Microsoft legger ut planer for blockchain-baserte digitale ID-er

Microsoft bruker over 1 milliard dollar hvert år på nettbasert sikkerhetsinnovasjon Azure Government CISO Matthew Rathbun og Relativity CSO Amanda Fennell forklarer hvordan Azure bruker kunstig intelligens for å forsvare forretningsinfrastruktur.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Microsoft ble nylig med i ID2020 som et grunnleggende medlem, og forpliktet seg til 1 million dollar til initiativet som tar sikte på å utvikle en sikker, bærbar, blockchain-basert form for digital identitet.
  • Microsoft planlegger å hjelpe de 1, 1 milliarder menneskene rundt om i verden som mangler noen juridisk form for identitet med å få tilgang til et sikkert, kryptert digitalt knutepunkt der de kan lagre identitetsdataene sine og enkelt kontrollere tilgangen til dem.

I løpet av det siste året har Microsoft foretatt en rekke investeringer i å bruke blockchain og andre distribuerte hovedboks-teknologier for å skape nye typer sikre digitale identiteter. Mandag beskrev selskapet sitt veikart for fortsatt bruk av disse teknologiene for å forbedre livene til flyktninger og andre som mangler identifikasjon.

"Hver og en av oss trenger en digital identitet vi eier, en som sikkert og privat lagrer alle elementene i vår digitale identitet, " skrev Ankur Patel, hovedprogramleder i Microsoft Identity Division, i et blogginnlegg på mandag. "Denne egeneid identiteten må være enkel å bruke og gi oss fullstendig kontroll over hvordan identitetsdataene våre blir tilgang til og brukt."

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

I januar sluttet Microsoft offisielt til et globalt offentlig-privat partnerskap ID2020 som et grunnleggende medlem, og forpliktet en million dollar til initiativet for å utvikle en sikker, bærbar, blockchain-basert form for digital identitet, ifølge et blogginnlegg fra Peggy Johnson, Microsofts direktør visepresident for forretningsutvikling.

Microsoft og Accenture kunngjorde først et partnerskap for å bruke teknologien for å gi en lovlig form for identifikasjon for 1, 1 milliarder mennesker over hele verden som en del av ID2020 tilbake i juni 2017. De to tech-gigantene utviklet en prototype som tapper Accentures blockchain-evner og kjører på Microsoft Azure.

Det tekniske verktøyet bruker en persons biometriske data, for eksempel et fingeravtrykk eller iris-skanning, for å låse opp den journalførende blockchain-teknologien og opprette en lovlig ID. Dette vil tillate flyktninger å ha en personlig identitetspost de kan få tilgang til fra en app på en smarttelefon for å motta hjelp ved grenseoverganger, eller få tilgang til grunnleggende tjenester som helsevesen.

Microsofts mål er å starte pilotering av ID2020-løsninger det kommende året, og begynner med flyktningpopulasjoner, ifølge Johnsons innlegg.

I Patels innlegg beskrev han den beste praksis selskapet har lært av det desentraliserte identitetsarbeidet. Disse inkluderer behovet for å eie og kontrollere identiteten din. Mens brukere i dag gir bredt samtykke til apper og tjenester for å samle inn, bruke og beholde sin informasjon, trenger de en bedre måte å ta eierskap til identiteten sin, skrev Patel. "Etter å ha undersøkt desentraliserte lagringssystemer, konsensusprotokoller, blockchains og en rekke nye standarder, mener vi blockchain-teknologi og protokoller er godt egnet for å aktivere desentraliserte ID-er (DID), " skrev han.

Brukere trenger også et sikkert, kryptert digitalt knutepunkt som kan samhandle med dataene sine, samtidig som de respekterer personvernet og kontrollen, skrev Patel. Apper og tjenester må bygges med brukeren i sentrum - og DID-er og ID-huber kan hjelpe utviklere med å få tilgang til brukerinformasjon samtidig som de reduserer juridiske og overholdelsesrisiko.

Som et neste trinn planlegger Microsoft å legge til støtte fra desentraliserte identiteter i Microsoft Authenticator, som vil fungere som en brukeragent for å administrere identitetsdata og kryptografiske nøkler, skrev Patel. "I denne designen er det bare IDen som er forankret på kjeden, " skrev han. "Identitetsdata lagres i en ID-kjerne (som Microsoft ikke kan se) kryptert med disse kryptografiske nøklene."

Med denne muligheten vil apper og tjenester være i stand til å samhandle med brukerens data ved å bruke en vanlig meldingsledning ved å be om deres samtykke, skrev Patel. "Til å begynne med vil vi støtte en valgt gruppe av DID-implementeringer på tvers av blockchains, og vi vil sannsynligvis legge til flere i fremtiden, " skrev han.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com