SpaceX-plan for global satellitt-internettjeneste godkjent av FCC

Bør du være en internett skeptiker? Forfatter Andrew Keen hevder at det er et strukturelt problem med økningen av brukergenerert online innhold og Web 2.0.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Til tross for mange klager fra andre satellittfirmaer, hyllet FCC SpaceX Starlink satellitt-internettplan som den første i sitt slag.
  • FCC ga mandat til at minst halvparten av Starlink-satellittene må være i bane i løpet av 6 år.

FCC har lagt vekten bak en plan fra luftfartsprodusenten SpaceX for å dekke store skår i USA med bredbånd via et stort satellittkonstellasjon, ifølge et offisielt dokument utgitt torsdag.

Planen, som ble kalt "Starlink" av SpaceX-grunnlegger og administrerende direktør Elon Musk, ble kraftig kritisert av en rekke satellittbedrifter, inkludert OneWeb, Telesat og ViaSat, av mange forskjellige grunner. Selskapene var bekymret for forstyrrelsen forårsaket av en så massiv konstellasjon av nye satellitter i et rom som allerede er overfylt med mange objekter. I følge FCCs autorisasjonsnotat, inngav de til og med begjæringer om å avslå theSpaceX-søknaden.

De uttrykte også bekymring for SpaceXs plan for det fallende orbitale rusk som uunngåelig vil komme fra forslaget deres, og ble til og med støttet av NASA om saken, ifølge notatet.

"The National Aeronautics and Space Administration (NASA) reiser også den generelle bekymringen, hovedsakelig som svar på SpaceXs satellittkonstellasjon, at NGSO-søkere som søker å distribuere et stort antall satellitter (dvs. over 4000), kan trenge å sikre en høyere grad av pålitelighet i sine avhendingsoperasjoner etter oppdrag enn NASAs nåværende 90% pålitelighetsstandard, ”skrev FCC i notatet.

Men SpaceX forsikret sine konkurrenter og NASA om at den fullt ut ville overholde FCC-kjennelser i saken, gi oppdateringer til ruskplanen nærmere lanseringsdatoen, ville dele stedsdataene til satellittene sine med andre selskaper og "har designet romfartøyet med muligheten til å unngå potensielle kollisjoner, som den kan bruke etter behov for å sikre sikre driftsavstander, "som nevnt i notatet.

FCC-kommisjonær Jessica Rosenworcel la ved en uttalelse til notatet som tok for seg spørsmålet om kretsløp og andre problemer som kan hindre aktiviteter i verdensrommet.

"Et neste generasjons romløp utspiller seg. Imidlertid krever dette hastverket for å utvikle nye rommuligheter nye regler, " sier Rosenworcel i uttalelsen. "Til tross for den revolusjonerende aktiviteten i atmosfæren vår, er de lovgivningsmessige rammene vi er avhengige av for å forme denne innsatsen. De ble designet for en tid da det å reise til verdensrommet var astronomisk dyrt og begrenset til dyktigheten til våre politiske supermakter."

Rosenworcel la til: "I dag er risikoen for ruskgenererende kollisjoner rimelig lav. Men de har allerede skjedd - og etter hvert som flere aktører deltar i romfartsindustrien og etter hvert som flere satellitter av mindre størrelse som er vanskeligere å spore blir lansert, hyppigheten av disse ulykkene vil antagelig øke. Ukontrollert, voksende rusk i bane kan gjøre noen områder i rommet ubrukelige i flere tiår fremover. "

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Til tross for klagene hyllet FCC beslutningen om å godkjenne planen som et massivt skritt fremover, og FCC-styreleder Ajit Pai personlig berømmet ideen i februar, og fremhevet hvordan farten vil hjelpe landlige samfunn til å få større tilgang til internett.

"For å bygge bro mellom USAs digitale kløft, må vi bruke innovative teknologier. Satelitteknologi kan hjelpe til å nå amerikanere som bor på landsbygda eller vanskelig å betjene steder der fiberoptiske kabler og celletårn ikke når, " sa Pai. "Hvis den ble adoptert, ville det være den første godkjenningen som ble gitt til et amerikansk-basert selskap for å tilby bredbåndstjenester ved bruk av en ny generasjon satellitteknologier med lav jordbane."

Administrerende direktør Musk skrev på Twitter at "Starlink-stjernebildet vil tjene minst betjent" og SpaceX COO, Gwynne Shotwell, sa til TechCrunch at planen deres vil skape "et neste generasjons satellittnettverk som kan knytte kloden til pålitelig og rimelig bredbåndstjeneste, særlig når de som er ikke tilkoblet ennå. "

I følge notatet skal SpaceX ha minst 50% av satellittene sine "i de tildelte banene, og betjene dem i samsvar med stasjonsautorisasjonen senest 29. mars 2024."

SpaceX begjærte mer tid, og hevdet at fristen ville kreve "en utskytningskadens på mer enn 60 satellitter per måned, fra den dagen kommisjonen gir en lisens, noe som vil være upraktisk, og at distribusjon av hele konstellasjonen ikke er nødvendig for å tillate for å starte levering av bredbåndstjeneste. "

FCC nektet for begjæringen om dispensasjon, men lot døren være åpen for SpaceX for å sende inn en annen anmodning om avkall når den hadde fått bedre forståelse for hvor mye tid det trengte å få alle satellittene til bane.

SpaceX lanserte testversjoner av satellittene i februar og håper å etter hvert kunne tilby en abonnementsbasert internettjeneste.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com