Neste generelle Super Wi-Fi pilotprosjekter distribuert i Singapore

Singapore White Spaces Pilot Group (SWSPG) og stiftelsesmedlemmer Institute for Infocomm Research (I²R), Microsoft og StarHub kunngjorde tidligere denne måneden de første kommersielle pilotutplasseringene av TV White Spaces (TVWS) -teknologi i Singapore. TVWS viser til det ubrukte VHF- og UHF-frekvensspekteret i TV-sendebåndene, og som brukes til å levere trådløs bredbåndstilkobling. Fordi TVWS tilhører lavere frekvensbånd, kommer det med iboende lavere effekt og lengre rekkeviddeegenskaper. Teknologien blir også referert til som datasentrisk fokus, som Super Wi-Fi.

Slik fungerer Super Wi-Fi

Basert på dokumentasjon som jeg skaffet, tilbyr Super Wi-Fi 400 meters dekning sammenlignet med 100 meter med tradisjonell Wi-Fi. Dette fungerer til imponerende 16 ganger det dekket området og den samme mengden strøm som ble brukt. Bruken av TVWS for data backhaul og bruk som en langvarig Wi-Fi-applikasjon blir studert. Super Wi-Fi Up lar deg levere opptil 14 Mbps på en 8 MHz kanal; et område på 1, 2 km ble demonstrert i et sentrumsområde i Singapore.

Super Wi-Fis lengre rekkevidde og mulighet til å trenge gjennom vegger gjør at båndbredden må tildeles riktig. Stedsbevisste, radioaktiverte enheter må først sjekke med en online database for å bestemme tilgjengelige kanaler og effektnivå som er tillatt på et nåværende sted. Tilgjengelig spektrum fordeles dynamisk for å levere rimelige bredbåndstilgang og andre former for tilkobling til forbrukere med minst mulig forstyrrelse ( figur A ). Figur A

Bildekilde Microsoft

Detaljer om pilotprosjektene

Tre pilotprosjekter er utplassert. Her er et sammendrag av hvert prosjekt:

  • I samarbeid med Singapore Island Country Club, benytter Microsoft og Neul TVWS til å koble sammen forskjellige nettsteder i klubben. Dette brukes sammen med aldrende asymmetrisk digital abonnentlinje (ADSL) infrastruktur for å gi en pålitelig og alternativ måte å koble til internett på. Mulig utvidelse av denne distribusjonen inkluderer å bruke den til å fjerne Wi-Fi-blinde flekker i de nåværende klubbhus og gi Wi-Fi-dekning på sine fire 18-hulls golfbaner.
  • StarHub gjennomfører et marint Wi-Fi-pilotprosjekt i samarbeid med I²R, Microsoft, Neul og Adaptrum. Dette blir for øyeblikket utført i Changi, med målinger utført fra utpekte båter som kan reise opptil 10 km fra fjæra.
  • I²R samarbeider med Power Automation Pte Ltd om et pilotprosjekt for å utvikle en TVWS-basert plattform for verktøyleverandører som eksternt kan kontrollere og administrere verktøymålere på en kostnadseffektiv måte. Et Advanced Metering Infrastructure (AMI) -system basert på TVWS blir distribuert i NUS University Town som et pilotprosjekt, og tilbyr lang rekkevidde trådløs kommunikasjon på opptil 1 km.

Hva dette betyr for IT-fagfolk

Denne teknologien har implikasjoner for landlige distribusjoner der tradisjonelle backhaul-metoder kan være dyre (satellitt) eller kanskje ikke eksisterer (kabel); den kan også brukes til å komplettere eksisterende trådløse tjenester for å dekke blinde flekker som kan være vanskelige å nå med Wi-Fi.

Det forskjellige frekvensbåndet som brukes - 600 MHz mot 2, 4 GHz eller 5 GHz - gjør det mulig for et hus eller bygning å distribuere Super Wi-Fi og tradisjonell Wi-Fi. Super Wi-Fi kan for eksempel brukes til å bygge bro mellom de fjerneste delene av et hus eller et kontormiljø, mens mer tradisjonell 802.11a / b / g / n Wi-Fi brukes til å gi faktisk trådløs dekning.

Selv om det kan ta en stund før teknologien blir allment tilgjengelig, er TVWS eller Super Wi-Fi trolig en teknologi som er verdt å holde et øye med.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com