddelbare trinn som selskaper kan og bør ta for å øke IT-motstandskraften og forhindre mot fremtidige angrep. Integrert i disse trinnene inkluderer opplæring av sluttbrukere, beskyttelse av endepunkt og en intelligent sikkerhetskopi."

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Ransomware var nei. 1 cyberattack opplevd av SMB-er i 2018, med selskaper som møter disse angrepene mer enn virus eller spyware. - Datto, 2018
  • Mer enn 55% av SMB-ene opplevde et ransomware-angrep i løpet av de første seks månedene av 2018, og 35% ble angrepet flere ganger på samme dag. - Datto, 2018

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com