Installere vSphere på Cisco UCS C-Series-servere

De siste dagene har jeg jobbet med å installere vSphere 5.1 på noen Cisco UCS C-Series-servere. Dette var en ny installasjon i et helt nytt miljø, så jeg trengte ikke å bekymre meg mye for å avbryte dagens produksjon, da jeg nettopp hadde satt opp serverne (Cisco UCS C220 M3), lagring (EMC VNXe 3150) og programvare ( vSphere 5.1) sammen med det nåværende miljøet, og migrer deretter de fysiske maskinene til VM-er senere.

Cisco UCS-servere har bygget et navn på seg selv i datasentre de siste par årene. Mange tror de bare har bladene å tilby, men UCS C-serien er faktisk rackmonteringsservere som tilbyr mange av de samme fordelene som kniver. UCS C-Series rackmonteringsservere kommer til en mer SMB-vennlig pris enn bladene (som er kjent som B-serien).

C-serien gir administrasjon ved bruk av Cisco UCS Integrated Management Controller (CIMC) som vist i figur A. Så alt som må gjøres er å slå opp UCS-en, gi den en IP-adresse og deretter koble til CIMC over nettverket. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Hvis du skal laste ESXi på disse serverne, er det noen få ting du må tenke på når du bestiller dem. Du kan for eksempel ikke starte fra ESXi ved å bruke en RAID-programvare for programvare. Så selv om du har noen lokale / interne harddisker og selv om du kan installere ESXi OS på disse harddiskene, vil du ikke kunne starte fra dem hvis du har programvaren RAID-kontroller. "VMware ESX / ESXi eller andre virtualiserte miljøer støttes ikke for bruk med den innebygde MegaRAID-kontrolleren. Hypervisorer som Hyper-V, Xen eller KVM støttes heller ikke for bruk med den innebygde MegaRAID-kontrolleren" (kilde: Cisco USC C220 Serverinstallasjon og servicehåndbok). Hvis du skal bruke et SAN og ikke engang trenger de interne harddiskene, anbefaler jeg å bruke det Cisco kaller det fleksible flashkortet. Dette kortet er i utgangspunktet et SD-kort som er forhåndskonfigurert med fire virtuelle stasjoner. Den første stasjonen er Cisco UCS Server Server Configuration Utility, den andre er HV eller Hypervisor, den tredje inneholder Cisco Drivere, og den fjerde er Cisco Host Upgrade Utility. HV-stasjonen er der du kan installere ESXi-serveren og kan gjøres oppstartbar fra CIMC. Dette er mye enklere enn å bekymre deg for hvilken type RAID-kontroller du skal få, og jeg tror det er litt rimeligere enn å få lokale stasjoner med en RAID-kontroller for maskinvare.

Etter at du har bestilt riktig konfigurasjon for det du prøver å gjøre, faller resten på plass ganske enkelt. Her er et høyt nivå oversikt over trinnene som skal følges fra racking til oppstart av ESXi.

Slik konfigurerer du CIMC:

 1. Installer det fleksible flashkortet på serveren.
 2. Rack UCS-serveren og koble en nettverkskabel til administrasjonsporten.
 3. Slå den på.
 4. Trykk F8 for å konfigurere CIMC-informasjonen (IP-adresse, passord, etc.).
 5. Fra en datamaskin på samme nettverk, åpne en nettleser og koble til CIMC ved hjelp av IP-adressen tilordnet i trinn 3.
 6. Gå til servere | Oppfinner | Lagring for å se Flex Flash Storage Adaptere.
 7. Klikk på Konfigurer driftsprofil og sett deretter en sjekk ved siden av de virtuelle stasjonene du vil aktivere (dvs. HV-stasjonen).

Slik installerer du ESXi:

 1. Klikk på Start KVM fra CIMC.
 2. Klikk på Virtuelle medier i KVM-vinduet.
 3. Klikk på Legg til og bla der du har lastet ned Cisco Custom ESXi .iso-filen, og sett deretter et hake ved siden av slik at den er kartlagt som Virtual CD / DVD.
 4. Klikk tilbake til kategorien Monitor og klikk deretter på makroer. Velg Ctrl-Alt-Del-makroen for å starte serveren på nytt.
 5. Trykk F6 mens serveren starter på nytt for å endre boot-enheten til Virtual CD / DVD.
 6. Installer ESXi slik du normalt vil, men sørg for å installere den på HV-stasjonen (ikke til de lokale stasjonene).
 7. Når installasjonen er fullført, må du fjerne den virtuelle CD / DVD og starte serveren på nytt ved å bruke makroen igjen.
 8. Trykk F6 for å endre boot-enheten til HV-stasjonen, og den skal nå starte opp på den velkjente gule og grå ESXi-skjermen.

Dette er mye informasjon du kan ta inn, spesielt hvis du er ukjent med UCS-verdenen. Jeg anbefaler på det sterkeste å lese litt mer. For å finne ut mer om RAID-kontrollere, vennligst sjekk ut dette Cisco-dokumentet. Hvis du vil finne ut mer om UCS C220 M3, kan du lese denne Cisco PDF-filen. Det er også mye der ute hvis du søker på UCS eller enhetlig databehandling generelt. Dette innlegget er ment å være et høyt nivå oversikt over ting du må vurdere i denne spesifikke konfigurasjonen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com