Nett-nøytralitetshysterikker: Slutt å gråte ulv

Nettnøytralitet er store nyheter igjen, men det er en storm i en tekopp som risikerer å avlede oppmerksomhet fra mer betydelige problemer med internett i Storbritannia, sier Natasha Lomas.

Nyheter denne uken om at BT Wholesale lanserer en tjeneste som gjør at Internett-leverandører kan levere online video raskere har reignert den ultralydneutralitetsdebatten i Storbritannia, med påstander om at dette kan være slutten på det åpne internett slik vi kjenner det.

BT Content Connect, som lanseres i slutten av første kvartal i år, vil bli tilbudt som en administrert tjeneste til faste og mobile bredbåndsleverandører. BT Retail vil også bruke den til å levere BBCs iPlayer on-demand TV-tjeneste via BTs IPTV-tilbud, BT Vision.

Kritikere har angrepet Content Connect som begynnelsen på et to-lags internett i Storbritannia - slutten på nettnøytralitet. Frykten er at slike tjenester kan tillate Internett-leverandører å dumpe innhold de ikke liker i en treg bane, mens de prioriterer sine egne. I en diskusjon om tjenesten fortalte Labour-parlamentsmedlem og teknologipundit Tom Watson IT PRO : "Dette er en bekymringsfull utvikling. Å gjøre en bredbåndsforbindelse til internettekvivalent til Sky TV er ikke bra for små bedrifter eller forbrukere."

BT avviser slike beskyldninger og hevder at de bare tilbyr ISP-er muligheten til å differensiere deres tjenester ved å tilby "forbedret visningskvalitet" for videotjenester på nettet som iPlayer.

Nettnøytralitet forblir ikke mer enn et prinsipp i Storbritannia og er ikke nedfelt i lov eller forskrift
(Fotokreditt: Taramisu via Flickr.com under følgende Creative Commons-lisens)

Og det er vanskelig å unngå konklusjonen om at BTs kritikere hopper pistolen.

Content Connect er et innholdsdistribusjonsnettverk (CDN). For å drive tjenesten legger BT til servere til nettverket sitt som vil lagre innhold lokalt, relativt til sluttbrukeren, og dermed forbedre påliteligheten og ytelsen til videostrømming ved å redusere buffering.

Avgjørende vil BT ikke gjennomføre pakkeprioritering.

"Det er opp til Internett-leverandører og innholdsleverandører om de vil velge denne tjenesten, " sa en talsperson for BT til silicon.com. "Det handler om å gi ISP-valget. Hvordan de bestemmer seg for å behandle innholdet i nettverkene deres, er helt nede til ISP. BT Wholesale sitter bare i midten og gir verktøyet.

"Enhver foretrukket behandling eller prioritering av innhenting eller båndbreddestrømling er helt nede til Internett-leverandøren - ikke for grossistleverandøren. Det er opp til ISP-ene, innholdsleverandørene og kringkasterne hvordan de bruker tjenesten."

Nå er CDN-er ikke noe nytt - selskaper som Akamai og Limelight Networks har allerede bygget globale CDN-er for å fremskynde levering av streamingmedier via et nettverk av geografisk distribuerte servere. BTs Content Connect betyr at det vil være ...

?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com