Slik bruker du Oracle's Internet Intelligence Map for å se trusler i sanntid

IBM: 77% av virksomhetene har ikke en reaksjonsplan for cyberhendelser. Koblingen mellom virkeligheten av sikkerhetsberedskap og deres oppfatning av risikoen er økende, sier Ted Julian, IBM Resilient.

Vil du bare ha en rask oppsummering? Her er en titt på hvordan du bruker Oracle Internet Intelligence Map:
 • Naviger til map.internetintel.oracle.com.
 • Du kommer til å lande på fanen Landstatistikk, hvor du kan se direktedata om utbredte internettbrudd i enkeltland og drille deg ned for å se nasjonal statistikk.
 • Den andre fanen viser Traffic Shifts, eller endringer i hvordan internett flyter i et enkelt land. Du kan se nærmere på individuell ISP-statistikk og nasjonale tall her.

Oracle har offentliggjort et nytt verktøy som gjør det enkelt å se på helsen til internett i sanntid som å åpne en nettleser.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Det kalles Oracle Internet Intelligence Map, og det ble designet av teamet på Oracle Internet Intelligence for å vise data som indikerer utbredte internettbrudd, endringer i trafikk og plasseringer av nye trusler i sanntid.

Det er like enkelt å komme seg til kartet som å klikke på lenken over, men når du først er der kan du lure på hva slags informasjon du får og hva det kan bety. Det er mye å fordøye, og å gjøre kartets data handlingsrike betyr å vite hva de viser. Her er en oversikt over Oracle Internet Intelligence Map.

Landsstatistikk

Når du navigerer til map.internetintel.oracle.com, blir du møtt med hovedskjermen på Oracle Internet Intelligence Map: kategorien Landstatistikk ( figur A ).

Figur A

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Her viser Oracle et direkte blikk på potensielle forstyrrelser på internett basert på tre statistikker: BGP-ruter, sporingssteder til responderende verter, og DNS-forespørsler fra mållandet til Orakles servere.

Oracle-direktør for internettanalyse Doug Madory forklarer at de tre statistikkene kan bidra til å bestemme hva slags blackout som blir utsatt for, og gir eksemplet på syriske internett-blackouter.

Når trafikken fra Syria sannsynligvis blir blokkert, ser Oracle et fall til null i BGP og traceroutes, men DNS-spørsmål skyrocket, noe som indikerer at trafikken kan komme seg ut, men ikke inn.

Boring ned i et bestemt land kan gjøres ved å klikke på det landets navn på venstre side av skjermen eller dets respektive prikk på verdenskartet. Når du ser på et enkelt land vil du se detaljer om trafikk som går inn og ut av grensene ..

Hvis du full størrelse på fanen Landstatistikk ( figur B ), kan du tydelig se spørsmål om traceroute, BGP og DNS fra de siste 48 timene.

Figur B

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Trafikkskift

Hvis du lukker statistikkvinduet på fullskjerm og klikker tilbake for å gå til hovedstatistikkvinduet, ser du en andre fane: Traffic Shifts. Hvis du klikker på den, kommer du til skjermen som er vist i figur C.

Figur C

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Her kan du se statistikk over endringer i strømmen av internettrafikk. "Vi kaller disse trafikkskiftene og farger dem blå på kartet fordi de ikke nødvendigvis er strømbrudd eller tilkoblingssvikt. De er ganske enkelt endringer - bra, dårlig eller nøytral - i hvordan trafikken blir dirigert gjennom Internett, " sa Madory .

Hvis du klikker på et land med en blå prikk på kartet, får du opp data for individuelle Internett-leverandører for det landet ( figur D ).

Figur D

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Ved å klikke på navnet til en ISP vil det komme detaljert statistikk om skiftende trafikkmønster for den leverandøren ( figur E ) som vist av oppstrøms jevnaldrende.

Figur E

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Alle disse dataene er fritt tilgjengelig på Oracle's Internet Intelligence Map, og nå som du har en ide om hva slags data som blir presentert, er verdien tydelig. For mer informasjon om detaljene i Orakles kart, klikk på lenken i begynnelsen av denne artikkelen.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Spesiell rapport: En vinnende strategi for cybersecurity (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Oracle ruller ut gratis verktøy for å spore helsen til internett (ZDNet)
 • Hvordan en hacker stjal $ 226K cryptocurrency fra Oracle-servere (TechRepublic)
 • Oracle til markedet: Vi er Cloud 2.0 (ZDNet / CNET)
 • FCC avdekker nytt bredbåndskart, og tilbyr mer data om amerikansk internettilgang (TechRepublic)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com