Slik sletter du filer sikkert i Linux med srm

Slik sletter du filer sikkert i Linux med SRM Ikke overlate sletting av sensitive data til standardverktøyene. Installer denne praktiske datatørkekommandoen for sikrere fjerning.

Har du sensitive data på Linux-serverstasjonene dine som må slettes forsvarlig? Kanskje det er konfigurasjonsfiler eller klientdata. Uansett hvilken informasjon som er å finne i disse filene, trenger du midler til å bli kvitt den.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Med Linux-plattformen er det noen få mulige verktøy for denne prosessen, hvorav noen ikke kan være avhengige av å slette slik informasjon og noen som bare fungerer pålitelig på magnetiske stasjoner. Så hvis serverne dine jobber med SSD-er, må du sørge for å bruke et verktøy som er opp til oppgaven. Et slikt verktøy er Secure-delete Toolkit.

Secure-delete Toolkit er en samling av verktøy for sletting av filer, som inkluderer srm- kommandoen (for sikker fjerning). Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere og bruke srm på Ubuntu Server 18.04. Verktøysettet kan enkelt installeres på omtrent hvilken som helst Linux-distribusjon, fra standard depot, så å få dette opp og kjøre på din distribusjon du velger, vil bli gjort på lignende måte.

Srm- kommandoen sletter filen på en slik måte at de ikke kan gjenopprettes. Slettingsprosessen er:

 1. 1 pasning med 0xff.
 2. 5 tilfeldige pasninger.
 3. 27 pasninger med spesielle verdier.
 4. 5 tilfeldige pasninger.
 5. Filnavn.
 6. Filavkorting.

Prosessen ovenfor er basert på papiret "Secure Deletion of Data from Magnetic and Solid-State Memory", av Peter Gutmann.

Installasjon

Installasjonen av Secure-delete Toolkit er enkel. Åpne et terminalvindu og gi kommandoen:

 sudo apt-get install sikker-slette -y 

Når installasjonen er fullført, er du klar til å gå.

Slette filer

Nå er det på tide å slette noen filer. La oss lage testfiler for sletting. Lag først en fil med tilfeldige data. Dette kan gjøres ved å bruke hodekommandoen slik:

 hode -c 10MB testfil 

Kommandoen ovenfor vil opprette en binær fil, kalt testfil, som er fylt med 10 Mb tilfeldige data. La oss nå slette filen. Vi kommer til å bruke to alternativer:

 • v - for ordinær utgang.
 • z - for å tørke av den siste skrivingen med nuller i stedet for tilfeldige data.

Kommandoen vår vil se slik ut:

 srm -vz testfil 

Fordi vi opprettet en liten fil, vil tørkeprosessen skje i løpet av omtrent ett til to minutter. Skulle du måtte slette en mye større fil, må du forberede deg på at srm tar litt tid. La den bli ferdig, ellers vil ikke tørkeprosessen mislykkes, og dataene dine forblir intakte (selv om de bare er delvis).

Når kommandoen er fullført, vil dataene dine være trygt fjernet ( figur A ).


Figur A: Slettingen av filen pågår.

Når prosessen er fullført, vil srm informere deg om at det er gjort. Gi kommandoen ls for å bekrefte at filen er borte ( figur B ).


Figur B: En flygel med engler har sunget denne filen til hvile.

Slette kataloger

Hvis du må slette hele kataloger sikkert, har srm deg dekket. Opprett en testkatalog med kommandoen:

 mkdir ~ / TEST 

Nå lager du en fil med tilfeldige data på samme måte som du gjorde ovenfor:

 hode -c 10MB ~ / TEST / testfil 

Med testfilen og katalogen på plass kan de slettes sikkert med kommandoen:

 srm -r ~ / TEST 

Oppdrag utført

Og det er alt som er for å slette datafiler sikkert med srm-kommandoen. Ikke stol på de sensitive filer som må slettes, til standard fjerningsprosess. Legg denne kommandoen i verktøysettet ditt for et sikkerhetsoppdrag utført.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com