Smartphone kriger: Apple skyter tilbake mot Nokia; Domstolens trefninger varmer opp

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Apple har svart på Nokias patentsak og hevdet i rettsdokumenter at mobiltelefongiganten bryter antitrustloven med sine "urimelige" royaltyforespørsler om standardteknologi.

Den siste trefningen mellom Apple og Nokia kommer etter hvert som mobiltelefonspillere i økende grad drikker den ut i retten og via International Trade Commission (ITC).

For å vite:

  • ITC har startet en undersøkelse av Eastman Kodaks klage på at Research in Motion og Apple krenker patentene.
  • ITC etterforsker en klage fra Motorola mot RIM.
  • Og ITC etterforsker en klage fra Apple mot Nokia.

Det er en full plate helt sikkert.

Hva handler de fleste av disse trefningene om? Patenter og lisensvilkår for det meste. De med patenter ønsker mer penger ut av lisensieringsteknologien. Og hvis partene ikke er enige, blir det raskt en domstolsavskjed. Nokia og Apple stiller ut A av denne trenden.

I oktober anla Nokia søksmål mot Apple om påstand om brudd på 10 patenter. Nokia ønsket royalties på 42 millioner solgte iPhoner så langt. Apple undervurderte i desember og forberedte det første svaret. Nokia fyrte deretter tilbake.

Fredag ​​returnerte Apple brann og leverte sitt komplette svar på Nokia-klagen. Den store forskjellen dette går rundt: Apple spiller antitrustkortet.

Apple hevder at Nokia ikke avslørte sine immaterielle rettigheter på en rettidig måte, og at Nokia nå har monopolmakt over fem områder som i hovedsak får en trådløs telefon til å fungere. Apple påstår at Nokia villedet standardinnstillingsgrupper slik at den kunne sikre at oppfinnelsene ble inkludert i Wi-Fi, trådløse sendinger og lignende teknologier. Apple legger til at Nokias patentkrav på enheter som bruker GSM-, GPRS-, EDGE-, UMTS- og WLAN-standarder vil heve prisene for alle.

Apple legger også til at Nokias priser er for høye.

Her er noen utvalgte utdrag fra innleveringen (last ned klage PDF):

Disse kostnadene og motutgiftene kommer til å høres kjent ut i ikke altfor fjern fremtid. Det er mange patentsprut i rørledningen for trådløs telefon.

I slekt:
  • Merry patent wars: Nokia skyter tilbake mot Apple
  • Apple lanserer tellersuit mot vs. Nokia: Ingen slag ble trukket i rettsdokumenter
  • Apple tommelnese hos Nokia? Nokia saksøker dem over trådløse patenter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com