Slik aktiverer du sporingsfunksjoner i Firefox 63

Firefox Quantum: Den siste iterasjonen av open source-nettleseren imponerer Firefox Quantum ble nylig utgitt, og den er alvorlig imponerende. Jack Wallen tilbyr opp sin første take on open source nettleser, og hevder den overgår Chrome.

Med utgivelsen av Firefox 63 har Mozilla inkludert forbedret personvernbeskyttelse som en del av den ideelle organisasjonens fornyede tilnærming for å begrense annonsørenes mulighet til å spore individuell brukeratferd på nettsteder.

Mer om cybersecurity

  • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
  • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
  • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

I august kunngjorde Mozilla at de hadde til hensikt å endre standardoppførselen i Firefox for å begrense tredjepartssporing, med henvisning til databrudd som Facebook-personvernskandalen. Mozillas innvending mot denne oppførselen er på bakgrunn av at disse "dataene som kan brukes til å forme innholdet du bruker eller til og med påvirke meningene dine på en subtil måte."

Den nye versjonen av Firefox gir nå brukerne muligheten til å blokkere informasjonskapsler og lagringstilgang fra tredjeparts trackere, som er ment å blokkere vanlige former for fingeravtrykk og sporing av brukere på tvers av nettsteder.

Hvordan aktivere og deaktivere

Fra Alternativer eller Innstillinger-menyen, klikk på Personvern og sikkerhet. Under overskriften Innholdsblokkering kan du aktivere denne nye funksjonen ved å klikke i avmerkingsruten til venstre for tredjeparts informasjonskapsler.

Den anbefalte oppførselen er å bare blokkere informasjonskapsler identifisert av Mozilla som tilhører sporingstjenester. Brukere får muligheten til å blokkere alle tredjeparts informasjonskapsler, med forbehold om at det kan ødelegge funksjonaliteten til noen nettsteder.

I tilfelle at blokkering av disse informasjonskapslene forårsaker uventet atferd, kan blokkering deaktiveres per sted fra en meny som er tilgjengelig ved å klikke på skjoldikonet i adressefeltet og klikke på Deaktiver blokkering for dette nettstedet.

Fremtidsplaner

Selv om dette er en valgfri funksjon i Firefox 63 som må aktiveres manuelt av brukere etter oppgradering, har Mozilla tenkt å teste og avgrense denne funksjonen for adopsjon som en standardoppførsel i "begynnelsen av 2019." Med Firefox seks ukers utgivelsesadgang, er den første utgaven planlagt for 2019 Firefox 65 29. januar, selv om den like gjerne kunne gli til Firefox 66 19. mars.

For personvernsinnsatte kunngjorde Mozilla også denne uken et partnerskap med ProtonVPN for å tilby abonnement på VPN-tjenesten deres for $ 10 / måned. Alternativet vil først rulle ut til "en liten tilfeldig gruppe USA-baserte Firefox-brukere." Ettersom ISP-er bruker dyp pakkeinspeksjon for å overvåke brukeraktiviteter, tar fagpersoner som jobber med sensitive data i økende grad i bruk VPN-er for å beskytte informasjonen deres.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com