Hvordan slette diagnostiske data for Windows 10 samlet inn av Microsoft

Hvordan slette diagnostiske data for Windows 10 samlet av Microsoft En ny funksjon i Windows 10 lar brukere slette diagnosedataene som Microsoft samler inn., Sier Conner Forrest fra TechRepublic.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • En ny funksjon i Windows Insiders Build 17083 lar brukere slette diagnosedataene som Microsoft samler inn.
  • Windows 10 har blitt kritisert for personvernproblemer, og å kunne slette diagnostiske data kan vinne flere brukere til OS.

Microsoft har gitt ut en ny funksjon i Windows Insiders Build 17083 som lar brukere slette diagnosedataene som er lagret av firmaet. Her er en enkel prosess for å slette diagnostiske data:

  1. Åpne Start-menyen nederst til venstre på startskjermen.
  2. Klikk Innstillinger, og klikk deretter Personvern.
  3. Klikk på Diagnostics & feedback.
  4. I det følgende popup-vinduet klikker du på den grå slett-knappen, så er du klar.

Hvis du lurer på om du har fulgt trinnene riktig, bør du se et popup-vindu i det siste trinnet som ser slik ut:

Bilde: Microsoft

Windows 10 har hatt et svabergforhold med personvernbevisste brukere siden lanseringen i 2015, på grunn av systemets standardinnstillinger rundt innsamling av data. Muligheten til å slette diagnosedata kan imidlertid være et skritt mot å tjene tilliten fra noen av disse brukerne tilbake.

Diagnostiske data er informasjon som er samlet inn for å gjøre nettopp det: Diagnostisere problemer med systemet ditt. Det blir vanligvis samlet inn anonymt og sendt tilbake til en leverandør, slik at de kan bruke det til å finpusse operativsystemet sitt for neste utgivelse. Noen brukere er imidlertid mer forsiktige enn andre når det gjelder innsamling av data.

Som en del av sin transparensinnsats ga Microsoft også ut Windows Diagnostic Data Viewer - tilgjengelig i Microsoft Store - for å vise brukerne nøyaktig hvilken data som samles inn. Data rundt tilkoblingsmuligheter, ytelse, bruk og mer lagres i skyen og er søkbare, ifølge Microsoft pressemelding.

Det er viktig å merke seg at Data Viewer er forskjellig fra Microsoft Privacy Dashboard. Microsoft Privacy Dashboard er verktøyet som faktisk vil tillate brukere å endre eller begrense dataene som er samlet inn av Microsoft, heter det i utgivelsen.

I tillegg til det nye dashbordet, bringer Windows Insiders Build 17083 grafiske forbedringer, en ny autentiseringsapp, øyekontroll, sikkerhetsforbedringer og oppdateringer til Bluetooth, Microsoft Edge og mer. Sjekk ut denne pressemeldingen fra Microsoft for å se hele listen.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com