7 av 10 frykter sikkerhetsmessige implikasjoner av Internet of Things

IT-riket opplever den raske utviklingen av teknologi som kobler til, overvåker og deler nesten alle aspekter av den digitale tidsalderen, takket være det som nå omtales som Internet of Things (IoT). IoT lover å gi enestående tilgang til enhetene som utgjør alt fra samlebånd til transportsystemer til værsensorer. IDC prosjekterer at IoT-markedet vil vokse til 7, 1 billioner dollar i løpet av de neste seks årene.

Ufritt tilgang til så mye data blir imidlertid et anerkjent sikkerhetsproblem, og sikkerhetsforholdet blir plassert på nettverksadministratorer. Med det i bakhodet bestemte leverandøren av sikkerhetsmaskinvare Fortinet å kartlegge forbrukerne for å finne ut hvor stor bekymring IoT-sikkerhet faktisk er.

Den resulterende rapporten "Internet of Things: Connected Home" ble produsert i samarbeid med GMI, en avdeling av Lightspeed Research. Mer enn 1800 forbrukere mellom 20 og 50 år som hevder å være teknisk kyndige deltok i undersøkelsen, som ble administrert i 11 land rundt om i verden, inkludert USA, Australia, Kina, Tyskland, India og Storbritannia.

Flertallet av de spurte mener at et miljø der apparater og elektronikk sømløst er koblet til internett, er "ekstremt sannsynlig" å bli en realitet i løpet av de neste fem årene. Det faktiske antallet var 61% i USA, og overveldende 84% i Kina.

Å sikkerhetskopiere den adopsjonsvirkeligheten er det faktum at fire av 10 spurte personer indikerte at de ville være villige til å betale mer for et hjem som ble optimalisert for å dra nytte av IoT-teknologiene (nesten halvparten av hvis du inkluderer gruppen "kanskje"). Halvparten av de spurte sa også at de ville være villige til å betale mer for bedre internettjeneste som er i stand til å håndtere et IoT-tilkoblet hjemmemiljø. Færre enn 20% av de spurte fra USA sa at de absolutt ikke ville betale mer for internettjenesten for å imøtekomme IoT. Undersøkelsen indikerte også at det var betydelig bekymring for at sensitive data ble utsatt som et resultat av IoT. Rundt 70% av deltakerne i undersøkelsen indikerte at de er "ekstremt bekymret" eller "noe bekymret" for brudd på data eller at sensitive personopplysninger er kompromittert. Flertallet av de spurte uttrykte frykt for spørsmål om personvern og tillit, og nesten 60% av de spurte i USA var enig i uttalelsen: "Personvern er viktig for meg, og jeg stoler ikke på hvordan denne typen data kan brukes."

Bilde: GMI

Når det gjelder muligheten for et brudd, svarte 67% av amerikanerne at de ville føle seg "Helt krenket og ekstremt sint til det punktet hvor jeg ville iverksette tiltak" hvis personopplysninger ble gitt tilgang uten kunnskap eller samtykke. Et faktum ytterligere styrket av flertallet av de spurte og tilbyr at myndighetene deres skulle regulere hvordan data samles inn, og hva leverandører har lov eller ikke lov til å gjøre med det når de først er samlet inn.

Når en slik fenomenal vekst er spådd og potensielle adoptere gir uttrykk for sine sikkerhets- og personvernhensyn, blir det veldig tydelig at nettverksadministratorer må starte umiddelbart med å vurdere hvordan IoT vil påvirke sikkerheten i hele virksomheten, og bør allerede planlegge for sikkerhetsteknologier, krypteringsordninger og tilgangspolitikk. som vil gi sikkerhet for dataene som samles inn. Dessuten kan det hende at data må integreres i big data analytics-plattformer, noe som betyr at flere lag med sikkerhet vil bli nødvendig. Leksjonen her er å nærme seg IoT med omhu og vurdere verdien av dataene som samles inn, samt hvilken innvirkning alle typer brudd kan ha. Dette bør gi fôr for å bygge sikkerhetssystemer som kan håndtere den plutselige økningen i data samlet inn, lagret og utvunnet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com