Hvordan bruke Android Pie-låsemodus

Bruk Android Pie-låsemodus Jack Wallen aktiverer og aktiverer Android Pies nye låsemodus.

Android Pie har belyst noen veldig imponerende funksjoner, alt fra gestabasert navigasjon, bedre batterilevetid og forbedret sikkerhet. Jeg vil undersøke den siste oppføringen i dag. Et tillegg til Android som styrker plattformens sikkerhet er lockdown-modus.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Hva er låsmodus? Enkel. Lockdown-modus har som mål å beskytte de som vil beholde sine private data fra tyvenes og andres nysgjerrige øyne. Hvordan lockdown fungerer er ved å blokkere fingeravtrykssensorer, ansiktsgjenkjenning og stemmegjenkjenning. Når låsningen er aktivert, er den eneste måten å angi enheten din via PIN-kode, passord eller mønster. Med tanke på fingeravtrykssensorer, ansiktsgjenkjenning og stemmegjenkjenning blir lettere omgått enn PIN, passord eller mønster, kan dette betraktes som en bruk for de som anser sikkerhet som en topp prioritet.

Hvordan aktiverer du låsemodus? Det er faktisk ganske enkelt også. Imidlertid må du vite en ting: Når du har aktivert låsmodus, fungerer den bare én gang. Så hvis du aktiverer den, og deretter logger på telefonen din via PIN, passord eller mønster, må du aktivere den på nytt (da å legge inn koden automatisk deaktiverer låsmodus).

Når det er sagt, la oss aktivere låsmodus, aktivere den og bruke den.

Aktivering av låsmodus

Det første du må gjøre er å aktivere låsmodus. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

  1. Åpne innstillinger
  2. Gå til Sikkerhet og plassering
  3. Gå til Innstillinger for låseskjerm
  4. Trykk for å aktivere Vis låsealternativ ( figur A )

Figur A

Aktivering av låsmodus på en Essential PH-1.

Aktivering av låsmodus

Nå som låsingen er aktivert, må du aktivere den. For å gjøre dette, hold nede av / på-knappen på enheten. Du skal nå se et nytt alternativ for Lockdown ( figur B ) i strømmenyen. Trykk på det alternativet, og låsingen er aktivert.

Figur B

Aktiverer låsing.

Bruker låsmodus

Når låsingen er aktivert, fungerer ikke fingeravtrykksskanneren, ansiktsgjenkjenning og stemmegjenkjenning som et middel til å låse opp enheten. Den eneste måten å få oppføring er ved å bruke den konfigurerte PIN-koden, passordet eller mønsteret. Og det er alt som er å bruke det. Når du er aktivert, skriver du inn PIN-koden, passordet eller mønsteret ditt, og du er tilbake på enheten.

Re-aktivering

Husk at når du har brukt låsmodus, deaktiverer Android den (selv om den forblir aktivert). For å aktivere låsing på nytt, hold inne strømknappen på enheten og trykk på Lås ned. Hvis du ikke aktiverer det, vil enhetens fingeravtrykkssensor, ansiktsgjenkjenning og stemmegjenkjenning fortsette å fungere.

Hvorfor kan du trenge dette

OK, så låsing ikke fungerer hvis enheten din er stjålet, og du ikke har aktivert funksjonen. Med andre ord, du må være oppmerksom på enhver situasjon du kan finne deg selv i der tyveri eller tap kan være et problem. Si for eksempel at du er på et stevne (eller andre situasjoner med store folkemengder). Du kan vurdere å aktivere låsing hver gang du er ferdig med å bruke enheten din. Gå inn i vanen (når du er i slike situasjoner), og du kan være trygg på at dataene dine blir litt mer sikre, hvis nysgjerrige øyne får tak i telefonen. Det er ikke perfekt, men hver liten bit hjelper når det kommer til sikkerhet. Det gamle ordtaket "Better safe than sorry" gjelder absolutt.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com