Android-apper og annonsering: Litt for koselig

Adrienne Porter Felt og et forskerteam fra University of California, Berkeley ba folk om å delta i en uformell undersøkelse om Android-applikasjoner og annonsering. For å begynne med sørget forskerne for at deltakerne forsto hvordan appannonsering så ut - for eksempel:

Eller:

Neste forklarte teamet hvordan du kan se en applikasjons liste over tillatelser (Innstillinger / Programmer / Administrer applikasjoner / Valgt app / Bla ned til tillatelser):

Til slutt spurte forskerne deltakerne: "Kan annonsørene bruke disse tillatelsene? Kan de for eksempel få tilgang til informasjonen som disse tillatelsene gir applikasjonen?"

Her er resultatene:

  • 42 prosent sa ja.
  • 16 prosent sa nei.
  • 42 prosent visste ikke.

Jeg er flau over å si, jeg visste ikke det. Adriennes blogg gir svaret:

"Hvis du ser en annonse mens du spiller et spill, bør du vite at det usynlige annonsebiblioteket får alle spillets tillatelser, og det kan dele informasjon som stedet ditt med annonsøren."

Jeg var ikke helt sikker på hva et reklamebibliotek var. Så jeg spurte Adrienne:

"Annonsebiblioteket er ansvarlig for å hente annonsene og sette dem inn i applikasjonens brukergrensesnitt. Det er koden, annonseringsnettverket gir til applikasjonsutvikleren. Hvem stikker deretter reklamebiblioteket i applikasjonen."

Komfortnivå

Se på listen over tillatelser over. Føler du deg komfortabel med å overføre denne informasjonen til en annonsør? Her er noe annet. Vi antar visstnok en slags EULA når vi erkjenner tillatelsene som appens utvikler etterspør. Inkluderer den kontrakten annonsøren? Hvis ikke, hva er avtalen mellom oss og annonsøren om tillatelser?

Det virker som om jeg stiller de riktige spørsmålene. Denne artikkelen i Wall Street Journal beskriver omstendighetene rundt en kriminell etterforskning av om smarttelefonapplikasjoner overfører informasjon om brukerne sine uten riktig avsløring. Hmmm.

Trenger svar

Hmmm har rett. Det er på tide å ringe inn ekspertene. Jeg kontaktet både Adrienne og William Francis - Android-apputvikler og andre TechRepublic skribent - og spurte dem følgende spørsmål:

Kassner : Jeg hadde ingen anelse om at å gi en app visse tillatelser, gir disse tillatelsene til annonsøren. Er det stavet et sted? Porter Felt : Programmer som gir retningslinjer for personvern, bør avsløre at de gir informasjon til annonsører. Dessverre tilbyr ikke alle applikasjoner personvernregler - og selv når de gjør det, er de ofte vanskelige å lese. Francis : Som Android-utvikler gikk det aldri opp for meg at brukerne ikke forsto at appens tillatelser og annonsens tillatelser (eller rettere sagt biblioteket som viser annonsene) ble delt. Jeg antar at det viser frakoblingen som eksisterer mellom apputviklere og appforbrukere. Kassner : MobFox og AdMob, to av de største annonsenettverkene, krever følgende tillatelser:
  • bruker-tillatelse android: name = android.permission.INTERNET
  • bruker-tillatelse android: name = android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE
  • bruker-tillatelse android: name = android.permission.ACCESS_COARSE_LOCATION
  • bruker-tillatelse android: name = android.permission.READ_PHONE_STATE

Bør vi være opptatt av å gi disse tillatelsene til annonseringsnettverk?

Porter Felt : Noen mennesker er ukomfortable med å dele informasjonen sin med reklamefirmaer. Disse menneskene vil kanskje unngå å bruke applikasjoner med annonser.

Vi så på et stort antall applikasjoner med annonser og ACCESS_COARSE_LOCATION. Vi har funnet ut at omtrent halvparten bare bruker stedstillatelsen for annonsen. (Med andre ord, applikasjonen tilbyr ikke noen stedsrelatert funksjonalitet.)

READ_PHONE_STATE-tillatelsen lar et reklamebibliotek finne ut hva den unike IDen til telefonen din er. På den måten kan reklamebiblioteket spore deg på tvers av applikasjoner. Det ligner på cookie-basert sporing i nettleseren, som noen ikke liker.

Du trenger heller ikke være bekymret for tillatelsen ACCESS_NETWORK_STATE - som bare lar annonsebiblioteket vite om du er koblet til Internett eller ikke.

