Slik fremskynder du Apache med lakkert HTTP-cache

Bilde: Jack Wallen

Apache er en kraftsenter-webserver som tilbyr et omfattende utvalg av konfigurasjoner, moduler og tredjeparts tillegg. På grunn av denne utrolige fleksibiliteten, er det så mye du kan gjøre for å forbedre ytelsen til webserveren. En slik ting du kan gjøre er å legge til lakk HTTP-akseleratoren som en omvendt proxy for Apache.

Lakk er ideell for nettsteder med mye trafikk, og brukes til slike som The New York Times. Jeg skal vise deg hvordan du installerer og konfigurerer Lakk HTTP-cache, for Apache, på Ubuntu Server 16.04.

Trikset med dette er å kjøre Apache på den ikke-standardporten 8080 og deretter kjøre Varnish, som en omvendt proxy, på port 80. Jeg vil anta at du allerede har Apache installert og kjører. La oss komme på jobb med det på plass.

Endring av Apache's standardport

Det første vi må gjøre er å konfigurere Apache til å bruke en ikke-standard port. Ut av boksen er Apache standard port 80. For å endre dette, åpner du et terminalvindu og gir kommandoen sudo nano /etc/apache2/ports.conf . Endre linjen Lytt 80 til Lytt 8080 . Lagre og lukk den filen.

Start Apache på nytt med kommandoen:

 sudo systemctl omstart apache2 

Hvis du peker nettleseren din mot http: // SERVER_IP (Der SERVER_IP er IP-adressen til serveren din), skal du ikke kunne koble til serveren. I stedet peker du det til http: // SERVER_IP: 8080 (der SERVER_IP er IP-adressen til serveren din), og velkomstsiden til Apache-serveren skal vises, eller hvilket som helst nettsted du har aktivert.

MERKNAD: Hvis du har konfigurert virtuelle servere, vil du redigere konfigurasjonsfilen (e) i / etc / apache2 / sites-available / for å gjenspeile endringen fra port 80 til port 8080.

Installer og konfigurer lakk

Tilbake i terminalvinduet, installer Varnish med kommandoen sudo apt install lakk. Start og aktiver Lakk med følgende kommandoer:

 sudo systemctl start lakk sudo systemctl aktivere lakk 

Når Varnish er installert, endrer du til katalogen / etc / lakk og tar sikkerhetskopi av konfigurasjonsfilen med kommandoen sudo cp default.vcl default.vcl.BAK . Åpne konfigurasjonsfilen med kommandoen sudo nano /etc/varnish/default.vcl .

Det første vi må gjøre er å definere backend-porten (Apache). Finn følgende avsnitt, og sørg for at den ser slik ut:

 backend default {.host = "127.0.0.1"; .port = "8080"; } 

Deretter må standard lakkporter endres til port 80. Utsted kommandoen sudo nano / etc / default / lakk, og endre DAEMON_OPTS linealternativ til 80 (som vist i figur A ).

Figur A

Endre standard lakkport.

Lagre og lukk filen.

Det er enda et konfigurasjonsalternativ å ta vare på. Gi kommandoen sudo nano /lib/systemd/system/varnish.service, og endre deretter ExecStart-linjen for å gjenspeile port 80 (som vist i figur B ).

Figur B

Nok en havnendring for Varnish.

Lagre og lukk den filen.

Start systemdemon og start Varnish på nytt med følgende kommandoer:

 sudo systemctl daemon-reload sudo systemctl omstart lakk 

Pek nettleseren tilbake til http: // SERVER_IP, og den forventede siden skal nok en gang laste. En siste test vil være å utgi kommandokurlen -I SERVER_IP (Hvor SERVER_IP er IP-adressen til serveren). Utgangen fra kommandoen skal inkludere linjen Via: 1.1 varnish-v4 ( figur C ).

Figur C

Suksess!

Hvis du vil sjekke Varnish-loggen, må du utgi kommandoen sudo varnishncsa . Dette vil kjøre en hale i lakkloggen, slik at du kan se den i sanntid.

Gratulerer

Apache-serveren din skal nå se en betydelig økning i hastigheten. Hvis ikke umiddelbart, vil det over tid etter hvert som cachen bygger seg.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com