Hvordan gjøre fildeling enkelt i nettverket ditt med LAN-Share

Med LAN-Share kan du enkelt sende filer og mapper til hvilken som helst maskin på nettverket ditt. TechRepublics Jack Wallen leder deg gjennom prosessen med å installere og bruke et bemerkelsesverdig praktisk nettverksfildelingsverktøy, LAN-Share.

Jeg er alltid på utkikk etter måter å effektivisere arbeidsflyten på. Et område som alltid må forbedres er fildeling over et LAN. Visst er det Samba, men det krever litt konfigurasjon og bruk som kan være litt over lønnsvurderingen til brukerne dine. Så når jeg trenger den enkleste måten å dele filer over et gitt LAN, vender jeg meg til et hendig verktøy som heter LAN-Share. Med LAN-Share kan du enkelt sende filer og mapper til hvilken som helst maskin i nettverket. Det eneste kravet er at både avsender og mottaker har applikasjonen installert og kjørt. Med LAN-Share på jobb trenger brukere bare å vite hvilken maskin de vil sende til. LAN-Share oppdager automatisk alle maskiner som kjører appen, slik at brukere bare må velge fra en liste.

Mer om nettverk

 • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
 • 8 datasenterprognoser for 2020
 • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
 • 5G mobilnett: Et jukseark

Funksjonslisten er kort, men til poenget:

 • Send en eller flere filer eller mapper
 • Send til flere mottakere samtidig
 • Avbryt, pause og fortsett operasjonen

LAN-Share er tilgjengelig for Linux og Windows, slik at filer kan deles mellom de to uten problemer. Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere og bruke dette utrolig praktiske nettverksfildelingsverktøyet. Jeg skal demonstrere installasjonsprosessen på Elementary OS. Installasjonen på Windows er enkel og bruken er den samme på tvers av plattformer.

Installasjon

Installasjonen av LAN-Share er enkel. Det er to installasjonsmetoder ved å bruke den medfølgende .deb-filen eller fra kilden. Jeg skal demonstrere installasjonen ved å bruke .deb-filen. Her er trinnene:

 1. Last ned .deb-installasjonsfilen.
 2. Velg GDebi Package Installer fra nettleseren din fra rullegardinmenyen Åpne ( figur A ).
 3. Når GDebi-appen åpnes, klikker du på Installer pakke.
 4. Når du blir bedt om det, skriver du inn sudo-passordet og trykker på Enter.
 5. La installasjonen fullføre.

Figur A

Installere LAN-Share på Elementary OS Linux.


Hvis du ikke blir bedt om å tillate GDebi-installasjon, kan du ta vare på prosessen fra kommandolinjen. Dette er hvordan:

 1. Åpne et terminalvindu.
 2. Endre til katalogen som inneholder den nedlastede .deb-filen.
 3. Gi kommandoen sudo dpkg -i lanshare * .deb .
 4. Når du blir bedt om det, skriver du inn sudo-passordet.
 5. La installasjonen fullføre.

Uansett metode, skal du nå se en LAN-Share-oppføring på skrivebordsmenyen. Klikk den for å åpne appen.

bruk

For at maskinen din skal være tilgjengelig for andre LAN-Share-forekomster, må appen kjøres. Når du åpner appen, vil du finne et veldig rent grensesnitt som er klart for handling ( figur B ).

Figur B

LAN-Share hovedvinduet.


La oss dele en fil til en annen maskin. For å gjøre dette, klikk på Send-knappen og klikk på Send filer. Naviger til (og velg) filen (e) du vil dele, og klikk Åpne. Et nytt vindu vil popup og viser alle tilgjengelige maskiner som kjører LAN-Share ( figur C ).

Figur C

Våre LAN-Share-aktiverte maskiner.


Velg maskinen for å motta filen, og klikk på Send. Filen ankommer øyeblikkelig i målmaskinen (uten mottakerens samhandling).

Ut av boksen lagres filer i ~ / LANShareDownloads / . Du kan endre den standard mottakskatalogen i Innstillinger-vinduet. Klikk på Innstillinger-knappen (i hovedvinduet) og deretter (i kategorien Generelt), endre alternativet Last ned for å møte dine behov ( Figur D ).

Figur D

Endre standard nedlastningskatalog.


Du kan også endre navnet på maskinen din for å gjøre det enklere for brukerne. Som standard bruker LAN-Share maskinens vertsnavn, som kan (eller kanskje ikke) være intuitivt for sluttbrukere. Vurder å endre LAN-Share-navnet til navnet ditt eller arbeidsfunksjonen din.

Blir ikke så mye lettere

Og det er essensen av å bruke LAN-Share. Det er et utrolig enkelt verktøy som løser et problem som kan forvirre noen administratorer og brukere. Fildeling over ditt LAN blir ikke så mye enklere enn dette. Gi LAN-Share en tur og se om det ikke blir ditt standard LAN-fildelingsverktøy.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com