Facebook beviser at erosjonen av personvern er uunngåelig

Nylig la TechRepublic's Editor in Chief en tweet:

jasonhiner trodde min mening om Facebook ærlig talt ikke kunne synke mye lavere, da så jeg dette: http://bit.ly/cFoi81

Denne lenken fører til en artikkel om Mark Zuckerberg, medgründer av Facebook, som hadde en samtale med en venn på Harvard om hvordan studentene er "dumme ** ks" for å stole på ham med deres private informasjon. Husk at den gang var Zuckerberg en arrogant, 19 år gammel, Harvard-utdannet douche bag.

I dag (syv år senere) er Zuckerberg sannsynligvis verdt en bajillion ganger nettoverdien av Hiner, meg selv og alle de andre forfatterne på TechRepublic til sammen. Det betyr selvfølgelig ikke at han har rett til å oppføre seg som en arrogant turd, men det peker på det faktum at han kanskje er mye smartere enn menneskene som bruker tiden sin på å skrive om ham. Så strålende som Mark kan være, men jeg antar at han ikke er mann nok til å fylle skoene han har funnet på seg.

Artikkelen fortsatte med å diskutere den brutale, aggressive tilnærmingen Facebook har mot personvern. Her er det første poenget, som jeg syntes var ganske nøyaktig:

"Og dette ser ut til å gjenspeile Marks egne syn på personvern, som ser ut til å være at folk ikke bør bry seg om det så mye som de gjør - en holdning som i veldig stor grad gjenspeiler holdningen til hans generasjon."

Denne uttalelsen resonerte med meg. Da jeg var yngre hadde jeg "venner" som pleide å ringe meg opp og bruke svarte bokser, krigsoppringere og tonegeneratorer for å spille alle slags ulovlige spill med telco-selskapene. Disse gutta kunne sette opp partylinjesamtaler når festlinjesamtaler visstnok var "utilgjengelige", og det var bare toppen av isfjellet deres.

Min kone jobbet for Chip Gracey, administrerende direktør i Parallax og oppfinner av IcePick, et minne-dumpingapparat som bare eksisterte for å piratere Commodore videospill. På grunn av generasjonen vi vokste opp i, er vi uhyre paranoide og nøttige med å være innelåst og ha den strengeste anvendelsen av sikkerhet som mulig. Mark Zuckerbergs generasjon trakk seg imidlertid tilbake til at erosjonen av privatliv er fremtiden - den er like uunngåelig som død og skatt.

Saken er at jeg som en tidlig adopterer av MySpace har følt meg kjørt til Facebook fordi det ga meg privatliv og sikkerhet og en følelse av velvære at MySpace manglet veldig. Tidlig hadde jeg Facebook låst så godt at ingen kunne finne meg, og det var hyggelig - ikke fordi jeg hadde noe å skjule, men ganske enkelt fordi Facebook fungerte på mine premisser . Jeg hadde kontroll over mitt eget personlige privatliv på Facebook.

Og så endret Facebook personverninnstillingene. Jeg låste den ikke i tide, så folk fant meg og sendte meg venneforespørsler. Generelt sett har dette ikke forårsaket mange problemer - og faktisk har det koblet seg på nytt til noen mennesker jeg hadde mistet kontakten med (og vi får vite hvordan jeg har det med det senere) - men den gangen, tapet av kontroll plaget meg. Jeg foretrekker faktisk slik det pleide å være.

Facebook mistet litt frihet i det øyeblikket det ble så åpent at jeg måtte oppføre meg, på grunn av mangel på et bedre ord, "profesjonelt" om det. Det var ikke et privat rom der jeg kunne slappe av, slappe av og være meg selv. I stedet ble det et sted hvor jeg ofte måtte huske på meningene mine og vurdere om jeg slapp TMI.