Francis : Jeg vil gjerne ta dette et skritt videre og påpeke at annonsebibliotekene har en tendens til å oppføre seg ansvarlig når du bruker telefonressurser. Å bety kodebibliotekene jeg har sett for å generere annonser, prøver å huske CPU, båndbredde og batterilevetid.

Legg for eksempel merke til at det er grovt og ikke fint sted som blir brukt. Dette er ikke fordi annonsebiblioteket ikke kunne få den nøyaktige plasseringen din, eller fordi annonsørene ikke ville kunne målrette mot bedre annonser med det, men fordi å hente grov plassering er en rimeligere operasjon med tanke på ressursutnyttelse.

Jeg forsvarer ikke annonsene, men påpeker bare at selskapene som utvikler annonsebibliotekene, i min erfaring, i det minste er klar over at hvis de blir for påtrengende, brukerne ganske enkelt vil avinstallere appen.

Kassner : Hvis appen har reklame, må vi være bekymret for hvordan annonsøren beskytter vår personlige informasjon? Porter Felt : Jeg vet ærlig talt ikke nøyaktig hvordan annonsører beskytter informasjonen de samler inn om brukere. Francis : Som bruker vet du ikke nødvendigvis hvilket annonsebibliotek en app bruker. Du kan se på nettstedene til de store aktørene, men svarene har en tendens til å være vage. For eksempel dette utdraget fra AdMobs personvernerklæring:

"Hvor sikker er den personlige informasjonen du oppgir til AdMob?

AdMob tar rimelige tiltak for å beskytte din personlige informasjon i et forsøk på å forhindre tap, misbruk og uautorisert tilgang, avsløring, endring og ødeleggelse. AdMob kan imidlertid ikke garantere eller garantere sikkerheten for informasjon som AdMob mottar. "

Jeg tviler på at AdMob analytiske databaser er et varmt mål for hackere. Fortsatt er det ingenting i uttalelsen som gir meg en varm uklarhet om sikkerhetstiltak eller noe som kan antyde at AdMob (aka Google) på noen måte vil bli holdt ansvarlig hvis det skulle være brudd på backend-databasene.

Kassner : Reklame bruker båndbredde for å sende annonser til telefonen. Så har jeg rett i å anta at det er mer fornuftig å kjøpe en app? Det er en enkelt betaling og ikke et månedlig treff på dataplanen min. Porter Felt : Det kommer an på hvordan dataplanen din er satt opp. Hvis du har en ubegrenset dataplan eller en dataplan med en veldig stor mengde data, vil ikke annonser være et problem.

På den annen side, hvis du bekymrer deg for kostnadene ved data, kan det være lurt å unngå applikasjoner som bombarderer deg med annonser. Vanligvis er kostnadene for data lave nok til at en applikasjon med en eller to annonser ikke blir dyr. Imidlertid kan en applikasjon som bruker flere annonsenettverk for å generere inntekter vise seg å være dyr.

Francis : Igjen, jeg vil gjerne hente inn en mening fra noen som gjør en betydelig del av hans levebrød til å utvikle apper. Hvis du ikke er en fan av annonser, hvis du er bekymret for delte tillatelser mellom en app og annonsene, kan du kjøpe appen.

Utviklere er ikke villere om tredjepartsreklame enn brukere. En av grunnene til at annonser har blitt produktive, er fordi utviklere har vanskelig for å få refundert sin innsats - å skrive og gi ut en app.

Android-brukere har 50% mindre sannsynlighet for å kjøpe en app enn sine iPhone-kolleger. Og med mindre en app får millioner av nedlastinger og stadig skifter innhold for å holde brukerne interessert, tjener apputviklere betydelig mindre penger via annonser enn et direkte kjøp.

Jeg foreslår ikke at du bør kjøpe hver app. Men prøv en app, og hvis du liker den og bruk den, kan du vurdere å kjøpe den annonsefrie versjonen. Det vil gjøre utvikleren lykkeligere, opplevelsen din bedre og telefonen din mindre sårbar for personvernhensyn.

Siste tanker

En ting jeg glemte å nevne - deltakerne i undersøkelsen var delte om hvorvidt annonsører skulle få samme tillatelser og informasjon som apputvikleren. Jeg ville være interessert i å lære hva du synes.

Du husker kanskje Adrienne og William. De hjalp begge på mange av Android-artiklene mine. Nok en gang er jeg gjeld til dem for deres hjelp.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com