Hvordan kopiere en fil mellom to eksterne SSH-servere

Hvordan kopiere en fil mellom to eksterne SSH-servere SSH har mange triks i ermet, hvorav den ene er muligheten til å kopiere filer mellom to eksterne servere. Jack Wallen viser deg hvordan.

Hvis du administrerer nok Linux-servere, er du sannsynligvis kjent med å overføre filer mellom maskiner, ved hjelp av SSH-kommandoscp. Prosessen er enkel:

 1. Du logger deg på serveren som inneholder filen som skal kopieres.
 2. Du kopierer den aktuelle filen med kommandoen scp FIL protection _IP: / DIRECTORY

Mer om cybersecurity

 • Cybersikkerhet i 2020: Åtte skremmende spådommer
 • De ti viktigste cyberangrepene i tiåret
 • Slik blir du en cybersecurity-proff: Et jukseark
 • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Der FIL er filen som skal kopieres, er USER et eksternt brukernavn, SERVER_IP er IP-adressen til den eksterne serveren, og DIRECTORY er destinasjonsmappen som vil huse den eksterne filen. Prosessen er like annen karakter som alle andre Linux-kommandoer, men hva skjer når du bruker en god del tid på å overføre filer fra en maskin til en annen? Dette kan bli en situasjon der du hele tiden må:

 • Logg inn på en maskin.
 • Overfør filer til en annen.
 • Logg av den originale maskinen.
 • Logg inn på en annen maskin.
 • Overfør filer til enda en maskin.

Hva om du kunne effektivisere prosessen ved å sende filer fra MACHINE1, til MACHINE2, fra MACHINE3? Med andre ord kan du logge deg på en Linux-maskin og deretter begynne å overføre filer mellom eksterne maskiner, uten å logge inn og ut av forskjellige servere. Hva om det var et verktøy for å håndtere en slik oppgave?

Det er!

Nevnte verktøy er, tro det eller ei, SSH selv.

La meg vise deg hvordan dette gjøres.

Hva vi gjør

Vi skal kopiere filen / home / jack / techrepublic, fra IP-adresse 192.168.1.53, til mappen / home / jack / techrepublic på IP-adressen 192.168.1.51, og jobbe på en maskin på IP-adressen 192.168.1.152.

Før vi gjør dette, er det en engangsoppgave å utføre: Kopiering av SSH-nøkler til og fra disse maskinene (jeg antar at du allerede har SSH-nøklene generert på alle maskiner.) For å gjøre dette, utfør følgende kommandoer:

 • Fra 192.168.1.162 gi kommandoen ssh-copy-id
 • Fra 192.168.1.162 gi kommandoen ssh-copy-id
 • Fra 192.168.1.51 utgi kommandoen ssh-copy-id
 • Fra 192.168.1.53 utsted kommandoen ssh-copy-id

Nå som alle nødvendige SSH-nøkler er kopiert, logger du deg inn på hver maskin for å teste at SSH-nøkkelgodkjenningen fungerer. Når du har bekreftet den prosessen, er du klar til å sende den techrepublic-filen på .53 til .51 fra .162. Forvirret? Ikke bekymre deg, selve kommandoen vil rydde opp i tingene.

Her er kommandoen for å kopiere den techrepublic-filen (igjen, på .53 til .51). Forsikre deg om at du er logget på .153 og at techrepublic-filen eksisterer på .53. Utfør kommandoen med det på plass:

 scp -3 postbeskyttet : / home / jack / techrepublic protection : / home / jack / techrepublic 

Siden vi konfigurerte SSH-nøkkelgodkjenning, bør du ikke bli bedt om å få et passord. Filen vil kopiere fra .53 til .51, og du er ferdig. Du har kopiert en fil mellom to eksterne servere ved å bruke en sikker SSH-tunnel.

Hvis du ikke legger til alternativet -3, vil kopieringsprosessen mislykkes med en autentiseringsfeil ( figur A ).

Figur A: Vår kopi mislyktes uten alternativet -3.

Forvirrende, men effektiv

Selv om denne prosessen kan virke forvirrende med det første, så når du får tak i den, vil du synes den er langt mer effektiv enn å bruke standardmetoden. Dette har også fordelen ved å tvinge deg til å gjøre bruk av SSH-nøkkelgodkjenning - et ekstra sikkerhetslag du bør bruke uansett.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com