Bruk DNS-referanseverktøy for å optimalisere ytelsen

Å nevne at DNS-navneservere kan ha problemer med ytelse og tidtaking, resulterer vanligvis i spørrende utseende. Enten fungerer DNS-oppløsning eller ikke.

Hva med subtile problemer; som lange responstider, timeouts og korrupte cacher? Det er fremdeles mulig for spørresvar å komme gjennom. Det tar bare mye lenger tid. I så fall betyr det ikke å ha båndbredde i mange tilfeller.

En annen antagelse: Vi må bruke spesifikke DNS-navneservere, som de som leveres av våre Internett-leverandører. Det er vanligvis ikke tilfelle. Tror det kan være et problem? Prøv en annen DNS-navneserver. Ok, fint. Hvilken?

DNS-referanseverktøy

Det er her DNS-referanseverktøy - applikasjoner på klientsiden som tester ytelsen til DNS-navneservere - spiller inn. De har muligheten til å:

 • Bestem om en bestemt DNS-navneserver er tilgjengelig.
 • Sammenlign responstider for valgte DNS-navneservere med offentlig tilgjengelige DNS-navneservere.
 • Lag et diagram, rangering av DNS-navneservere i henhold til deres responstid, antall timeouts og andre relaterte parametere.

Namebench og DNS Benchmark er to slike DNS-benchmarking-apper. Begge gir informasjonen jeg nevnte tidligere, og mye mer.

Namebench

Namebench er et Google-prosjekt designet for å finne den mest responsive DNS-navneserveren for vertsdatamaskinen. Merkelig som det høres ut, betyr det at to datamaskiner som sitter ved siden av hverandre kan ha forskjellige resultater. Namebench gjør det med vilje:

"Namebench kjører et rettferdig og grundig benchmark ved å bruke nettleserens historie, tcpdump-utdata eller standardiserte datasett for å gi en individualisert anbefaling."

Følgende lysbilde viser vinduet med testoppsett som åpnes når Namebench er aktivert:

Den første delen spør hva DNS-navneservere skal inkluderes:

 • Navneservere : Liste over DNS-navneservere som er av spesiell interesse.
 • Inkluder globale DNS-leverandører : Merk av i denne ruten for å inkludere OpenDNS og Neustar (tidligere UltraDNS) navneservere.
 • Inkluder best tilgjengelige regionale DNS-tjenester : Velg dette for å inkludere de best-fungerende DNS-navneservere i ditt område.

Den neste delen spør hvilke tester som skal kjøres og hvordan du konfigurerer spørsmålene:

 • Inkluder sensursjekker : Sjekk at sensurerte domenenavn er blokkert.
 • Kildedatakilde: Bestem hvor Namebench velger testvertsnavnene. Vanligvis er det nettleserens historie, men det er andre alternativer som "Topp 2000-nettsteder".
 • Helsekontrollytelse : Velg å teste enten 10 eller 40 servere om gangen, avhengig av tilgjengelig båndbredde.
 • Antall spørsmål : Velg antall spørsmål som skal sendes til hver DNS-navneserver. Standard er 250 forespørsler.

Resultatene vises som en webside som ligner på den nedenfor:

Jeg bruker OpenDNS. Namebench bestemte at den sekundære OpenDNS-navneserveren (208.67.220.220) hadde den beste responstiden. Det er interessant, fordi OpenDNS valg for primærserver ligger på sjetteplass. Jeg antar at jeg blir nødt til å bytte de to i nettverkskortets konfigurasjon.

DNS Benchmark

Det neste referanseverktøyet kommer fra Steve Gibson fra GRC.com. Jeg er alltid overrasket over programvaren hans. Namebench av Google er litt over 5 MB og DNS Benchmark er bare 164 KB. Jeg antar at det er det som skjer når programmet er skrevet på samlingsspråk.

I standardtilstand tester DNS Benchmark opptil 200 offentlig tilgjengelige DNS-navneservere, pluss de som for tiden er i bruk av datamaskinen. Denne listen kan gjøres mindre eller endres til DNS-navneservere du ønsker. Følgende lysbilde viser resultatene fra testing av datamaskinen min:

I dette tilfellet lokaliserer DNS Benchmark de raskeste navneservere først. Følgende er testene som DNS Benchmark kjører:

 • Bufrede oppslag (rød stolpe): responstiden for retur av hurtigbufrede oppslag fra DNS-navneserveren.
 • Ikke-hurtigbufrede oppslag (grønn søyle): responstiden for å returnere et nytt oppslag eller ett med utløpt Time to Live.
 • Dotcom-oppslag (blå stolpe): responstiden for å returnere en spørring fra en "Dot Com" DNS-navneserver.
 • Pålitelighet (rød stolpe etter IP-adresse): Antall tapte eller mistede spørsmål under testen.
 • Åpne beskyttelse : Om DNS-navneserveren forhindrer oppløsning av eksterne navn til interne IP-adresser (Wiki-oppføring).

En ting som er spesielt med DNS Benchmark er konklusjon-fanen. Etter at testingen er fullført, analyserer applikasjonen resultatene og gir konklusjoner og mulige rettelser. Følgende lysbilde er et eksempel:

Husker jeg at jeg nevnte at jeg trengte å endre sekvensen til mine Open DNS-servere? Vel, DNS Benchmark, på noe av en stødig måte, antyder også at sekvensen bør endres.

Noen ting lærte jeg

Jeg kjørte noen tester hjemme ved hjelp av DNS-navneserveren. Jeg kunne ikke forstå hvorfor serverens responstid var så mye lenger enn OpenDNS responstid. Det skal være motsatt.

Så startet jeg DNS Benchmark. Det var rart. DNS-navneserveren min registrerte uvanlig lange up-cache-hurtigoppslagstider. Det gikk opp for meg hva som skjedde. Bare to personer bruker DNS-navneserveren. Så cachen er relativt liten sammenlignet med OpenDNS sin cache. Betydningen, oftere enn ikke, at navneserveren må spørre andre navneservere.

Jeg lærte noe annet. For å få gyldige testresultater, slå av alle applikasjoner bortsett fra DNS-referanseverktøyet på vertsdatamaskinen. Det gjelder også andre datamaskiner i nettverket. Det er referert til å ha et "stille nettverk" for testen.

Siste tanker

Jeg klødde knapt til overflaten på hvilken informasjon og analyse de to applikasjonene gir. For å være ærlig, lærer jeg fremdeles hva de kan gjøre og hvordan jeg bruker dem når du feilsøker.

Jeg trodde også at jeg skulle ende med å ha en favoritt, men det gjorde jeg ikke. Hver har sin plass i verktøykassen min. Prøv dem og la meg få vite hva du synes.

Oppdatering: 06. desember 2010

I går mistet Comcast-brukere i Midtvesten Internett-tjenesten sin. Comcast sier at strømbruddet stammet av et problem med DNS-navneservere. Ikke har tilgang, de fleste brukere visste ikke det. Å bruke DNS-referanseverktøy ville ha vist problemet med Comcast's DNS-navneservere. Å bytte til en fungerende DNS-navneserver ville gitt normal internettdrift.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com