AT&T fiberbrudd viser hvor enkelt angripere kan utslette kommunikasjonen vår

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan, sjefredaktør for ZDNet, TechRepublics søsterside . Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene (eller abonnere på RSS-feeden ).

Det fiberoptiske strømbruddet --- faktisk sabotasje --- i Bay Area på torsdag avslører en skitten liten hemmelighet: Infrastrukturen vår er latterlig sårbar, og det tar bare noen få vandaler (eller terrorister) for å bringe kommunikasjonen på kne.

Selv om det er uklart hva som skjedde, tilbyr AT&T en belønning på $ 100.000 nå $ 250.000 for å finne vandalene som kuttet i fiberoptiske ledninger og banket alt fra vertsentre --- inkludert noen få av våre egne --- 911 samtaler og annen kommunikasjon (Techmeme ). Sam sa det best: Uansett hvor avansert vi blir, er vi fremdeles koblet til en stor ledning et sted.

Det kommer ikke til å endre seg. Det store spørsmålet: Hvordan skal vi beskytte de store ledningene?

Barrett Lyon spør om det er mulig å ødelegge nettverket med en baufil. Med et ord: Yup. Det skjedde i går. AT&T brukte Twitter --- hjemmet til Fail Whale --- for å kommunisere med kundene. Noen som ser ironien i den?

Det som virkelig er skummelt, er at vi ikke bare snakker om Internett her. Det elektriske nettet er sårbart. Transportnettet vårt er sårbart. Infrastrukturen vår i USA er en stor sittende and. Rutenettet og Internett er i hodet i dag, men jeg blir påminnet om den generelle infrastrukturens sårbarhet hver tur til Penn Station. Noen ganger vil du se tungt bevæpnet politi med K-9-hundene sine i lobbyen i Penn Station. Det er et vanlig syn. Imidlertid, hvis du virkelig ønsket å få ned jernbanestasjonen og t-banen, er det ingenting en bortkommen ryggsekk ikke kunne ta seg av.

Enkelt sagt er det umulig å sikre hele infrastrukturen der ute. Og alle vet det. I 2003 reiste en student avhandling bekymringer for nasjonal sikkerhet. Det er ikke rakettvitenskap å kartlegge infrastruktur og lage opp scenarier.

Så hva kan vi gjøre?

Sikkert, det gir ingen mening å plassere væpnede vakter på hvert mankehull, fiberoptisk nav, kraftledning og transportnett. Imidlertid kan det være noen få ting vi kan gjøre:

  • Forsegl munnhullene: Det er relativt enkelt å poppe en og klippe en linje eller to.
  • Smarte sensorer: Er det tilsvarende en bilalarm for fiberoptiske linjer?
  • Bedre overvåking: Kritisk nasjonal infrastruktur --- som de stedene AT&T fiberoptiske linjer ble kuttet --- ligger for det meste i private hender. Er det en måte å koble disse områdene til et nasjonalt sikkerhetsovervåkingsnettverk?
  • Forbedrede fail-over prosesser. Jada, internett er konfigurert for å omdirigere trafikk, men det er ikke perfekt. Kan vi bygge mer spenst?
Det er en stor plan fra Department of Homeland Security om å beskytte nasjonal infrastruktur. 188-siders tome kan kokes ned til denne grafikken.

Til slutt er jeg ikke håpefull om at noen av disse infrastrukturfordelene kan sikres, fordi det er et reelt problem med gjeterkatter blant alle partiene. Og det faktum kaster en smule over noen av våre store teknologiske visjoner.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com