Del 2: Famous con man slått cybersecurity-ekspert oppfordrer til kredittfrysing

Sikkerhetsekspert Frank Abagnale: Slipp debetkortet og frys kreditt. Con man snudde cybersikkerhetsekspert Frank Abagnale snakker med TechRepublics Karen Roby om trinnene folk kan ta for å beskytte identiteten sin og oppmuntre til bedre kredittpraksis.

I del to av TechRepublics firedeler serie "Mastermind con man behind Catch Me If You Can talks cybersecurity", satte TechRepublics Karen Roby seg sammen med Frank Abagnale, den berømte con mannen vendte FBI Academy instruktør, som inspirerte Leonardo DiCaprio-karakteren i filmen Catch Me If You Can for å diskutere hva folk kan gjøre for å beskytte identiteten deres - og kreditt.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Følgende er et redigert utskrift av intervjuet deres som ble holdt på Louisville Bowman Field Regional Airport.

Mastermind con man bak Catch Me If You Can snakker cybersecurity (gratis PDF) (TechRepublic)

Frank Abagnale: Jeg blir spurt mye om hvordan du beskytter deg mot identitetstyveri, noe som er et stort spørsmål. Og sannsynligvis har alle i dette landet fått identiteten sin allerede stjålet fordi vi har hatt over en milliard identiteter stjålet. Vi har bare 340 millioner mennesker i Amerika, inkludert babyer og barn. Så jeg sier alltid til folk: "Jeg gjør bare noen få ting."

Først av alt, fryser jeg kreditten. Jeg bruker fortsatt en overvåkningstjeneste fordi jeg liker å sjekke min egen kreditt. Så for $ 14, $ 17 i måneden kan jeg gå online og se på alle tre kredittbyråene. Jeg kan se på henvendelser på kreditt. Hvis noe ikke er nøyaktig; Jeg kan ordne det.

Så for den mengden penger, er det verdt det for meg å gjøre det selv om jeg frøs kreditten min.

TechRepublics Karen Roby med Frank Abagnale.

Jeg skriver ikke mye sjekker i dagens miljø. Hvis jeg gikk inn i Walgreens og skrev en sjekk, ville jeg måtte gi kontorist sjekken, men på sjekken står navnet mitt, adressen og telefonnummeret og bankens navn og adresse. Også der er kontonummeret mitt i banken min, rutingsnummeret mitt til kontoen min, signaturen min på signaturkortet i banken, og så har kontoristen skrevet førerkortet mitt og fødselsdato på sjekken.

"Det beste trekket i dag er å i utgangspunktet bare fryse kreditten. På denne måten kan ingen se kreditten din uten din tillatelse. Ikke regjeringen eller noen andre, og det er slik det skal være." Frank Abagnale

Vi får ikke sjekken tilbake. Vi lever i avkortning, så vi får bare et bilde av sjekken. Den fysiske sjekken blir ødelagt, men hvem som helst kunne se den og kunne trekke på bankkontoen min, kunne få penger ut av kontoen min, eller de kan bare foreta en kontooverføring og bestille sjekker med kontonummeret mitt på dem og skrive disse sjekker.

Tryggeste betalingsmåte

Så jeg er veldig leery med å skrive mye sjekker i dagens miljø. I tillegg eier jeg ikke debetkort. Jeg har aldri eid en. Jeg har aldri tillatt sønnene mine å ha en. Dette har jeg funnet ut for lenge siden da jeg skrev en bok. Jeg stilte meg et enkelt spørsmål, hva er egentlig den tryggeste betalingsmåten, ikke bare i dette landet, men i mange land rundt om i verden? Og det er et kredittkort - Visa, MasterCard, American Express, Discover Card. Hver dag i livet bruker jeg pengene deres. Jeg bruker aldri pengene mine. Pengene mine sitter på pengemarkedsregnskapet, tjener renter, og de er utsatt for ingen.

Jeg går til matbutikken, og bruker kredittkortet mitt. Jeg går til renseriet, og bruker kreditten min. Jeg kom på flyet for å komme hit, og jeg brukte kredittkortet mitt. Jeg vil gjøre alt for å sikre at ingen får nummeret mitt. Men hvis de gjør det, og i morgen krever de 1 million dollar på kredittkortet mitt, av føderal lov, er mitt ansvar null. Jeg har ikke noe ansvar.

"Når du bruker et debetkort, utsetter du pengene på din personlige konto hver gang du bruker det." Frank Abagnale

Jeg bekymrer meg ikke når jeg kjøper noe på nettet, fordi hvis jeg kjøper det, og de ikke leverer det, dekker kredittkortselskapet det. Hvis jeg kjøper det, og det er ødelagt, og de nekter å ta det tilbake, dekker kredittkortselskapet det. Så for meg er den tryggeste betalingsmåten et kredittkort.

Når du bruker et debetkort, utsetter du pengene på din personlige konto hver gang du bruker det. Etter å ha jobbet hvert brudd inkludert Target, Home Depot og TJ Maxx, sa hver enkelt person etter postundersøkelsen: "Nei, jeg var i Target, men jeg brukte Visa-kortet mitt, kansellerte det dagen etter og deretter to dager senere FedEx leverte meg et nytt kort. Jeg vet ikke hva annet som skjedde. "

Eller hva med deg?

