Hvordan generere SSH-nøkler på macOS Mojave

Hvordan generere SSH-nøkler på macOS Mojave macOS er perfekt i stand til å jobbe med SSH-nøkler, for sikrere fjerntilkoblinger. Jack Wallen viser deg hvordan du kan generere nødvendige nøkler og kopiere dem til en server.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

SSH-nøkkelgodkjenning er en måte å sikre deg eksterne økter mellom to maskiner bedre. Denne typen autentisering avhenger av et par nøkler som blir generert av brukeren på klientmaskinen. På Linux er denne oppgaven utrolig grei. Med macOS er prosessen like enkel. Så enkelt at det kan håndteres av omtrent hvem som helst.

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å generere SSH-nøkler på macOS Mojave og så vise deg hvordan du kopierer nøkkelen til en ekstern server, for sikrere tilkoblinger mellom de to maskinene. Prosessen bør bare ta deg et par minutter.

Åpne terminalappen

Denne oppgaven vil bli utført via macOS terminalapplikasjonen. For å åpne den appen, klikk på Start-ikonet på Dock og søk etter terminal. Når den appen vises, åpner du den med et enkelt klikk.

Genererer SSH-tastene

Fra terminalvinduet utgir du følgende kommando:

 ssh-keygen -t rsa 

Godta standardkatalogen ( figur A ) ved å bruke Enter-tasten på tastaturet.

Figur A: SSH oppretter standardkatalogen for tastene.

Du blir bedt om å oppgi en ny passordfrase for nøkkelen ( figur B ). Sørg for å oppgi et sterkt og unikt passord for tastene.

Figur B: Ikke skimp på passordstyrken.

Når du har skrevet og bekreft passordet ditt, vil SSH generere et tilfeldig bilde for nøkkelen ( figur C ) og gi deg ledeteksten.

Figur C: Ditt tilfeldige bilde.

Denne prosessen vil opprette to nøkler i katalogen /Users/USERNAME/.ssh (der USERNAME er ditt macOS brukernavn). Disse nøklene er:

  • id_rsa
  • id_rsa.pub

Filen som slutter på .pub er den offentlige nøkkelen. Dette er nøkkelen du kan dele med andre brukere. Den andre nøkkelen, id_rsa, er din private nøkkel. Del aldri den nøkkelen. Aldri. Noensinne.

Kopier nøkkelen til en server

Nå som du har nøkkelparet, hvordan bruker du dem? Her er den enkleste og mest brukte metoden for å bruke SSH-nøkler. Du vil kopiere nøkkelen til en ekstern server slik at du kan bruke SSH-nøkkelgodkjenning (i stedet for svakere passordgodkjenning). Heldigvis har SSH en innebygd mekanisme for å kopiere den nøkkelen. Si at den aktuelle eksterne serveren er på IP-adressen 192.168.1.12 og brukernavnet er jack. Hvis du vil kopiere nøkkelen til den serveren, utgir du kommandoen (fra macOS):

 ssh-copy-id 

Du blir først bedt om å se om du vil fortsette med tilkoblingen. Skriv y og trykk Enter. Deretter blir du bedt om den eksterne brukerens passord. Ved vellykket godkjenning blir nøklene kopiert og du er klar til å logge på den eksterne serveren ved å bruke SSH-nøkkelgodkjenning. For å logge på den eksterne serveren, skriver du kommandoen (bytter ut brukernavn og IP-adresse etter behov):

 ssh 

I stedet for å bli bedt om brukerens passord, blir du bedt om passord for SSH-nøkkelen ( figur D ).

Figur D: SSH som ber om passordfrase i stedet for brukerens passord.

Gratulerer, du genererte ikke bare SSH-nøkler på macOS, men du kopierte også nøklene til en ekstern server for sikrere tilkobling.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com