Phishers bytt til fans av 'Star Wars: The Rise of Skywalker' -filmen

Video: 3 ledertimer fra Star Wars TechRepublic fanget opp Trey Grayson, Kentuckys tidligere utenriksminister og nåværende administrerende direktør i Northern KY Chamber of Commerce, om hva næringslivsledere kan lære av Star Wars.


Måtte styrken være med deg når Star Wars: The Rise of Skywalker treffer teatre denne uken.

Forskere ved cybersecurity-selskapet Kaspersky har funnet 65 ondsinnede filer som er forkledd som kopier av den siste og siste filmen i trilogien. De har også funnet mer enn 30 phishing-nettsteder og profiler i sosiale medier forkledd som offisielle filmkontoer som visstnok distribuerer gratis kopier av filmen, sa Kaspersky.

I tillegg til å spre ondsinnede filer, samler nettstedene ofte inn kredittkortsdata under forutsetning av nødvendig registrering på portalen, ifølge Kaspersky.

Hype rundt filmfranchisen har matet dette problemet i store deler av året, sier selskapet. Totalt sett oppdaget Kaspersky-forskere i 2019 285.103 forsøk på å smitte 37.772 brukere som prøvde å se Star Wars 'filmer; en økning på 10% i løpet av 2018.

Filmer har blitt fruktbar jord for nettangrep fordi de er en av hovedformene for underholdning brukere prøver å få tilgang til gratis, sa Kaspersky. Nettstrømming, torrenter og andre digitale distribusjonsmetoder krenker ofte copyright av innhold, og likevel er de fortsatt en populær kilde til gratis innhold.

Torrent-trackere og ulovlige streamingplattformer utgjør en trussel for brukernes cybersikkerhet, siden de kan være vert for ondsinnede filer, maskert bak navnet på filmfiler for å lure fans, ifølge Kaspersky.

Hvordan prosessen narrer fans

Prosessen fungerer ved å kopiere det offisielle navnet på en film og gi grundige beskrivelser og støttende innhold. Deretter oppretter en cyberattacker domener til nettsteder som brukes til å samle inn personopplysninger, og spre ondsinnede filer, og dupe brukere til å tro at nettstedet på en eller annen måte er koblet til den offisielle filmen.

Denne praksisen, kjent som "svart SEO", gjør det mulig for kriminelle å markedsføre phishing-nettsteder høyt oppe i resultatene fra søkemotoren. Disse resultatene dukker ofte opp for søkeord som "navnet på filmen se gratis, " sa Kaspersky.

Verizon og Disney bruker 5G for å forbedre "Star Wars: The Rise of Skywalker" -premieren (TechRepublic)

For ytterligere å støtte promotering av uredelige nettsteder, opprettet nettkriminelle også Twitter og andre sosiale mediekontoer, der de distribuerer lenker til innholdet. Kombinert med ondsinnede filer som deles på torrenter, gir dette kriminelle resultater, opplyser firmaet.

Så langt har 83 brukere allerede blitt påvirket av 65 ondsinnede filer som er forkledd som kopier av den kommende filmen, sa Kaspersky.

"Det er typisk for svindlere og nettkriminelle å prøve å utnytte populære temaer, og Star Wars er et godt eksempel på et slikt tema denne måneden, " sier Tatiana Sidorina, sikkerhetsforsker ved Kaspersky, i en uttalelse. "Da angripere klarer å presse ondsinnede nettsteder og innhold opp i søkeresultatene, må fans til enhver tid være forsiktige. Vi anbefaler brukerne å ikke falle for slike svindel og i stedet glede seg over slutten av sagaen på storskjerm."

Tips for å unngå å bli et offer

Kaspersky anbefaler følgende trinn for å unngå å bli offer for ondsinnede programmer som later til å være populære filmer eller TV-serier:

  • Vær oppmerksom på de offisielle utgivelsesdatoene for filmer i kinoer, på streamingtjenester, TV, DVD eller andre kilder
  • Ikke klikk på mistenkelige koblinger, for eksempel de som lover en tidlig visning av en ny film.
  • Se på den nedlastede filtypen. Selv om du skal laste ned en videofil fra en kilde du anser som pålitelig og legitim, bør filen ha en .avi, .mkv eller .mp4-utvidelse, blant andre videoformater, absolutt ikke .exe.
  • Sjekk nettstedets ekthet. Ikke besøk nettsteder som lar deg se en film før du er sikker på at de er legitime og begynner med 'https'. Bekreft at nettstedet er ekte ved å dobbeltsjekke formatet til nettadressen eller stavingen av firmanavnet, lese anmeldelser om det og sjekke domenets registreringsdata før du starter nedlastinger.
  • Bruk en pålitelig sikkerhetsløsning for omfattende beskyttelse mot et bredt spekter av trusler.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com