Slik krypterer du en USB-flash-enhet med GNOME-disker

Slik krypterer du en USB-flash-enhet med GNOME-disker Hvis du bruker Linux, og leter etter en enkel metode for å kryptere data på USB-stasjonene dine, har Jack Wallen dekket deg. Ved hjelp av GNOME-disker er denne prosessen veldig enkel.

Sikkerhet tilsvarer å holde dataene dine trygge. Vi hopper gjennom alle slags bøyler for å sikre at informasjonen er sikker fra nysgjerrige øyne. Fra Linux-skrivebordet er det mange måter å få dette til.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å gjøre nettopp det ved hjelp av GNOME-disker. Takket være dette veldig kraftige GUI-verktøyet, trenger du ikke å jobbe fra kommandolinjen for å kryptere USB-flash-stasjoner som kan inneholde sensitive data.

Jeg vil demonstrere hvordan du installerer de nødvendige verktøyene og deretter hvordan du krypterer en USB-stasjon, kun ved å bruke GNOME-disker. Jeg vil jobbe med Elementary OS-distribusjonen, men krypteringsprosessen er den samme ved å bruke hvilken som helst distribusjon som GNOME-disker kan installeres på.

Installasjon

Først må du installere to verktøy. For å gjøre dette, åpne et terminalvindu og gi kommandoen:

 sudo apt-get install gnome-disk-utility cryptsetup -y 

Når denne kommandoen er fullført, er du klar til å jobbe.

Kryptering av USB-stasjonen

Koble en USB-stasjon til maskinen din, og åpne deretter GNOME-disker fra skrivebordsmenyen. Når verktøyet åpnes, finn og velg USB-stasjonen det gjelder ( figur A ).

Figur A

USB-stasjonen er valgt.


Hvis den aktuelle stasjonen er montert, vil du se et firkantet ikon under delen Volum. Hvis du ser det, klikker du på firkanten for å demontere stasjonen. Når det er demontert, klikker du på tannhjulikonet. Velg Format partisjon fra hurtigmenyen ( figur B ).

Figur B

GNOME Disks Utility-formatmenyen.


I det resulterende vinduet ( figur C ), vil du konfigurere alternativene etter behov, men sørg for å velge Kryptert fra rullegardinmenyen Type, og skriv / bekreft passordet som skal brukes for krypteringen.

Figur C

Konfigurere den krypterte stasjonen.


Når du har tatt vare på konfigurasjonen, klikker du på Format-knappen. Du blir deretter bedt om å bekrefte at du vil fortsette med prosessen ( figur D ).

Figur D

Bekrefter krypteringen.


Klikk på Format og krypteringen begynner.

Når prosessen er fullført, kan du fjerne stasjonen. Neste gang du kobler det til systemet, må du oppgi passordfrasen du opprettet under krypteringen. Uten den passfrasen vil ikke stasjonen monteres, og dataene kan ikke nås.

Forenklet USB-kryptering

Du finner ikke en enklere metode for å kryptere en USB-stasjon på Linux. Takket være GNOME-disker kan alle glede seg over sikkerheten ved å kryptere flash-stasjonene sine på Linux. Prøv dette og se om det ikke gjør at USB-dataene dine blir betydelig lettere.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com