Hvis organisasjonen din annonserer på Facebook, må du passe på disse nye begrensningene

Facebook og nettskyen: Her er det som kommer. Big data er den nye oljen, sier TechRepublics Jason Hiner, og alle selskaper trenger å tenke på personvern og datahåndteringspolitikk før det er for sent.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Det kanadiske firmaet AggregateIQ og det italienske firmaet CubeYou er blitt utestengt fra Facebook-plattformen etter indikasjoner på at paret har fått feil tilgang til brukerdata.
  • Facebook er også under ild for å la Zuckerberg og andre ledere slette meldinger fra brukernes innboks, en mulighet vanlige brukere ikke har.

Midt i en verifisk tyfon av kontrovers, kunngjør Facebook en serie med omfattende forandringer etter nedfallet som stammet fra forbudet mot Cambridge Analytica forrige måned.

Det ble nylig tydelig at Cambridge Analytica samlet profilinformasjon om 87 millioner brukere, i stedet for de 50 millionene som ble rapportert først. Selskapet skal angivelig ha brukt dataene til å påvirke velgerne i det amerikanske presidentvalget 2016, ifølge varsleren Christopher Wylie - et krav som det blir undersøkt av spesialrådgiver Robert Mueller. Fra og med mandag vil Facebook begynne å varsle brukere hvis data ble hentet feil av Cambridge Analytica.

Det kanadiske teknologiselskapet AggregateIQ ble utestengt fra plattformen forrige fredag, da Facebook siterte "nylige rapporter om at AggregateIQ kan være tilknyttet SCL og som et resultat har mottatt FB-brukerdata på feil måte." Sikkerhetsselskapet UpGuard fant et kodelager som inneholdt et "sett med sofistikerte applikasjoner, datahåndteringsprogrammer, reklamesporere og informasjonsdatabaser som samlet kunne brukes til å målrette og påvirke enkeltpersoner gjennom en rekke metoder, " i innlegget publisert 26. mars.

UpGuard bemerket at noen av verktøyene ble tilpasset for (tilfeldigvis kanadiskfødte) Texas Senator Ted Cruz mislykkede primærkampanje RNC i 2016. AggregateIQ ble også beholdt av Nigel Farages organisasjon i Brexit-kampanjen, og både UpGuard og The Guardian hevder at selskapet er relatert til Cambridge Analytica og moderorganisasjonen SCL Group. UpGuard indikerte at mapper med navnet "SCL" eksisterte i depotet, blant andre forbindelser, mens The Guardian siterte Wylie som at selskapet "var satt opp som en kanadisk enhet for folk som ønsket å jobbe med SCL-prosjekter som ikke ville flytte til London."

For rekorden sier AggregateIQs nettsted delvis at selskapet "aldri har vært og ikke er en del av Cambridge Analytica eller SCL. Aggregate IQ har aldri inngått en kontrakt med Cambridge Analytica. Chris Wylie har aldri vært ansatt i AggregateIQ, "og at" Det har aldri bevisst vært involvert i noen ulovlig aktivitet ", samt hevdet at det" aldri har klart eller har noen gang hatt tilgang til noen Facebook-data eller database som angivelig er innhentet på urettmessig vis av Cambridge Analytica. "

Søndag meldte CNBC at Facebook også forbyr CubeYou, ettersom selskapet også samlet inn informasjon om brukere gjennom spørrekonkurranser som ble merket som å være "for non-profit akademisk forskning, " og selge den til tredjepart. CNBC bemerket at dette ligner på hvordan Cambridge Analytica fikk sitt datasett, og indikerer at CubeYou jobbet med forskere ved Psychometrics Lab ved Cambridge University. Både Facebook og Cambridge University hevdet å være uvitende om CubeYous aktivitet før de ble kontaktet av CNBC.

Plassering av begrensninger på politisk reklame

Facebook begrenser ytterligere hvem som kan plassere politiske annonser på plattformen sin, ifølge en kunngjøring sist fredag. Selskapet begrenset valgannonser til "autoriserte annonsører" som har fått sin identitet og beliggenhet bekreftet av selskapet. Nå er "utgivelsesannonser" angående emner av aktuell interesse begrenset på lignende måte.

SE: Cambridge Analytica: Det dårlige plakatbarnet for misbruk av data (ZDNet)

I et eget blogginnlegg bemerket Facebook-administrerende direktør Mark Zuckerberg at "Disse trinnene i seg selv vil ikke stoppe alle mennesker som prøver å spille systemet. Men de vil gjøre det mye vanskeligere for noen å gjøre det russerne gjorde under valget i 2016 og bruk falske kontoer og sider for å publisere annonser. "

Historien om de forsvunnende meldingene

Samtidig har Facebook kommet under ild for å gi Zuckerberg og andre høytstående ledere fullmakt til å kontrollere personlig informasjon på plattformen som ikke er tilgjengelig for normale brukere.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Forrige torsdag avslørte TechCrunch at meldinger fra Zuckerberg som ble sendt til andre brukere, eksternt ble slettet fra brukernes innbokser, noe selskapet hevdet at TechCrunch var et sikkerhetstiltak for bedriftene etter hakket fra Sony Pictures 2014. Sletting av meldingen var del av et "antall endringer for å beskytte våre leders kommunikasjon. Disse inkluderer å begrense oppbevaringsperioden for Markus-meldinger i Messenger. Vi gjorde det i full overensstemmelse med våre juridiske forpliktelser til å bevare meldinger, " sier Facebook i en uttalelse .

Imidlertid kunngjorde Facebook nylig planer om å rulle ut "usend" -funksjonen "til alle brukere på flere måneder, " og at Zuckerberg ikke vil være i stand til å sende meldinger før så lenge denne funksjonen ruller ut. TechCrunchs Josh Constine kritiserte planen som et grep som "kunne tjene til å dempe tilbakeslaget ved å få Zuckerberg til å se ut som en beta-tester av funksjonen, og til slutt normalisere Unsend som en vanlig oppførsel."

Overfor press vil Zuckerberg vitne før en felles sesjon i Senatets rettsvesen og komiteene for handel, vitenskap og transport på Senatet på tirsdag, så vel som House Energy and Commerce Committee på onsdag. Han avviste tidligere å vitne for et parlamentarisk utvalg i Storbritannia. Facebook blir også undersøkt av den italienske antitrustmyndigheten.

I en redaksjon for ZDNet, fortalte Zack Whittaker en håndfull andre brudd på personvernet og tvilsom oppførsel som ikke er dekket i denne artikkelen . På Twitter pekte Edward Snowden på et BBC-intervju i 2009 der Zuckerberg lovte å ikke selge brukerinformasjon, og uttalte "Dette er deres informasjon. De eier den."

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com