Phishing-angrep rammet finansielle tjenester, teknologiselskaper hardest: Hvordan være trygg

Phishing-angrep er fortsatt en topp taktikk for å målrette cyberattacks på forretningsområde Security Security CEO og tidligere NSA-spion Oren Falkowitz forklarer hvorfor teknologi, trening og utdanning er de beste metodene for å redusere risikoen for phishing-baserte cyberangrep.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Phishing-angrep vokste raskt i finanssektoren og IT-sektoren tidlig i år, ifølge Spam and Phishing i Q2 2018-rapporten fra Kaspersky Lab. Over en tredjedel (35, 7%) av phishing-forsøk var i finanssektoren, og IT-sektoren kom på andreplass på 13, 83%, ifølge rapporten.

En av de mest populære og enkleste metodene for cyberattack, phishing er ikke en ny angrepsvektor som brukes av nettkriminelle på bedrifter. Faktisk mottar mer enn halvparten (54%) av selskapene phishing-e-poster regelmessig, noe som lar selskapene være i en konstant trussel om angrep.

Phishers målrettet finansselskaper spesielt forrige kvartal, og angrep banker, e-butikker og betalingssystemer, ifølge Kaspersky Lab. Fokus på pengetyveri bør ikke bare oppmuntre brukere til å beskytte økonomien, men også beskytte dataene når de navigerer på nettbanker, heter det i pressemeldingen.

Angripere oppretter falske betalings- eller shoppingsider og stjeler sensitiv informasjon som navn, passord, e-post, telefonnummer, kredittkortinformasjon og PIN-kode, advarte Kaspersky Lab.

En annen strategi som cyberkriminelle brukte, fokuserte på populære cryptocurrency lommebøker, som phishers ville bruke for å prøve å tvinge ofre til å overføre cryptocurrency, heter det i rapporten. Svindlere forsøkte også å bruke navnene på nye ICO-prosjekter for å prøve å lure potensielle investorer til å bidra med midler, la Kaspersky Lab til.

"Varigheten av angrep rettet mot finansorganisasjoner gjenspeiler det faktum at flere og flere bruker elektroniske penger, " sa Nadezhda Demidova, leder på nettinnholdsanalytiker ved Kaspersky Lab, i pressemeldingen. "Fortsatt er ikke alle av dem tilstrekkelig klar over mulige risikoer, så inntrengerne prøver aktivt å stjele sensitiv informasjon gjennom phishing."

Kaspersky Lab anbefaler at du alltid sjekker koblingsadressen og avsenderens e-postadresse før du klikker på en lenke du finner i en e-post, bare bruker sikre tilkoblinger, sjekker HTTPS-tilkoblinger, aldri deler personlige passord eller data, og bruker antifishing-teknologier for å holde deg trygg.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Phishing-angrep målrettet finans- og IT-næringene mer enn andre i 2. kvartal, ifølge Kaspersky Lab.
  • Et økende antall phishing-angrep lyser over viktigheten av å holde sensitiv informasjon sikker, samt å være forsiktig når du gjennomfører økonomiske transaksjoner online.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com