Hvordan raskt sette opp en FTP-server på Ubuntu 18.04

Bilde: Jack Wallen

Du har migrert alle Ubuntu Linux-serverne til den siste iterasjonen og trenger å få en FTP-server raskt oppe. Hvordan klarer du den oppgaven? Det er faktisk utrolig enkelt. Jeg skal vise deg hvordan du gjør nettopp det ved å bruke VSFTP-serveren.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

VSFTP er en veldig sikker og rask FTP-demon som gjør oppsett og administrasjon veldig enkelt. La oss komme i gang.

Hva du trenger

Det er klart at du trenger Ubuntu Server 18.04 installert og kjørt. Utenom det trenger du en konto med sudo-rettigheter og noen få minutters tid.

Installerer VSFTP

VSFTP-demonen finnes i standardlagringsplassene, slik at installasjonen kan trekkes av med en enkelt kommando. Åpne et terminalvindu og gi ut følgende:

 sudo apt-get install vsftpd 

Start og aktiver tjenesten med kommandoene:

 sudo systemctl start vsftpd sudo systemctl aktivere vsftpd 

Når installasjonen er fullført, er du klar til å fortsette.

Opprette en FTP-bruker

Vi skal gjøre dette veldig enkelt og lage en bruker for FTP-tjenesten som du deretter kan gi ut til de som trenger det (og ikke har en brukerkonto på serveren). Dette kan betraktes som en konto for generisk FTP-bruk. Du kan alltid opprette mer, og alle som har en brukerkonto på serveren kan logge via FTP. Brukeren vår vil bli kalt ftpuser og opprettes med kommandoen:

 sudo useradd -m ftpuser 

Angi brukerens passord med kommandoen:

 sudo passwd ftpuser 

Brukeren din er klar til å gå.

Konfigurere VSFTP

Vi skal lage en helt ny konfigurasjonsfil. Før vi gjør det, la oss gi nytt navn til originalen med kommandoen:

 sudo mv /etc/vsftpd.conf /etc/vsftpd.conf.orig 

Opprett den nye filen med kommandoen:

 sudo nano /etc/vsftpd.conf 

I denne filen plasserer du følgende:

 lytte = NEI listen_ipv6 = JA anonym_enable = INGEN local_enable = YES write_enable = YES local_umask = 022 dirmessage_enable = YES use_localtime = YES xferlog_enable = YES connect_from_port_20 = YES chroot_local_user = YES sikker_chroot_sa = pd /ssl/certs/ssl-cert-snakeoil.pem rsa_private_key_file = / etc / ssl / private / ssl-cert-snakeoil.key ssl_enable = NO pasv_enable = Ja pasv_min_port = 10000 pasv_max_port = 10100 allow_writeable_chroot = YES 

Logger inn

På dette tidspunktet bør du kunne logge deg på FTP-serveren din ved hjelp av ftpuser opprettet tidligere. Logg inn med din favoritt FTP GUI-klient eller kommandolinjen. Du kan nå laste opp og laste ned filer til ditt hjertes innhold. Disse filene blir lagret i hjemmekatalogen til ftpuser-brukeren (altså / home / ftpuser ). Med konfigurasjonsfilen vår har vi deaktivert anonym bruk, så den eneste måten å logge på vil være med en arbeidskonto på serveren.

Gjort og gjort

Det er det. På omtrent ett minutt har du opprettet en FTP-server på Ubuntu 18.04. Det er virkelig så enkelt. Husk imidlertid at dette er ganske grunnleggende. Målet var å få den opp og gå raskt, slik at du kanskje synes at den ikke passer perfekt til dine behov. Heldigvis er VSFTP en ganske fleksibel server. Hvis du vil lære mer om hva denne FTP-serveren kan gjøre, kan du utgi kommandomannen vsftpd .

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com