"Vel, jeg brukte debetkortet mitt fra kredittforeningen min, og de tok $ 3000 direkte ut av brukskontoen min. De sa at de undersøkte, og jeg hadde ikke tilgang til pengene mine på tre måneder."

Og når du bruker debetkortet ditt, kan du bruke det ti ganger om dagen i 20 år, vil du ikke øke kredittkortet ditt med så mye. Vi bruker et kredittkort, og du betaler regningen - til og med en del av regningen - og du hever poengsummen din.

Så mange unge bruker dessverre debetkortet sitt, og noen trenger det fordi de ikke er flinke til å håndtere penger. Men noen bruker et debetkort bare for enkelhets skyld. De ble uteksaminert fra college. De kommer til byen. De går for å leie en leilighet, og sjefen sier: "Sønn, du har ingen kreditt. Du hadde ikke en kredittfil på posten. Du må ha foreldrene dine til å undertegne leieavtalen."

"Noe av det beste du kan gjøre for barna dine, er å begynne å lære dem å bruke kreditt i veldig tidlig alder og begynne å bygge det." Frank Abagnale

Alt er basert på kreditt.

Så det jeg gjorde, var da de tre sønnene mine kom til college alder, sa jeg til dem: "Jeg gir deg ikke debetkort. Jeg har faktisk søkt om et kredittkort i ditt navn. Så det er kortet ditt. Selvfølgelig, du har ingen kreditt. Så det garanterte jeg. "

Og jeg gjorde dette av tre grunner. Én, regningen kommer til meg hver måned, og jeg er ansvarlig for regningene. Så hvis du tilbrakte mye tid i en bar, skal jeg vite det fordi jeg betalte regningen. To, jeg satte grensen. Så det er det jeg tror du trenger å bruke hver måned på det kortet mens du er borte på skolen. Og for det tredje, hver måned jeg betaler regningen, går det på kreditt. Så når du kommer ut av college, bør du se på en kredittscore på rundt 800. Du vil kjøpe en bil, kjøpe et hus, starte livet ditt - du trenger ikke at jeg skal undertegne en lapp til deg.

Frank Abagnale

Noe av det beste du kan gjøre for barna dine, er å lære dem å bruke kreditt i veldig tidlig alder og begynne å bygge det. Kreditt er ikke det det var for 30 år siden. Får jeg bilen? Får jeg huset? Alt i dag er basert på kreditt. Du søker om en jobb; de sjekker kreditten din. Du søker om livsforsikring; de sjekker kreditten din. Du søker om bilforsikring; de sjekker kreditten din. Du søker om helseforsikring; de sjekker kreditten din. Alt er basert på kreditt. Så å lære i tidlig alder å begynne å bygge god kreditt i ditt navn, går langt i å hjelpe deg med å gjøre det mye enklere gjennom livet.

Det er ingen i dette landet som noen gang har signert et stykke papir som sa til Equifax eller Experian: "Du kan ta alle dataene mine, og du kan selge den til den du måtte ønske deg, og du kan tjene milliarder av dollar på det. "

Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark

Så jeg kjempet veldig for at kongressen skulle vedta en lov for å tillate deg å fryse kreditten din. Frem til september i fjor kunne du bare fryse kreditten i åtte stater uten å betale et gebyr. Alle de andre statene hadde gebyrer knyttet til seg, som gikk til kredittkontoret. Så det var $ 10 for å fryse den, $ 15 for å fryse den, og $ 10 for å fryse den tilbake igjen.

Det er tre byråer: TransUnion, Equifax og Experian. Det ble veldig komplisert. Det var kostbart, og spesielt for eldre var det veldig vanskelig å gjøre. Så jeg sa i utgangspunktet til kongressen, "Folk burde ha rett til å holde informasjonen deres trygg." Og slik at de endelig nå lar deg fryse kreditt. Alle fra 16 år og oppover kan fryse sin kreditt, fryse ut kreditten, fryse den igjen tusen ganger hvis de vil.

Så jeg sier alltid at det beste trekket i dag er å bare fryse kreditten. På denne måten kan ingen se kreditten din uten din tillatelse - ikke regjeringen eller noen andre, og det er slik det skal være.

For å lese mer last ned Mastermind con man bak Catch Me If You Can Talks Cybersecurity (gratis PDF) (TechRepublic).

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Den utrolige livshistorien til Frank Abagnale (TechRepublic)
 • Frank Abagnale, berømt con man og inspirasjon for Leonardo DiCaprio filmkarakter, tilbyr råd til hackere (TechRepublic)
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag (TechRepublic)
 • Hvorfor Frank Abagnale, sikkerhetsekspert og inspirasjon for hitfilmen Catch Me if You Can, liker blockchain og liker ikke cryptocurrency (TechRepublic)
 • Windows 10-sikkerhet: En guide for bedriftsledere (TechRepublic Premium)
 • 10 farlige appsårbarheter å passe på (TechRepublic nedlasting)
 • Online sikkerhet 101: Tips for å beskytte personvernet ditt mot hackere og spioner (ZDNet)
 • De beste passordlederne i 2019 (CNET)
 • Apple Card: Et jukseark (TechRepublic)
 • Cybersecurity og cyberwar: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com