Apple exec forklarer personvern, mens Facebook-leder ser etter smutthull

CES 2020: Trendene og teknologiske forretningsfordeler bør bry seg om Enterprise-teknologier som AI, dataanalyse og 5G, som ligger til grunn for de nyeste IoT-dingsene, smarte enhetene og autonome kjøretøyene og vil være på full visning på CES 2020.

Basert på en diskusjon om bordbordet CES 2020 blant personvernombud, avhenger din mening om datasikkerhet nesten helt av hvor du jobber.

Personvernombud fra Apple og Facebook sa begge at selskapene bruker en "privacy by design" -tilnærming, men hva det betyr er veldig forskjellig for hvert selskap.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

For et forbruksvareselskap som Procter & Gamble, kan det å beskytte forbrukernes personvern være et konkurransefortrinn fordi byttekostnadene er så lave i disse markedene.

Fra et regulatorisk perspektiv er det lite veiledning for industrien og få meningsfulle beskyttelse for forbrukerne.

"Hva forbrukere vil ha" var tittelen på økten, men samtalen sentrerte seg om hva selskapene helst vil ha med personvernforskrifter.

Forbruker bærer personvernbyrden

Rebecca Slaughter, en kommissær i Federal Trade Commission, sa at de gjeldende personvernreglene legger for stor belastning på forbrukeren til å forsvare individuell datavern.

"I dag, selv om forbrukere kan gå gjennom en personvernkontroll, er mengden informasjon du må behandle for å finne ut hva som skjer med dataene dine, uholdbar for folk flest, " sa Slaughter. "Jeg er en utdannet person om data, og jeg kan ikke finne ut hva som gjøres med dataene mine, og det er bare med førstepartsbedriftene jeg har et forhold til."

Slaughter sa at datainnsamlere - som Facebook og Apple - burde minimere datamengden som samles inn, beholdes og deles. Hun var også nøye med å oppgi at hun snakket på vegne av seg selv, ikke FTC.

Jane Horvath, seniordirektør for Global Privacy hos Apple, hadde noen få eksempler på spesifikke beslutninger Apple har tatt for å minimere datainnsamlingen. Horvath sa at selskapet bruker forskjellig personvern for å injisere støy i et datasett, noe som gjør det vanskeligere å knytte en spesifikk handling til en spesifikk bruker. Hun sa også at noe databehandling skjer på enhetsnivå, i stedet for på skyen.

"Nå kan du bygge modellene dine på serverne dine og sende modellene ned til telefonene, og du kan synkronisere læringen på en telefon på tvers av en kryptert sky på alle enheter, " sa hun.

Hun la også til at all Siri- og kartdata blir sendt til serveren identifisert med et tilfeldig nummer, ikke brukerens Apple ID. Apple begrenser også innsamling av posisjonsdata basert på type forespørsel.

"Hvis du spør Siri om værmelderen, sender telefonen bare opp data på bynivå, " sa Horvath. "Hvis du spør hvor er den nærmeste bensinstasjonen, er det en tid hvor du trenger lang og lang tid."

Hvilke regler gjelder for Facebook?

Facebooks representant i panelet tok en annen tilnærming til å diskutere personvern ved å hevde at selskapet ikke samler inn data og i stedet er en tjenesteleverandør - som tilbyr reklame til klienter - ikke en datainnsamler.

"Du kan tilby en personvernbeskyttet annonsemodell, og det gjør vi, " sa Erin Egan, visepresident for offentlig politikk og sjef for personvern for politikk for Facebook.

Senere spurte moderator Rajeev Chand hvordan Facebook skulle overholde Californias nye personvernlov. Egan sa at fordi Facebook var en tjenesteleverandør, gjaldt ikke loven selskapet.

Hva virksomheter trenger å vite om California Consumer Privacy Act (CCPA) (TechRepublic Premium)

Tilfeldig startet Egan sine kommentarer tidligere i sesjonen med en plugg for Ring-dørklokken, et Amazon-produkt som har vært under mye gransking for sin lyssky datadelingspraksis. Selskapet kunngjorde strammere kontroller over tilgangen til enhetens videofeed ved CES 2020.

Begrensning av datainnsamling

Slaughter påpekte at det meste av tiden, en forbruker ikke vet når det ene selskapet deler data med et annet, og at avidentifisering ikke er en nyttig tilnærming for datasikkerhet.

"Avidentifiserte data er bare meningsfulle hvis dataene ikke kan identifiseres på nytt, " sa hun.

Slaughter sa også at selskaper bør definere minimumsmengden data som kan samles inn, deles og brukes slik at forbrukerne ikke blir skadet i prosessen.

"Jeg tror vi opererer i et univers der vi stiller spørsmålene litt for sent, " sa hun.

Slaughter brukte eksemplet på et nylig FTC-oppgjør med Retina-X. Selskapet bygde MobileSpy, PhoneSheriff og TeenShield, apper som delte detaljert informasjon om samtalehistorikk, tekstmeldinger, bilder, GPS-lokasjoner og nettleserhistorikk uten telefonbrukerens viten. Retina-X gikk med på å slutte å distribuere appene fordi de ikke kunne sørge for at kjøpere bruker appene til legitime formål. Innkjøpere måtte ofte jailbreak telefonen for å installere appene.

Sjansen for en føderal databeskyttelsesregel

Horvath fra Apple sa at USA skulle vurdere hva som skjedde i Europa da EUs første tilnærming til personvern av data var å oppmuntre hvert medlemsland til å vedta sin egen lov, og resultatet var en haug med uforenlige lover som gjorde datadeling umulig.

"Vi bør vurdere en sterk personvernlov som er konsistent i alle 50 stater som gir alle forbrukere, uavhengig av hvor de bor, samme beskyttelse, " sa hun.

Slakting var enig i at en føderal lov ville gi åpenhet og konsistens for virksomheter, men nektet å forutsi når denne loven kan bli vedtatt.

Et publikumsmedlem foreslo en standard personvernmerke som ligner på ernæringsetiketten - en konsekvent beskrivelse av hvilke data en forbruker deler og hva som er gitt i retur.

Susan Shook, global personalsjef, The Procter & Gamble Company, sa at bransjer bør samarbeide for å etablere felles datasikkerhetsstandarder.

"Vi er ikke epler til epler akkurat nå i retningslinjene for personvern, fordi det er mange måter å løse personvernspørsmålet, " sa hun.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com