Hvordan kryptere filer med FinalCrypt

Bilde: Pixabay

Du kan aldri ha nok sikkerhet. Og når du har data på skrivebordet ditt som må tømmes under et krypteringslag, hvor snur du? Det er ganske mange applikasjoner klare til å ta på seg denne oppgaven for deg, som alle lover å være det enkleste og sikreste alternativet.

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Et slikt verktøy er FinalCrypt. FinalCrypt er en åpen kildekode, kryssplattform (Linux, macOS, Windows) og gratis GUI-verktøy som gjør kryptering av filer utrolig enkelt. Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere og bruke FinalCrypt på et Debian-basert Linux-system (Elementary OS).

Hva trenger du

Det eneste du trenger for å installere og bruke FinalCrypt, er en støttet plattform, en brukerkonto med administratorrettigheter og en fil som skal krypteres. La oss komme på jobb med de brikkene klare.

Installasjon

Hvis du installerer på Windows eller macOS, blir installasjonen håndtert på samme måte som du installerer et program. For Linux vil du laste ned installasjonsfilen for distribusjonen (enten RPM eller DEB) og lagre den i ~ / Downloads-katalogen. Åpne et terminalvindu og gi en av følgende kommandoer:

 • For Debian-baserte distribusjoner - sudo dpkg -i ~ / FinalCrypt * .deb
 • For RedHat-baserte distribusjoner - sudo rpm -ivh ~ / FinalCrypt * .rpm

Når installasjonen er fullført, finner du en FinalCrypt-oppføring på skrivebordets meny. Klikk for å starte det nylig installerte programmet.

kryptering

FinalCrypt tar en annen tilnærming til kryptering. I stedet for å jobbe med en standard krypteringsnøkkel, oppretter du en engangs pad-nøkkelfil for hver forekomst av kryptering. Hvis du vil opprette en engangs pad-tastfil, klikker du på Create Key-knappen ( figur A ).

Figur A: Opprette en engangs tastaturfil i FinalCrypt.

Merk: Engangsmoniker er litt misvisende. Padfilene blir ikke brukt en gang og kastes deretter. I stedet fungerer hver padfil som er opprettet, som et matchende par til filen den krypterer og dekrypterer.

I det resulterende vinduet ( figur B ), gi den nye tastaturfilen et navn, velg filstørrelse og klikk Opprett. Du vil ikke bli bedt om et passord for oppretting av pad-tastfil.

Figur B: Konfigurere engangsfilen.

Velg deretter den nyopprettede tastaturfilen fra høyre rute i FinalCrypt-vinduet ( figur C ).

Figur C: Velge pad-tastfil for kryptering.

Når du har valgt pad-tasten, er det på tide å velge filen (eller filene) du vil kryptere. Dette gjøres i venstre rute. Naviger til katalogen som inneholder filen (e), og velg den / dem. For å velge flere filer, hold nede Ctrl- eller Shift-knappene (på vanlig måte) og velg filene dine. Når filen (e) er valgt, klikker du på Krypter-knappen. Du kan (valgfritt) legge til et krypteringspassord til filen ( figur D ). Gjør dette før du klikker på Krypter-knappen ved å skrive inn passordet du vil bruke.

Legge til et passord i krypteringen.


Når du har skrevet inn krypteringspassordet, trykker du på Enter på tastaturet og klikker deretter Krypter-knappen.

dekryptering

Det som er unikt med FinalCrypt, er at du må vite hvilken engangs pad-fil som ble brukt til å kryptere filen. Hvis du prøver å bruke feil fil, kan du ikke dekryptere. Så åpenbart at du vil navngi pad-tastfilene på en måte der du vet hvilke krypterte filer den hører til, men noen tilfeldige brukere vil ikke.

Følg disse trinnene for å dekryptere filen:

 1. Åpne FinalCrypt.
 2. Naviger til (og velg) filen som skal dekrypteres i venstre rute. Merk : Den krypterte filen vil inneholde .bit-utvidelsen.
 3. Naviger til (og velg) nødvendig tastaturfil i høyre rute.
 4. Hvis du la til et passord i krypteringen, skriver du passordet i ønsket felt.
 5. Klikk på Dekrypter.

Når filen din er dekryptert, kan du bruke den som normalt. Når du er ferdig, kan du kryptere den (som du gjorde tidligere) med den nødvendige padfilen, og dataene dine er trygge mot nysgjerrige øyne.

Bruk klokt

FinalCrypt tar en unik tilnærming til kryptering. Hvis du bruker dette verktøyet med omhu (sørg for å ikke navngi padfilene dine på en åpenbar måte), vil det tjene dine krypteringsbehov.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com