Og det er egentlig det det kommer ned til. Jason Hiner, Mark Zuckerberg, Donovan Colbert - alle av oss har offentlige, profesjonelle ansikter, men også personlige ansikter som vi bare deler med våre nærmeste venner og i passende situasjoner. Mark Zuckerbergs e-postkorrespondanse med vennen var hans personlige ansikt, ansiktet han ikke røper for publikum. Det faktum at hans private e-post nå kommer tilbake for å hjemsøke ham, illustrerer både Zuckerbergs eget poeng (ironisk nok) og hensynet til personvernforkjemperne.

Men Zuckerberg vokste opp i en generasjon som ser ut til å være implisitt bedre til å akseptere at noen ganger blir det private ansiktet ditt offentlig, og det er akkurat slik det fungerer, spesielt hvis du jager berømmelse og formue - eller hvis berømmelse og formue finner deg.

Og her er kickeren for meg. Da en forrige runde med Facebook-erosjoner fant sted, og min kone fant meg, og min kones familie fant meg, og min egen familie fant meg, og jeg fant folk - noen av dem ble jeg flau over å spørre om å være min venn og andre av som sjokkerte meg da de ignorerte venneforespørslene mine - på et tidspunkt tilbaketok jeg meg til et faktum, lik det Facebooks COO Sheryl Sandberg sa om Mark Zuckerbergs holdning til personvern:

"Mark tror virkelig veldig på åpenhet og visjonen om et åpent samfunn og åpen verden, og derfor vil han presse folk på den måten. Jeg tror han også forstår at måten å komme dit på er å gi folk granulær kontroll og komfort. Han håper du blir mer åpen, og han hjelper deg gjerne med å komme dit. Så for ham er det mer et middel til slutt. For meg er jeg ikke så sikker. "

Hvis dette virkelig er Zuckerbergs filosofi, har målet hans om kornet privatliv som fører til åpenhet vært vellykket hos meg, i det minste. Som jeg antydet ovenfor, vokste jeg opp i en verden som betraktet George Orwells 1984 som en veldig reell mulighet. Jeg er mistro mot selskaper og myndigheter, og er på vakt for potensielle overgrep mot teknologi.

Da Facebook først "utsatte" meg med "forbedret personvern" som gjorde meg synlig for verden, følte jeg meg forrådt, naken og sårbar. Men etter hvert fant jeg det noe befriende, givende og myndiggjørende. Når alt var der ute, fant jeg en viss evne til å "bare være meg selv."

Da den siste runden med sikkerhetserosjon på Facebook kom ut, postet alle mine profesjonelle venner på TechRepublic og i IT-bransjen Facebook-advarsler om virkningen av disse endringene og hvordan jeg kan løse problemene. Søsteren min i Sacramento ringte og ba meg om hjelp. Jeg ga henne lenker til artikler om TechRepublic, men jeg fortalte henne at jeg ikke kunne gå henne gjennom trinnene.

"Hvorfor kan du ikke hjelpe meg, " spurte hun, vel vitende om at jeg er IT-profesjonell og gjør slike ting for å leve.

"Fordi, " sa jeg, "jeg har ikke gjort dem selv, så jeg er ikke sikker på hva trinnene er. Jeg bryr meg bare ikke nok om å bekymre meg for ting som disse."

Redaktørens merknad: Se galleriet "Tour Facebooks nye personverninnstillinger"

Jeg vil ikke bli et offer for identitetstyveri, phishing eller noen annen kriminell invasjon av privatliv - men samtidig skal jeg ikke skjule meg for fremtiden, som tydelig kommer hit i dag.

Jeg foreslår ikke at du skal gi opp alt privatliv, utsette hele livet ditt for nettet eller stole på Facebook, Google, Microsoft eller Apple med de mest intime detaljene i livet ditt. Bruk heller forsiktighet og sunn fornuft når du arbeider med en kilde som publiserer din personlige informasjon på et offentlig forum.

Og samtidig, kanskje vi alle bør slappe av, åpne opp og stole litt på. Belønningen kan godt oppveie risikoen, hvis vi bare kan lære å la vår vakt ned nå og igjen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com