Hvordan installere Nextcloud Ransomware-beskyttelsesappen

Bilde: Jack Wallen

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Nextcloud er en av de fineste skyserverne på stedet du kan distribuere. Det er kraftig, fleksibel, åpen kildekode og gratis. Men som med noe teknisk, kan alt komme til å stoppe når en bruker laster opp (eller laster ned) et stykke ransomware. Utviklerne av Nextcloud er ganske klar over dette og har laget en ny app for å bekjempe det økende angrepet av ransomware.

Appen er Nextcloud Ransomware-beskyttelsesappen. Selv om appen er i (noe) tidlige stadier av utviklingen, er den tilgjengelig for installasjon og bruk. Hvordan virker det? I følge en Nextcloud-rapport:

"... filer vil bli undersøkt og et Shannon-entropitiltak vil avgjøre om filen sannsynligvis vil bli kryptert. Implementeringen deres er smart når det gjelder å skille komprimerte data fra krypterte filer. Andre viktige beregninger inkluderer antall filer som er lastet opp på kort tid periode, eller hvis mange filer med ukjente utvidelser vises. Appen ser nøye på synkroniseringstrinn og prøver å identifisere når et stort antall filer blir endret på en mistenkelig måte. "

Den nye appen inneholder et brukervennlig grensesnitt som fungerer som en guide for gjenoppretting av data. La oss installere appen og se hvordan den fungerer.

Hva du trenger

Selvfølgelig trenger du en fungerende forekomst av Nextcloud. Du må også kunne logge deg på Nextcloud som en administrativ bruker. Annet enn det trenger du ingenting mer.

Installasjon

Logg inn på Nextcloud-forekomsten din som administrator-bruker. Når du er godkjent, klikker du på rullegardinmenyen (øvre høyre hjørne) og velger Apps. Klikk på Sikkerhet i venstre navigasjon. På den resulterende siden, finn Ransomware-oppføringen ( figur A ).

Figur A

Ransomware-appen i Nextcloud App Store.


Klikk på Aktiver-knappen tilknyttet Ransomware-beskyttelsesappen. Når installasjonen er fullført, blir appen aktivert og fungerer. Du kan konfigurere appen ved å klikke på Sikkerhet i venstre sidefelt. I det resulterende vinduet ( figur B ) kan du aktivere / deaktivere og konfigurere inkludering / ekskludering av utvidelsesmønstre og notatfilmønstre. For øyeblikket er det alt du trenger for konfigurasjonsalternativene.

Figur B

Konfigurere Ransomware-appen i Nextcloud.


Se: 17 tips for å beskytte Windows-datamaskiner og Mac-maskiner fra ransomware (gratis TechRepubic PDF)

Hva skjer etterpå?

Når en bruker prøver å laste opp en fil, tester Ransomware-appen filen. Skulle filen teste positiv for ransomware, vil den bli blokkert fra å bli lastet opp. Brukeren blir deretter tilbudt muligheten til å ta pause i beskyttelsen (hvis de vet at filen er sikker) eller få hjelp.

Det er ikke perfekt, men det er en start

Et av problemene som apper som dette står overfor, er at noen skaper av ransomware bruker tilfeldige filnavn eller generiske termer for instruksjonsfiler, så deteksjon kan være en utfordring. Men dette er absolutt en start for Nextcloud. Med tanke på hvor aktivt Nextcloud er utviklet, kan jeg tenke meg at denne typen beskyttelse bare kommer til å bli bedre. Jeg vil anbefale hver Nextcloud-administrator å legge denne appen til installasjonen. Selv med utfordringene utviklerne står overfor å beskytte appene sine mot ransomware, er all hjelp som gis til sluttbrukere et skritt fremover.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com