Slik bruker du Firefox Lockwise passordbehandling

Hvordan bruke Firefox's Lockwise passordbehandling Mozilla har utviklet Lockbox passordverktøyet til en mer standard passordbehandling. Jack Wallen viser deg hvordan du bruker Firefox Lockwise passordbehandling.

For en tid tilbake ga Mozilla ut Firefox Lockbox, som var dets passordbehandling. Selv om Lockbox ikke så mye passordbehandling som det var en måte å se lagrede passord i Firefox-nettleseren - kunne du ikke legge til nye passord eller redigere eksisterende oppføringer. Dette forsøket på en passordbehandling var egentlig bare å legge grunnlaget for et mer fullverdig verktøy.

Det nye verktøyet er Firefox Lockwise, og det er nå tilgjengelig.

10 tips for å håndtere en online imersonator (gratis PDF) (TechRepublic)

Med Firefox Lockwise kan du opprette nye passordoppføringer samt redigere og slette eldre oppføringer; Du kan også se passord for oppføringer, men må kopiere dem manuelt. Firefox Lockwise inneholder ikke en passordgenerator (som forhindrer den i å ta stedet for den nye passordbehandleren min, Bitwarden), så når du legger til nye oppføringer, må du lage dine egne unike og sterke passord.

Firefox Lockwise har en mobilapp for Android og iOS, men den versjonen er bare i stand til å se på oppføringer, og ikke opprette nye.

La oss se nærmere på Firefox Lockwise og se om det er passordbehandleren du har ventet på.

Hvordan få Firefox med

Firefox Lockwise ble utgitt med Firefox versjon 70, så hvis du bruker en versjon av Firefox-nettleseren tidligere enn 70, må du oppgradere. Når du kjører den nyeste versjonen, må du forsikre deg om at du har logget deg på Firefox-kontoen din ved å klikke på Menyknappen i øverste høyre hjørne, og deretter klikke Logg på Firefox.

Etter at du har logget inn, synkroniserer Firefox alle dataene dine, som inkluderer passordene dine. Når dette er fullført (det skal ikke ta mye tid), klikker du på menyknappen igjen og deretter klikker du på pålogginger og passord ( figur A ).

Figur A

Accessing Firefox Lockwise from the Firefox menu.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Få tilgang til Firefox medurs fra Firefox-menyen.

Du kan alltid åpne en ny fane og skrive om: pålogginger i adressefeltet. Uansett vil du få tilgang til Firefox Lockwise.

Når Firefox Lockwise er åpen ( figur B ), kan du søke etter en oppføring ved å skrive inn navnet på nettstedet eller tjenesten eller brukernavnet.

Figur B

Searching for a listing in Firefox Lockwise.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Søker etter en oppføring i Firefox Lockwise.

Hvordan lage en ny oppføring i Firefox Lockwise

Hvis du vil opprette en ny oppføring i Firefox, må du klikke på knappen Opprett ny pålogging. I det resulterende vinduet ( figur C ) skriver du inn URL for oppføringen, et brukernavn og passord, og klikker Lagre.

Figur C

Creating a new entry for Firefox Lockwise.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Oppretter en ny oppføring for Firefox Lockwise.

Når den nye oppføringen er opprettet, synkroniseres den med Firefox-kontoen din, så den er tilgjengelig for alle forekomster av Firefox som inkluderer Lockwise.

To advarsler om Firefox Lockwise

Hvis du vil bruke Firefox med en viss grad av sikkerhet, må du opprette et hovedpassord. Uten å lage et hovedpassord, vil alle som har tilgang til Firefox-nettleseren din kunne se passordene dine.

Topp 5 passordalternativer (gratis PDF) (TechRepublic)

Det andre forbeholdet er en ganske merkelig sak som jeg har sett en rekke ganger. La oss si at du vil lagre en passordoppføring for http://192.168.1.33/akaunting/index.php. Når du lagrer oppføringen, kutter Firefox Lockwise alle unntatt domenet (eller IP-adressen). Så i mitt eksempel, vil Firefox Lockwise bare lagre http://192.168.1.33. Jeg aner ikke om dette er en feil eller en "funksjon", men det er ganske irriterende. Forhåpentligvis vil utviklerne ta seg av dette før heller enn senere.

Utenfor de to advarslene er Firefox Lockwise en solid passordbehandling for alle som bruker Firefox og vil ha en bare-bone manager for sine påloggingsinformasjon. Imidlertid, hvis du leter etter et verktøy med flere bjeller og fløyter, vil du finne Firefox Lockwise sårt mangler.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com