Slik skanner du etter IP-adresser i nettverket ditt med Linux

Hvordan skanne etter IP-adresser med Linux Har du problemer med å huske hvilke IP-adresser som er i bruk i nettverket ditt? Bekymre deg ikke, Jack Wallen viser deg hvordan du oppdager disse adressene med to enkle kommandoer.

Hvor mange ganger har du prøvd å konfigurere en statisk IP-adresse for en maskin i nettverket ditt, bare for å innse at du ikke hadde noen anelse om hvilke adresser som allerede var tatt? Hvis du tilfeldigvis jobber med en stasjonær maskin, kan du alltid installere et verktøy som Wireshark for å finne ut hvilke adresser som var i bruk. Men hva hvis du er på en GUI-mindre server? Du vil absolutt ikke stole på et grafisk-basert verktøy for å skanne IP-adresser. Heldigvis er det noen veldig enkle å bruke kommandolinjeverktøy som kan håndtere denne oppgaven.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

Jeg skal vise deg hvordan du skanner ditt LAN (Local Area Network) for IP-adresser som er i bruk med to forskjellige verktøy (hvorav ett vil bli installert på serveren din som standard). Jeg skal demonstrere på Ubuntu Server 18.04.

La oss komme i gang.

Arp-kommandoen

Det første verktøyet vi bruker for oppgaven er den innebygde arp- kommandoen. De fleste IT-administratorer er kjent med arp, ettersom den brukes på nesten alle plattformer. Hvis du aldri har brukt arp (som står for Address Resolution Protocol), brukes kommandoen til å manipulere (eller vise) kjernens IPv4-nettverksnabo-cache. Hvis du gir ut arp uten modusbeskrivelse eller alternativer, vil det skrive ut det gjeldende innholdet i ARP-tabellen. Det er ikke det vi skal gjøre. I stedet utsteder vi kommandoen slik:

 arp -a 

Alternativet-et bruker og veksler fra BSD-stil og skriver ut alle kjente IP-adresser som finnes på LAN-en. Utgangen fra kommandoen viser IP-adresser så vel som den tilhørende Ethernet-enheten ( figur A ).

Figur A

Jeg har mange virtuelle maskiner på LAN.


Du har nå en liste over hver IP-adresse som er i bruk på ditt LAN. Det eneste forbeholdet er at (med mindre du vet MAC-adressen til hver enhet i nettverket), vil du ikke ha en anelse om hvilken maskin IP-adressene er tildelt. Selv uten å vite hvilken maskin som er assosiert med hvilken adresse du i det minste vet hvilke adresser som blir brukt.

nmap

Deretter bruker vi en kommando som tilbyr flere alternativer. Nevnte kommando er nmap . Du vil ikke finne nmap installert på din Linux-maskin som standard, så vi må legge den til systemet. Åpne et terminalvindu (eller logg inn på den GUI-mindre serveren din) og gi kommandoen:

 sudo apt-get install nmap -y 

Når installasjonen er fullført, er du klar til å skanne LAN-et med nmap. For å finne ut hvilke adresser som er i bruk, gi kommandoen:

 nmap -sP 192.168.1.0/24 

Merk: Du må endre IP-adresseplanen slik at den samsvarer med din.

Utgangen fra kommandoen ( figur B ), vil vise deg hver adresse som finnes på LAN-en.

Figur B

Nmap gir oss nå litt mer informasjon.


La oss gjøre nmap mer nyttig. Fordi det gir litt mer fleksibilitet, kan vi også finne ut hvilket operativsystem som er tilknyttet en IP-adresse. For å gjøre dette, bruker vi alternativene -sT (TCP-tilkoblingsskanning) og -O (operativsystemfunn). Kommandoen for dette er:

 sudo nmap -sT -O 192.168.1.0/24 

Avhengig av størrelsen på nettverket, kan denne kommandoen ta litt tid. Og hvis nettverket ditt er stort, kan du vurdere å sende utdataene fra kommandoen til en fil slik:

 sudo nmap -sT -O 192.168.1.0/24>nmap_output 

Du kan deretter vise filen med en tekstredigerer for å finne ut hvilket operativsystem som er knyttet til en IP-adresse ( figur C ).

Figur C

Operativsystemer er tilknyttet IP-adresser.


Ved hjelp av disse to enkle kommandoene kan du finne IP-adresser i nettverket ditt som er i bruk. Når du tildeler en statisk IP-adresse, tildeler du ikke en som allerede er i bruk. Vi vet alle hva slags hodepine som kan forårsake.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com