Slik bruker du Microsoft Authenticator-appen på en Apple Watch

Bilde: Sarah Tew / CNET

Microsoft Authenticator-appen er en effektiv måte å bruke tofaktorautentisering for å hjelpe deg med å logge deg på nettsteder som krever en Microsoft-konto. For å bruke appen trenger du smarttelefonen din i hånden - med mindre du har en Apple Watch. Microsoft Authenticator er tilgjengelig som en Apple Watch-app som du kan bruke til å logge inn på kontoen din på en sikker måte. Bare ved å trykke på klokken din, kan du godkjenne et varsel som er sendt til appen for å autentisere innloggingen din. La oss dekke trinnene for bruk av Authenticator på Apple Watch.

Sikkerhet på mobilenheter: Tips for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)

Åpne Watch-appen på iPhone for å få Microsoft Authenticator på klokken. Søk etter og last ned appen hvis du ikke allerede har den. Nedlasting av den via Watch-appen installerer den på både iPhone og Apple Watch. Hvis du allerede har Autentisering på iPhone, men ikke på klokke, kan du gå til delen My Watch i Watch-appen og gå til delen for tilgjengelige apper. Trykk på Installer-knappen for Autentisering. Appen vises deretter i seksjonen for Installert på Apple Watch ( figur A ).

Figur A

Åpne Autentisering på klokken. Første gang du lanserer appen, blir du spurt om du vil at den skal sende deg varsler - trykk på Tillat slik at du kan motta de nødvendige varslene for å logge deg på Microsoft-kontoens nettsteder.

Neste skjermbilde forteller deg at du nå kan godkjenne varsler direkte fra Apple Watch. Hvis du ikke har konfigurert eller brukt appen på telefonen, må du gjøre det før du kan fortsette. Sveip til venstre. Neste skjermbilde forteller deg at når du legger til nye kontoer på telefonen, synkroniseres de automatisk med klokken. Sveip igjen. Det siste velkomstskjermbildet forteller deg at passordløse påloggingskontoer må konfigureres. Trykk på Kom i gang ( figur B ).

Figur B

Gå tilbake til iPhonen din og åpne Authenticator. Trykk på + -knappen eller Legg til konto-knappen for å legge til Microsoft-kontoen din i appen hvis du ikke allerede har gjort det. Velg kontotypen du vil legge til, for eksempel en personlig konto, en arbeids- eller skolekonto eller annet. Velg din konto. Skriv inn passordet ditt. En melding forteller deg at du må konfigurere Microsoft-kontoen din på klokken ( figur C ).

Figur C

Segue tilbake til klokken. Bekreft at Microsoft-kontoen din er oppført i appen, og trykk deretter på Oppsett-knappen. Forsikre deg om at autentiseringsappen fortsatt er åpen på telefonen din. Trykk på Sett opp på neste skjermbilde. Etter at oppsettet er fullført på klokken din, trykk på Fullfør-knappen. En melding forteller deg at du nå kan godkjenne varsler fra klokken din for Microsoft-kontoen din ( figur D ).

Figur D

Før du prøver å logge deg på et nettsted ved hjelp av Apple Watch Authenticator-appen, er det ett triks du trenger å vite. Eventuelle påloggingsvarsler for appen dukker som standard opp på din iPhone; Hvis du vil svare på varslene på Apple Watch i stedet, må din iPhone være i låsmodus. Nå kan du surfe til et Microsoft-nettsted på datamaskinen eller mobilenheten. Som et eksempel kan du ganske enkelt logge deg på Microsoft-kontosiden din. Klikk på knappen for å logge på med Microsoft ( figur E ).

Figur E

Skriv inn e-postadressen din i påloggingsvinduet og klikk Neste ( figur F ).

Figur F

I passordvinduet klikker du på lenken for å bruke Microsoft Authenticator-appen i stedet ( figur G ).

Figur G

Det vises et varsel på klokken der du ber om pålogging for Microsoft-kontoen din - trykk på Godkjenn. Du kan også avslå forespørselen eller avvise varselet. Du er da logget på nettstedet og kontoen din. Neste gang du prøver å logge deg på det samme nettstedet, vil Microsoft automatisk bruke Authenticator-appen med mindre du klikker på lenken på stedet for å bruke passordet ditt i stedet ( figur H ).

Figur H

Hvis du støter på problemer med å motta varsler på Apple Watch, er det et par ting du kan sjekke.

  1. Åpne Watch-appen på din iPhone.
  2. Trykk på oppføringen for varslinger i delen My Watch.
  3. Forsikre deg om at varslinger er aktivert og at bryteren er slått på for Authenticator.

Hvis du fremdeles har problemer, åpner du innstillingen Sounds & Haptics i My Watch-delen og slår av Cover to Mute-alternativet. Du kan alltid slå dette alternativet på igjen etter at varslene fungerer.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com