Ikke ignor fysisk sikkerhet: Kameraer og overvåkningssystemer for SMB

Vanligvis, når vi snakker om datamaskin- eller nettverkssikkerhet, er selvfølgelig det meste av fokus på den digitale siden. Vi har snakket om brannmurer, inntrengingsdeteksjonssystemer, sikkerhetsprogramvare og så videre. Men den fysiske siden av sikkerhet er ofte like viktig, om ikke mer. Alle brannmurene i verden hjelper deg ikke hvis serveren din er lokalisert i et skap, hvor noen kunde eller ansatte kan gå inn, hente den og gå ut døra. Derfor er ting som låser, biometriske skannere og kameraer viktig. I dag skal vi snakke kort om kameraer - hvilke som er best for å sikre at små og mellomstore bedrifter er trygge, og noen måter du kan bruke disse kameraene til å overvåke.

Et kamera tjener to formål. Den første er dissuasjon, der enhver potensiell tyv vet at de blir spilt inn, noe som kan forhindre kriminell handling i utgangspunktet. Men også, hvis noen prøver noe, så har du et opptak av det. Og i motsetning til et vitne, registrerer et kamera nøyaktig hva som skjedde og kan brukes effektivt i retten hvis du skulle lide et faktisk tap, enten fra at noen stjeler en server, harddisk eller annen maskinvare eller til og med bare vandaliserer stedet. Ikke glem at ikke alle inntrengningsforsøk er åpenbare. Hvis du har datasystemer som forsvinner over natten, vil det være ganske åpenbart. Men hva hvis noen kommer inn på kontoret ditt, og kobler en ulovlig enhet til nettverket ditt for å stjele data? Denne typen inntrenging, der en dårlig fyr direkte har tilgang til det interne nettverket, kan være langt mer effektivt enn et angrep fra Internett, siden de vil omgå mye av sikkerheten din. Bare ved å bruke kameraer sammen med god overvåking, kan du oppdage disse tingene.

Velge en overvåkningsløsning

Så du tenker kanskje at bruk av kameraer på kontorene dine er en enkel prosess, men ganske ofte er det mye flere problemer involvert. Først må du bestemme hvilken type kamera du skal bruke. Når du ser etter et potensielt produkt, bør du sørge for at det er en IP-basert løsning. Disse har blitt standard, og de trenger ikke lenger spesialisert utstyr for å håndtere dem. Du kan ganske enkelt bruke et datasystem for å koble deg til disse kameraene trådløst og registrere opptak. Mens mange løsninger fremdeles leveres med en spesialisert DVR, er mange nyere modeller avhengige av PC-basert kontroll. Deretter bør du også velge kameraer som har nattsyn. Dette er viktig siden de fleste kontorer er mørke om natten, i motsetning til en butikk som kan ha lys på hele tiden. Endelig har mange kameraer også bevegelsesdetektorer. Det pleide å være slik at et kamera ganske enkelt ville ta opp hele tiden, og da hadde du ingen realistisk måte å gjennomgå alle de opptakene på. I stedet kan du ved hjelp av en bevegelsesdetektor få opptak av hver gang noen gikk inn i serverrommet, eller gikk ved siden av følsomt nettverksutstyr.

Hvis kameraoppsettet ditt har alle disse funksjonene, kan du få litt veldig god fysisk sikkerhet med vissheten om at uansett hva som skjer på kontorer eller nettverk, vil du ta opp det. Det hjelper imidlertid bare etter faktum. Mange moderne kamerasystemer tilbyr også sanntidsvarsler på forskjellige måter. Det kan for eksempel være lurt å la kameraet se etter inntrengere i serverrommet ditt om natten, og varsle deg via e-post med en gang hvis noe blir oppdaget. Du kan til og med få øyeblikksbilder tatt og sendt rett til telefonen din. Faktisk er det å overvåke et kamera eksternt fra en iPhone eller Android-enhet. ICam-appen (nedenfor) er en av mange i Apple AppStore som gir en inngangsport til mange typer IP-kameraer. Noen kameraer har også egne mobilapper. Vanligvis med disse appene kan du se videoer fra kameraene dine i sanntid, samt kontrollere dem hvis de har den muligheten. Noen kameraer har zoom-, vipp- og panorasjonsfunksjoner, som du kan styre eksternt.

Så for å få alle disse funksjonene, vil du oppdage at produktene og prisene der ute varierer mye. Det er mange selskaper som lager IP-kameraer, med noen av de kjente navnene som Logitech, Trendnet, Swann og andre. Prisene varierer, og for profesjonelle oppsett kan du forvente å bruke mellom $ 150 og $ 300 per kamera, avhengig av modell. Utekameraer er alltid dyrere, siden de trenger en innkapsling for å beskytte dem mot været. Likevel, hvis du ikke har et stort budsjett, er det mange gode alternativer også. Mange hjemmebaserte systemer fungerer helt fint for en liten bedrift. For eksempel kan Foscam FI8918W-kameraet (bildet over) kjøpes for 89 dollar på Amazon, og inkluderer stort sett alle funksjonene vi har dekket. Den har IR-lys, kan kontrolleres eksternt, har lyd, støtter trådløs kryptering, bevegelsesdeteksjon og nattsyn. Den leveres med programvare for innspilling av datamaskiner, og kan se eksternt på din iPhone, Blackberry eller Android-enhet.

Hvis du har en liten bedrift, enten det er på et forretningskontor, eller til og med i hjemmekjelleren din, er det ingen grunn til ikke å ha noen type kamerasystem for å overvåke lokalene dine. Enhver lås kan brytes, men et godt designet overvåkningssystem som er i stand til å generere varsler, kan bidra til å forhindre en forbrytelse eller i det minste hjelpe til med å pågripe skurkene. Overvåkningsvirksomheten er lønnsom, og hvis du ikke ønsker å sette opp ting selv, tilbyr selskaper forskjellige virksomhetssikkerhetsplaner. ADT-puls er for eksempel et av de populære valgene, som gir ting som fjernsikkerhet, videoovervåking, utstyrskontroll og så videre. De har også folk som ser på i sanntid for alle varsler, og kan kontakte deg eller ringe politiet hvis noe skjer. Her vil kostnadene åpenbart være høyere enn hvis du gjør det selv, men dette kan være en god løsning for å sikre at din fysiske sikkerhet ikke blir liggende igjen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com