Registreringer av .inc domenenavn er åpne, men er det verdt det å få et?

Registreringer av .inc-domenenavn er åpne, men er det virkelig forretningsverdi? .Inc gTLD er posisjonert som et alternativ eller komplement til tradisjonelle .com-navn, selv om det kommer til en betydelig prispremie.

Det er et nytt domene på toppnivå som søker å gi bedrifter et hjem på internett, som et alternativ til .com eller .org. .Inc-registeret, som åpnes onsdag, slutter seg til utvalget av over 1000 generiske toppdomener (gTLDs) som ble åpnet for registrering etter ICANNs beslutning om å tillate at vilkårlige toppdomener opprettes tilbake i 2013.

.Inc-registeret blir posisjonert som "et intuitivt domene som slutter som ganske bokstavelig 'betyr forretning', " og "det svarte kortet på internett." Dette er et skille initiativet ganske sannsynlig fortjener, ettersom Intercap Registry ber $ 2500 per år i registreringsavgifter for et .inc-domenenavn - en bratt pris sammenlignet med $ 12 per år som Google Domener ber om et .com-domene.

Registrering av et .inc-domenenavn kommer imidlertid med forretningsfordeler andre gTLD-er ikke tilbyr. Selskapet touts tilbyr "opptil $ 1000 i gratis transaksjonsgebyrkreditt" fra Square, og "gratis basedannelse, navnesjekk, skatte-ID, & minutter og vedtekter" fra LegalZoom, i tillegg til andre fordeler fra Intuit, Google Ads, WeWork, Faktisk VistaPrint og andre. Disse fordelene kan gjøre at forhåndskostnaden blir noe mindre, selv om dette ikke er tilbakevendende fordeler - noe som gjør anskaffelsesverdien av disse fordelene mindre nyttig etter det første året.

Start talsperson Shayan Rostam hevder også at innføringen av .inc beskytter mot nettkvalitet, eller registrerer et domene som inneholder et varemerke i dårlig tro for å selge det til varemerkeeieren for en oppblåst pris. Cybersquatting er teknisk ulovlig i USA, selv om jurisdiksjonsspørsmål begrenser effekten av regulering. På samme måte er kostnadene ved å gå gjennom voldgiftskanaler for å tvinge til inngivelse av domenenavn en lang og kostbar prosess, noe som gir cybersquatters rom til å tjene på de lave fem tallene ved å bare tilby et domene for salg til en lavere pris enn kostnaden for voldgift.

Registreringen av et .inc-domenenavn, til sammenligning, er i hovedsak for høyt til at nettlesere kan få en meningsfull fortjeneste, selv om denne "løsningen" gjør lite mer enn å endre hvilken lomme slike penger vil gå til.

Hvordan registrerer jeg et .inc-domenenavn?

Før generell tilgjengelighet er det to registreringsperioder for "early bird". Den første er fra 27. mars til 30. april, og "er utelukkende for varemerkeinnehavere for å sikre deres åndsverk, " ifølge Rostam. Perioden "prioritert offentlig" er fra 30. april til 7. mai, slik at organisasjoner kan registrere varianter av varemerker eller "eller andre domener som er viktige for deres virksomhet." Registreringsavgiftene er høyere i løpet av denne tiden. For varemerkeinnehavere er gebyrene $ 3600, selv om avgiftene hopper til $ 59.999 når den prioriterte offentlige perioden åpnes.

Interesserte organisasjoner kan registrere domener i autoriserte registre. En liste er tilgjengelig her.

Bør jeg registrere et .inc-domenenavn?

Forståelsen av gTLD-er blant allmennheten er fortsatt ikke spesielt høy, så de fleste selskaper har holdt seg sammen med. Com til tross for at andre alternativer er tilgjengelige. .Biz TLD, introdusert i 2001 i et forsøk på å adressere overbelastning av .com TLD, har stagnert ved 2 millioner registreringer i omtrent de siste 10 årene, selv uten den prispremien som .inc ber om. (Rostam uttaler at ".biz ikke ser eller høres profesjonell ut, og at den ofte blokkeres av spamfilter fordi .biz ofte brukes av dårlige aktører." Spam-påstandene er i det minste sanne.)

Til sammenligning lanserte .llc gTLD i midten av 2018, og har 6 399 registrerte domener fra og med 25. mars 2019. Hvis selskapet ditt er mindre, kan det være verdt å betale for $ 30 per år, selv om det er lett å forestille seg at folk prøver å skrive inn businessname.llc.com på grunn av mangel på offentlig bevissthet om den gTLD.

For å anse Intercap er det ikke overdrevne begrensninger for hvordan du kan bruke et .inc-domenenavn. Det er tillatt å bruke et for systemer som vender innvendig.

Til syvende og sist er det vanskelig å anbefale å registrere et .inc-navn med mindre organisasjonen har råd til en gjentakende avgift på $ 2500, når langt rimeligere alternativer er tilgjengelige.

Hvis du vil ha mer informasjon om gTLD-er, kan du lære hvorfor flammende spam og fallende registreringer viser at nye gTLD-er har begrenset forretningsverdi, hvorfor ICANNs generiske domeneregler på toppnivå forårsaker store hodepine for online virksomheter, og hvordan internasjonaliserte domenenavn skaper phishing-risiko.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com