Hindre BYOD i å bli Bring Your Own Disease

Bilde: iStock

Alle liker "gratis". Men den sannsynligheten slår hardt ut når "gratis" er kombinert med "nettverkssikkerhet", spesielt når problemer med BYOD (Bring Your Own Device) er involvert.

I det siste hadde nettverkssjefer luksusen av å diktere hvilken sikkerhetsprogramvare som ble brukt i hele bedriften, med ekspansive administrasjonssuiter som håndhevet bruken av anti-malware-teknologier på både servere og arbeidsstasjoner. Spol frem til i dag og nettverksadministratorer har brukt mesteparten av sin kontroll over endepunkter, ganske enkelt fordi bedrifter eier færre endepunkter og omfavner BYOD-ideologier for å redusere kostnader.

Der ligger løsmassene - foretakene er ute etter å spare penger ved å gi opp administrasjonen av endepunkter og flytte den byrden til sluttbrukeren, og eliminere bedriftens tilsyn med PCer, bærbare datamaskiner, nettbrett og andre enheter. Når alt kommer til alt, hvordan kan noe selskap forvente å ta kontroll over brukerens personlige eiendommer, spesielt hvis de bruker personlige enheter for å få tilgang til bedriftens ressurser?

Hva det betyr for IT-ledere

Det har skapt et stort problem for dagens sikkerhetsbevisste IT-sjef - en der tilgang til ressurser fortrenger kravene til sikkerhet. Det er noen løsninger på markedet som tilbyr måter å "håndheve" sikkerhetspolicyer på alle enheter som kobles til en nettverksressurs. Imidlertid anses disse løsningene vanligvis for påtrengende og dyre for de fleste organisasjoner - det hele kommer til å balansere tilgang mot produktivitet mot sikkerhet - en treveiskonkurranse, der politikkhåndhevelse ofte blir offeret.

Imidlertid er det en måte å innlemme en viss utseende av sikkerhet i enheter som ikke eies og drives av bedriftens IT. Det hele kommer til å håndheve en policy, der det ikke er noen ekstra kostnad for sluttbrukeren. Enkelt sagt vil BYOD-initiativer mislykkes elendig hvis bedriftens IT tar kontroll over enheten eller krever at sluttbrukere kjøper programvare. Dessuten vil de som betaler regningene ofte tenke på å kjøpe programvare til brukernes personlige enheter.

Forhindrer spredning av skadelig programvare

Suksess er vanligvis avgrenset av kompromiss og med sikkerhetsmessige bekymringer som øker, kommer kompromisset i form av å håndheve kravet om at brukere må ha en form for anti-malware på BYOD-elementene sine. Trikset er å tillate bruk av gratis teknologier mot malware.

Selv om den ideologien kan være langt fra perfekt, kan den forhindre spredning av skadelig programvare og tilbyr en form for kontroll for administratorer som ønsker å beskytte nettverksressurser. Sammen med policyhåndhevelsessystemer som vet vedlegger brukere for å sikre at et godkjent antimalware-produkt er installert på endepunktet, vil det bidra til å beskytte både sluttpunkter og nettverk.

Utallige MDM-systemer (Mobile Device Management) er tilgjengelige, de fleste tilbyr en måte å sjekke hvilke sikkerhetsprodukter som er installert på et sluttpunkt, slik at administratorer kan definere regler for tilgang til bedriftens ressurser.

Å kombinere disse MDM-tjenestene med gratis antivirus-tilbud fra AVG, Avast !, Bitdefender, Avira, Panda og andre kan være alt som trengs for å få en beskyttelse og forhindre at BYOD blir Bring Your Own Disease istedenfor Bring Your Own Egen enhet.

Bruk Tech Pro Researchs nedlastbare BYOD-policy som mal for å lage en policy for organisasjonen din. Tech Pro Research er søsternettstedet til TechRepublic.


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com