Hvordan aktivere phpMyadmin konfigurasjonslagring for å få flere alternativer og sikkerhet

Bilde: Jack Wallen

Hvis du skal installere en ny forekomst av phpMyAdmin, kan du bli overrasket over at mange ting har endret seg. En av de største endringene er at konfigurasjonslagring er litt mer utfordrende å konfigurere. Hva er konfigurasjonslagring? Navnet sier alt. Med mindre du har konfigurering av konfigurasjonslagring, vil hvert konfigurasjonsalternativ du endrer til phpMyAdmin via webgrensesnittet, bare lagres på hver forekomst. Hvis du vil kunne gjøre permanente endringer i phpMyAdmin-installasjonen via det nettbaserte grensesnittet, vil du ha dette aktivert. Når konfigurasjonslagring er aktivert, kan du enkelt konfigurere innstillinger som:

  • Pålogging cookie validitet
  • Hopp over låste bord
  • Vis bare spesifikke databaser
  • Skjul databaser
  • Maksimalt antall databaser som skal vises
  • Sidetitler
  • Replication
  • Brukerkontoer
  • Og mye mer

Men siden prosessen har endret seg for å aktivere konfigurasjonslagring, vil du sannsynligvis ikke finne noen konfigurasjonsalternativer som kan lagres på et nytt phpMyAdmin-oppsett. La oss fikse det.

Prosessen er litt tungvint, men ikke veldig vanskelig. Jeg antar at du allerede har phpMyAdmin opp og kjører og kan logge på med en admin-konto. Jeg skal demonstrere på phpMyAdmin 4.7.9, som kjører på Ubuntu Server 16.04, via en Antsle virtual machine.

Lag en ny database

For å aktivere konfigurasjonslagring, må vi importere et sett med tabeller. Vi ønsker imidlertid ikke bare å importere disse tabellene til noen gammel database. Det kan ødelegge databasen din. La oss lage en database kalt brukere. Logg deg på phpMyAdmin og klikk på Ny-knappen i venstre navigasjon. I det resulterende vinduet ( figur A ) skriver du brukere i feltet Database name og klikker på Opprett-knappen.

Figur A

Opprette en ny database i phpMyAdmin.


Du blir deretter bedt om å opprette en ny tabell. Uten denne "dummy" -tabellen vil du ikke kunne importere den nødvendige tabellen for å aktivere konfigurasjonslagring. Lag en enkel tabell ved å klikke Ny under brukerdatabasen. I det resulterende vinduet ( figur B ), navngi noen kolonner, velg en type (VARCHAR er alltid trygg), og gi dem alle en verdi (20 eller så). Når du har fylt ut disse bitene med informasjon, blar du ned og klikker på Go-knappen. Dummy-bordet ditt er opprettet.

Figur B

Oppretter en dummy-tabell slik at vi kan importere de nødvendige tabellene for å aktivere konfigurasjonslagring.


Nå importerer vi tabellene.

Importerer tabeller

Når databasen er opprettet, velger du den nye databasen i venstre navigasjon og klikker på Import-fanen. Det er her vi importerer de nødvendige tabellene. Vi må imidlertid få disse tabellene først. Sikre skallet på MySQL-serveren og endre i katalogen som inneholder tabellene som skal importeres med kommandoen cd / var / www / phpmyadmin / sql . Ved å bruke scp-kommandoen, kan du sende disse filene til den stasjonære maskinen du jobber med, slik:

 scp create_tables.sql protection : /directory/create_tables.sql 

Så hvis jeg kopierer tabellene til IP-adresse 192.168.1.162 for brukerjack til katalog / hjem / jack, vil kommandoen være:

 scp create_tables.sql protection : /home/jack/create_tables.sql 

Nå som tabellfilen er på min stasjonære maskin, kan jeg gå til fanen Import for brukerdatabasen vår og klikke på Bla gjennom-knappen ( figur C ).

Figur C

Importer tabellene til vår nyopprettede database.


Naviger til katalogen du lagret create_tables.sql-filen i (i mitt tilfelle / home / jack ), og velg filen create_tables.sql. Bla nedover og klikk på Go-knappen, og tabellene vil importere.

På dette tidspunktet vil konfigurasjonslagringsfeilen bli borte, og du kan nå konfigurere phpMyAdmin-serveren via det webbaserte grensesnittet, og ikke trenger å bekymre deg for å kamme deg gjennom config.inc.php-filen for hvert konfigurasjonsalternativ.

En må-gjøre oppgave

Hvis du planlegger å bruke phpMyAdmin for databaseadministrasjonen, bør denne oppgaven anses som en må gjøre. Uten konfigurasjonslagring er aktivert, vil du gå glipp av en enkel konfigurasjon for en rekke avanserte funksjoner innen phpMyAdmin.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com