Slik hindrer Google i å spore og lagre lokasjonene dine

Bilde: marchmeena29, Getty Images / iStockphoto

Google kan ikke bare spore posisjonen din via mobiltelefonen, men også opprettholde en historie med stedene du besøker. Selskapet bruker posisjonssporing og stedshistorikk for å tjene personlige kart, trafikkoppdateringer, anbefalinger om steder du besøker, og selvfølgelig målrettede annonser. Men du vil kanskje ikke at søkegiganten holder øye med hvor du går.

Slå av (eller faktisk pauser) Posisjonsloggen deaktiverer denne muligheten, men ikke i alle tilfeller. Selv om posisjonsloggen er slått av, kan visse Google-apper og tjenester fortsatt holde øye med hvor du befinner deg. For å trekke støpselet helt, må du også slå av en funksjon som heter Web- og appaktivitet. Du kan deaktivere posisjonssporing og historikk via nettet, som deaktiverer det for alle dine mobile enheter, inkludert Android og iPhone. Du kan også deaktivere den bare for en spesifikk Android-enhet.

På internett

For å deaktivere stedssporing via nettet, starter du Google-hjemmesiden i nettleseren din og sørger for at du er logget på med Google-kontoen din. Klikk på profilikonet øverst til høyre og klikk på knappen for Google-konto. På velkomstskjermbildet for Google-kontoen din klikker du på koblingen Kom i gang i delen for gjennomgang av personverninnstillinger ( figur A ).

Figur A

Klikk på lenken til Administrer posisjonslogg ( figur B ) i posisjonshistorikk-delen på siden Personvernkontroll.

Figur B

Stedshistorikken din åpnes i en Google Maps-tidslinje med røde prikker for å indikere stedene du har vært. Klikk på Steder-lenken for å se de mest besøkte stedene og alle stedene du har vært. Hvis du vil se detaljer om et bestemt sted, dobbeltklikker du på den røde prikken ( figur C ).

Figur C

Du kan nå se på dette stedet for den dagen. Hvis du vil slette den fra posisjonsloggen din, klikker du på søppelboksikonet for Slett dag ( figur D ). Gå tilbake til tidslinjen, og stedet for den dagen skal ikke lenger vises på kartet.

Figur D

Hvis du vil slette hele posisjonsloggen din, klikker du på søppelboksikonet på tidslinjen eller klikker på tannhjulikonet og velger alternativet Slett all posisjonslogg ( figur E ).

Figur E

Gå tilbake til siden Personvernkontroll. Klikk på koblingen (slått på) for posisjonslogg. Slå av bryteren hvis den er slått på. Google viser en melding for å forklare effekten av å sette posisjonsloggen på pause. Klikk på Pause for å stoppe det ( figur F ).

Figur F

Deretter må du deaktivere eller stoppe funksjonen Web og appaktivitet midlertidig. På siden Personvernkontroll klikker du på (Slått på) -lenken for Web- og appaktivitet. Slå av bryteren. Klikk på Pause som svar på Googles bekreftelsesmelding ( figur G ).

Figur G

På Android

For å utføre de samme oppgavene på en spesifikk Android-enhet, åpner du Innstillinger. Trykk på innstillingen for Google, og trykk deretter på alternativet for Google-konto. Velg overskriften for Data og personalisering, og trykk deretter på oppføringen for posisjonshistorikk under Aktivitetskontroller ( figur H ).

Figur H

Trykk på lenken til Administrer aktivitet på skjermbildet Stedhistorikk. Google Maps-tidslinjen vises med en liste over plasseringene dine. Trykk på trepunktsikonet øverst til høyre og velg deretter Innstillinger ( figur I ).

Figur I

Sveip nedover på skjermen. Hvis du vil slette bestemte steder etter dato, trykker du på alternativet for å slette områdehistorikkområdet. Velg en startdato og sluttdato, og trykk deretter på Fortsett. Trykk på Slett som svar på bekreftelsesmeldingen ( figur J ).

Figur J

For å slette hele posisjonsloggen, trykk på alternativet for å slette all posisjonslogg. Trykk på Slett for å svare på bekreftelsesmeldingen ( figur K ).

Figur K

For å slå av eller pause posisjonsloggen din, trykk på alternativet for posisjonslogg er på. På skjermbildet Stedhistorie, slå av bryteren. Som svar på bekreftelsesmeldingen, trykk på Pause ( figur L ).

Figur L

Gå tilbake til forrige skjermbilde. Under Aktivitetskontroller trykker du på oppføringen for Web- og appaktivitet. Slå av bryteren hvis den er på. Trykk på Pause for å bekrefte ( figur M ).

Figur M

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com