Hvordan aktivere en automatisk rensing av temp-filer i Ubuntu 18.04

Ubuntu 18.04 har blitt utgitt, og det gir en rekke forbedringer på nesten alle mulige fronter. Selvfølgelig er den store avtalen den offisielle migrasjonen bort fra Enhet til det glatte og svært dyktige GNOME-skrivebordet. Sammen med den endringen kommer en rekke nye funksjoner som brukerne gjerne ønsker. På den fronten kommer en økning i sikkerhet og personvern. Med tanke på hvor viktig personvern har blitt, kunne ikke denne bytten til GNOME ha kommet på et bedre tidspunkt. Hvorfor? Fordi GNOME tilbyr mye mer i veien for personvern enn Unity.

En personvernfunksjon som finnes i GNOME er muligheten til å konfigurere automatisk rensing av papirkurv og midlertidige filer. Ved første øyekast kan du kanskje ikke tro at dette er mye av en personvernsentrert funksjon. Tenk på dette: Hvilke filer blir samlet i papirkurven, og hvilke midlertidige filer blir igjen på datamaskinen din? Og starter du maskinen din jevnlig for å tømme / tmp-katalogen (noen distribusjoner sletter bare / tmp ved omstart)? Husk at katalogen / tmp inneholder midlertidige filer fra applikasjoner. Hvis du er usikker på hva / tmp gjør:

Katalogen / tmp er et spesielt sted der midlertidige filer (som applikasjoner krever under drift) kan plasseres. Disse midlertidige filene kan:

  • være stor eller liten
  • brukes til deling mellom brukere, eller være privat for brukere
  • være vedvarende på tvers av støvler, eller veldig flyktig
  • være maskin-lokal eller deles på nettverket

At disse filene inneholder data om en prosess eller en bruker, er nøkkelen her. Denne spesielle informasjonen er også viktig, spesielt når du vurderer personvern. Dette er grunnen til at GNOME (derav Ubuntu 18.04) inkluderer muligheten til å enkelt rense filene. Men GNOME går litt lenger enn bare å gi deg en knapp for øyeblikkelig rensing. I nyere iterasjoner av GNOME (som inkluderer utgivelsen med Bionic Beaver), kan du planlegge automatisk rensing av både / tmp-katalogen og papirkurven.

Jeg skal vise deg hvordan du konfigurerer dette, slik at du kan være trygg på at systemet ditt ikke holder fast på data det ikke skal lenger enn nødvendig.

Et ord av forsiktighet

Når du renser katalogen / tmp, sletter du tempfiler som applikasjoner kan bruke. Fordi GNOME bare lar deg konfigurere tiden mellom utrenskninger (og ikke en spesifikk dato / tid), risikerer du å miste data (skulle en temp-fil slettes mens et program som bruker nevnte temp-fil er åpent). Med dette i bakhodet, vil du planlegge dette nøye.

Applikasjoner buffer også midlertidige filer i / tmp for å fungere mer effektivt. Når du renser filene, må applikasjonene bufres på nytt. Hvis du jobber med et eldre system, kan dette være et problem. Imidlertid vil de fleste moderne maskiner ikke slå øye med at en applikasjon må gjenoppbygge cachen.

Konfigurere rensingen

For å konfigurere rensing av / tmp og papirkurv, åpner du Innstillinger. I Innstillinger-appen, klikk Personvern. I denne delen klikker du på Rens søppel og midlertidige filer. Et popup-vindu vises ( figur A ), der du enten kan rense filene dine umiddelbart eller konfigurere en tidsplan.

Figur A

Konfigurere rensingen.


For en eller begge papirkurven og midlertidig fil ( / tmp ), klikk på glidebryteren for å aktivere. Når du har aktivert en eller begge, kan du deretter velge Purge After-perioden som går fra en time til 30 dager.

Når du har gjort dette, er dette hva jeg anbefaler å gjøre. Ikke klikk på Tøm søppel eller rens midlertidige filer-knappene før det er trygt å gjøre det. Si for eksempel at du vil at filene skal renses kl. 23. Vent til 23.00, lukk alle applikasjoner, og klikk deretter på Tøm søppel og rens midlertidige filer-knappene. Når du har gjort det, vil Purge After sparke inn. Hvis du har angitt Purge After 1 Day, blir disse filene slettet omtrent klokka 23 dagen etter.

La rensingen begynne

Gratulerer, du har nettopp konfigurert rensing av midlertidige filer og papirkurvfiler. Forhåpentligvis vil dette føre til at maskinen din ikke bare kjører litt jevnere mens du forhindrer at temp-filene tar opp dyrebar diskplass, men du vil glede deg over en litt mer privat opplevelse. De midlertidige filene som kan inneholde sensitiv informasjon, vil ikke ligge på stasjonen din og vente på nysgjerrige øyne.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com