Slik signerer du et LibreOffice 6-dokument digitalt med GnuPG

Hengelås som symbol på informasjonssikkerhet

Bilde: Jack Wallen

Fra kontoret til "Det er på tide!" kommer den nylig utgitte LibreOffice 6, som gjør det mulig å signere dokumenter ved hjelp av PGP. Det er riktig, du trenger ikke lenger å kjempe gjennom prosessen med å installere et sertifikat fra en nettleser (bare for å finne ut dets pålitelighet med hensyn til LibreOffice er i beste fall iffy). I stedet kan du nå benytte deg av GnuPG og en lokalt generert GnuPG personlig nøkkel. Denne prosessen er faktisk ganske enkel, du trenger bare å ha alt på plass.

Jeg skal vise deg hvordan du konfigurerer dette og deretter hvordan du signerer dokumentene dine digitalt med den nyopprettede GnuPG-nøkkelen. Jeg skal demonstrere på Elementary OS ved å bruke Seahorse passord og nøkler verktøyet. Prosessen vil være lik, uansett plattform. Til slutt må du ganske enkelt finne et verktøy for å lage en PGP-nøkkel. For Windows kan du bruke Gpg4win, og for macOS kan du bruke GPG Suite.

Opprette nøkkelen

Slå av Seahorse og klikk på + -knappen for å opprette en ny nøkkel. Velg PGP-nøkkel fra popup-vinduet og klikk på Fortsett ( figur A ).

Figur A

Seahorse hovedvindu.

Skriv inn navnet og e-postadressen din i det neste vinduet, og klikk deretter Opprett. Du blir deretter bedt om å oppgi en passordfrase for nøkkelen. På dette tidspunktet er du nå klar til å signere dokumentet med den nyopprettede nøkkelen.

Jeg anbefaler at mens du oppretter nøkkelen din, utvider du de avanserte nøkkelalternativene og legger til en unik kommentar til nøkkelen - på den måten kan du alltid bekrefte nøkkelen til avsenderen, ved hjelp av kommentaren. Når de mottar et LibreOffice-dokument, signert av deg, kan de spørre deg hvilken kommentar du brukte i signaturen din. Jada, det er litt "Spy Vs. Spy", men det er et enkelt middel til bekreftelse.

Signering av et dokument

Åpne et dokument i LibreOffice. For å signere dokumentet, må det først lagres, så hvis du starter et nytt dokument, må du først lagre det. Klikk File | Digitale signaturer | Digitale signaturer. I det resulterende vinduet ( figur B ), klikker du på Signer dokument.

Figur B

Vinduet som viser hvem som har signert dokumentet.

Klikk på Signer dokument-knappen. I det resulterende vinduet velger du enten den nyopprettede GnuPG-nøkkelen eller en tidligere generert nøkkel og klikker Sign ( figur C ).

Figur C

Valg av nøkkel for signering.

Etter å ha klikket på Sign-knappen, blir du bedt om å oppgi passordfrase for GnuPG-nøkkelen. På dette tidspunktet har dokumentet blitt signert av deg. Hvis du deler dette dokumentet med noen, kan de deretter åpne vinduet Digital signaturer og se at du faktisk har signert dokumentet med GnuPG-nøkkelen din. Etter at dokumentet er signert, vises et varsel i LibreOffice som indikerer at det er signert ( figur D ).

Figur D

LibreOffice som indikerer at dokumentet er signert.

Forbeholdet

Det ene problemet jeg har funnet med LibreOffice digitale signaturer er det andre du lagrer et signert dokument, signaturene blir fjernet. Så når du har arbeidet med et dokument, må du da signere det på nytt. Jeg antar at dette er slik at noen ikke kunne avskjære et signert dokument, endre det og sende det tilbake med en digital signatur intakt. Så når du endrer og lagrer det signerte dokumentet, må du huske å signere det på nytt før du returnerer det.

Men hva hvis du gjør endringer i et dokument? Lett:

  1. Åpne dokumentet for redigering
  2. Gjør redigeringene dine
  3. Lagre dokumentet
  4. Signer dokumentet

Men hvordan lagrer du signaturen for mottakeren? Når du har signert den, hvis du lukker den uten å lagre, vil signaturen gå tapt. Hvis du lagrer den etter at du har signert den, vil også signaturen gå tapt.

Dette er hva du gjør for å komme deg rundt dette problemet. Fullfør oppretting eller redigering av dokumentet. Når du er ferdig, gå gjennom prosessen med digital signering av dokumentet. Når det er fullført, må du ikke lagre dokumentet. I stedet klikker du på Fil | Send | E-postdokument. Dette vil automatisk knytte det signerte dokumentet til en e-post ved å bruke din standard e-postklient. Mottakeren kan deretter åpne dokumentet og se at det er signert og se på signaturen. Ved å gjøre dette vil signaturen ikke bli fjernet før mottakeren lagrer dokumentet på slutten.

Ikke perfekt, men det er en start

Selvfølgelig er dette ikke en perfekt løsning, men det er absolutt bedre enn ingenting. Den ene tingen jeg vil foreslå er når du oppretter nøkkelen, legger du til en kommentar (som jeg nevnte tidligere). Selv med forbeholdet, bør du vurdere å signere dokumentene dine som må deles digitalt med andre.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com