Microsoft sier at det nye Linux-baserte operativsystemet vil sikre IoT-enheter i et tiår

Dette er cybersecurity-bekymringene som holder execs oppe om natten. Ransomware, brudd på data og en falsk følelse av sikkerhet er de forestående cybersecurity-bekymringene til ledere, sier TechRepublic's Olivia Krauth.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Microsofts nye Azure Sphere-tjeneste lover å sikre IoT-enheter i 10 år fra produksjonen.
  • Sikkerhet for IoT-enheter er et økende problem, med 20% av selskapene som har opplevd minst ett IoT-angrep de siste tre årene.

Microsoft har bygget et Linux-basert operativsystem for IoT-enheter, som en del av et større press for å sikre internett-tilkoblede apparater i bedrifter, fabrikker og hjem.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

OS er en del av Azure Sphere, en ny tjeneste som Microsoft sier vil sikre IoT-enheter fra produksjonen til slutten av 10-års levetid.

Etter hvert som Internet of Things-enheter blir stadig mer utbredt, med mer enn ni milliarder IoT-mikrokontrollere utplassert hvert år, har bekymringene for risikoen for den utdaterte programvaren og mangelfull autentisering på disse enhetene vokst. En fersk undersøkelse fant at omtrent 20% av organisasjonene har opplevd minst ett IoT-angrep de siste tre årene.

Azure Sphere har tre komponenter. Den første er tilpassede mikrokontrollerenheter (MCUer) for IoT-enheter, som er autentisert ved bruk av sertifikater som er kodet i om bordbrikker.

Den andre komponenten er Azure Sphere OS, som kjører på IoT-enhetene og hjelper med å sikre og autentisere maskinvaren, og som er basert på en tilpasset versjon av Linux-kjernen.

Den tredje er Azure Sphere Security Service, et skybasert tilbud som holder enheter lappet med de siste sikkerhetsoppdateringene og oppdager trusler mot disse tilkoblede enhetene i 10 år etter utrullingen.

Microsoft tror Azure Sphere vil hjelpe leverandører med å sikre smarte apparater for hjemmebrukere og forretningsbrukere, i tillegg til at større selskaper kan beskytte sin nettverksinfrastruktur.

"Dette er ikke engangsteknologi. Disse tingene kommer til å gå i hjemmet ditt, på kontoret, i fabrikken din, og de kommer til å leve i lang tid, " sa Caitie McCaffrey, lederingeniør i Azure Sphere-prosjektet.

"Vi vil sørge for at de gjennom levetiden til disse enhetene er sikre."

McCaffrey ga autentisering som et eksempel på hvordan Azure Sphere vil styrke den notorisk svake sikkerheten til IoT-enheter.

I stedet for å stole på passord for å autentisere hver enhet til den skybaserte Azure Sphere Security Service, vil tavler i stedet inkludere brikker kodet med sertifikater som autentiserer identiteten deres, som vil bli sjekket av OS og skytjenesten.

"Vi har eliminert denne angrepsvektoren helt fra Azure Sphere-økosystemet ved ikke engang å bruke passord for å kontrollere MCU-ene, " sa hun.

OS gir flere andre lag med sikkerhet sammen med sin rolle som hjelper til å autentisere hvert brett, inkludert å kjøre apper i containere og en innebygd sikkerhetsmonitor.

Microsoft samarbeider med forskjellige brikkeprodusenter og designere for å lage sertifiserte Azure Sphere-brett for IoT-enheter, som vil ha autentiseringssertifikater bakt i silisiumet.

Den første Azure Sphere-godkjente MCU vil være MediaTek 3620, en kommende armbasert system-på-en-brikke som pakker en 500 MHz Cortex A7-prosesseringskjerne og to laveffekt Cortex M4-kjerner, sammen med Wi-Fi-tilkobling.

Microsoft sier at denne tilnærmingen ved å sammenkoble to energisnipende kjerner med en relativt stor kjøttkjerne vil gi rom for IoT-enheter som tilfredsstiller et bredt spekter av bruksområder.

Den nye Azure Sphere-maskinvaren som ble vist på Microsofts avslører på RSA-konferansen i San Francisco i går.

Bilde: Microsoft

Azure Sphere er for øyeblikket tilgjengelig i privat forhåndsvisning, og Microsoft samarbeider med andre enhetsprodusenter - inkludert NXP Semiconductors, Nuvoton og Qualcomm - for å utvikle nye Azure Sphere-brett - med de første Azure Sphere-enhetene som forventes å bli solgt av slutten av 2018 og de første dev-settene tilgjengelige innen midten av 2018.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com