Hvordan bruke konfidensiell modus i Gmail

Hvordan bruke Gmail konfidensiell modus Denne nye funksjonen lar deg angi en spesifikk utløpsdato for en e-post, så blir den automatisk slettet etter fristen. Slik får du det til å fungere.

Nå har du helt sikkert hørt alt om de nye Gmail-funksjonene, og med god grunn. En overhaling av Gmail har vært for lang tid. Men lite visste vi at Google ville lansere noen seriøse spillendrende funksjoner til den ganske modne e-posttjenesten. En av disse funksjonene kan gi alvorlig støy for bedrifter og enhver personvernsentrert bruker. Denne funksjonen er konfidensiell modus. Med konfidensiell modus kan e-post opprettes og sendes med en utløpsdato. Si for eksempel at du vil sikre at sensitive data ikke sitter rundt i en innboks på ubestemt tid (venter på nysgjerrige øyne for å spionere). Når konfidensiell modus er slått på, kan du angi en spesifikk utløpsdato for den e-postmeldingen, slik at den automatisk blir slettet etter en bestemt angitt frist.

Jeg vil vise deg hvordan du bruker denne nye, banebrytende funksjonen med Gmail.

Hva du trenger

Først må du bruke den nye Gmail. Hvis du ikke er sikker på om du jobber med den nye iterasjonen, åpner du Gmail og klikker på tannhjulikonet. Hvis du ser Prøv den nye Gmail, klikker du på den. Gmail lastes på nytt, og du vil være i den nye versjonen.

Et lite unnskyld jeg oppdaget var at konfidensiell modus nektet å vises i Firefox, som er min standard nettleser. Det var ikke før jeg åpnet den nye Gmail i Chrome og komponerte en e-post om at den nye funksjonen dukket opp. Hvis du bruker Firefox og ikke ser konfidensiell modus tilgjengelig, åpner du kontoen din i Chrome, skriver en e-post og går deretter tilbake til Firefox for å forsikre deg om at funksjonen nå er aktivert.

Hvordan bruke konfidensiell modus

Dette er faktisk ganske enkelt. Åpne Gmail og skriv en melding. Nederst i meldingen ser du et lite klokkeikon ( figur A ).

Figur A

Ikonet for konfidensiell modus er klart.


Når du klikker på det ikonet, vises en popup-vindu der du kan konfigurere innstillingene for denne e-postmeldingen ( figur B ). Konfidensiell modus er konfigurert per e-post, så du må gå gjennom dette for hver e-post du vil bruke med funksjonen.

Figur B

Konfigurere innstillingene for konfidensiell modus for en e-post.


Angi utløpsdatoen for e-posten (minimum en dag, maksimalt er fem år), basert på når du vil at e-posten skal utløpe. Når du har gjort det, konfigurerer du passordet. Det er to alternativer:

  • SMS-passkode: Et passord som er nødvendig for å se e-posten, blir sendt via tekst.
  • Ingen SMS-passkode: Ingen passord er nødvendig for å se e-posten.

Skriv e-postmeldingen din og klikk på Send. Hvis du har konfigurert konfidensiell modus med en SMS-passkode, blir du bedt om å få et telefonnummer (slik at passordet kan sendes via tekst - figur C ). Uten den passkoden, kan mottakeren ikke se e-posten. SMS-passkoden vil bare være gyldig i fem minutter.

Figur C

Passord-popup-vinduet.


Hvis du bruker alternativet Ingen SMS-passord, kan den e-postadressen vises av alle som har tilgang til mottakerens e-postklient. For mer sikkerhet er det alltid best å gå med alternativet for SMS-kode. På den måten må mottakeren ha telefonen tilgjengelig for å lese e-posten som utløper på datoen du konfigurerte.

Og det er alt som er for å bruke konfidensiell modus i den nye Gmail.

Et sårt tiltrengt tillegg

Konfidensiell modus er akkurat det Gmail trengte. Med en og to punkter med utløpende e-postmeldinger og SMS-passkoder, vil dataene dine være mindre sannsynlige å havne under gransking av uønskede, nysgjerrige øyne. Denne funksjonen skal tjene deg og din sensitive informasjon godt.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com