Hvordan installere og bruke Gitkraken på Ubuntu med snap

Bilde: Jack Wallen

Hvis du er en utvikler, kjenner du Git. Mest sannsynlig bruker du Git med jevne mellomrom. Og du kjenner sikkert Linux også. Faktisk utvikler du sannsynligvis med Linux (siden Linux er en av de mest populære utviklingsplattformene i verden). Hvis du er en Git-bruker på Linux, bruker du kanskje kommandolinjen for å samhandle med tjenesten.

Men hvis du kan ha et enestående GUI-verktøy for det formålet, vil du sannsynligvis bruke det for å gjøre arbeidet ditt litt mer effektivt. Et slikt verktøy er kryssplattformen Gitkraken. Med Gitkraken kan du enkelt samhandle med Git-kontoen din, uten å måtte bruke kommandolinjen.

Hvis du tilfeldigvis jobber med Ubuntu-plattformen eller en hvilken som helst plattform som bruker snaps, er det en utrolig enkel måte å installere Gitkraken. Jeg kommer til å lede deg gjennom prosessen med å installere dette legendariske verktøyet, bruke snap, og så vise deg hvordan du kobler Gitkraken til GitHub-kontoen din. Jeg skal demonstrere på en daglig bygging av Bionic Beaver (Ubuntu 18.04) og vil anta at du allerede har en GitHub-konto.

Merk: Selv om det er en gratis Gitkraken-applikasjon, vil du sannsynligvis benytte deg av funksjonene som tilbys i Pro-versjonen. Etter installasjonen får du en 7-dagers prøveversjon av Gitkraken Pro. Når prøveperioden er over, er prisen for å fortsette å bruke programvaren:

  • Individuell - $ 49 per år
  • 10+ brukere - $ 39 per bruker per år
  • 100+ brukere - $ 29 per bruker per år

Siden GitKraken er en av de fineste GitHub-klientene tilgjengelig for Linux, er inngangsprisen vel verdt prisen. Den gratis Gitkraken-klienten går glipp av funksjoner som:

  • Flere profiler
  • Kraftig flettekonfigurasjonsredaktør
  • GitHub Enterprise integrasjon
  • GitLab Community-integrasjon

La oss installere.

Installasjon

Siden vi bruker en nylig Ubuntu-utgivelse, vil den allerede være klar til å fungere med snap-pakker. Hvis du åpner et terminalvindu, gir ut kommandoen snap-versjon og du ikke får presentert den installerte versjonen av snap, må du installere snapd. Gjør dette med kommandoen:

 sudo apt install snapd 

Når dette er ferdig, er du klar til å installere Gitkraken. Tilbake ved terminalvinduet, gi kommandoen:

 sudo snap install gitkraken 

Prosessen vil begynne og vil ta litt lengre tid enn vanlig installasjon. Når installasjonen er fullført, er du klar til å koble Gitkraken til din GitHub-konto.

Koble Gitkraken til GitHub

Som du kanskje forventer, er dette faktisk ganske enkelt. Åpne Gitkraken GUI-klienten fra skrivebordsmenyen. Når den åpnes, får du et innloggingsvindu ( figur A ).

Figur A

Gitkraken-påloggingsvinduet.


Siden vi kobler Gitkraken til GitHub, klikker du på Logg på med GitHub-knappen. Dette åpner standard nettleseren din, der du blir bedt om å logge inn på GitHub-kontoen din. Når du har logget deg på, må du autorisere Axosoft-tilgang til GitHub-kontoen din. Klikk Autoriser Axosoft. Når du har klikket på autorisasjon-knappen, blir du ført tilbake til GitKraken-klienten, der du må godta EULA. Klikk i avmerkingsboksen, og klikk deretter på Jeg er enig. Med påloggingen og EULA ivaretatt, er det på tide å begynne å bruke GitKraken.

bruk

Jeg skal ikke komme for dypt inn i bruken av Gitkraken. Du vil imidlertid åpne, klone eller initialisere et depot. På sjansen har du ikke satt opp et Git-lager, la oss initialisere et med Gitkraken.

Klikk på mappeikonet i øvre venstre hjørne fra hovedvinduet. Når det nye vinduet åpnes ( figur B ), klikker du på kategorien Init.

Figur B

Å initialisere et depot er veldig enkelt med Gitkraken.


I det resulterende vinduet ( figur C ) klikker du på Bla gjennom-knappen og finner enten mappen som skal brukes, eller opprett en ny mappe. Velg deretter den valgfrie .gitignore-malen (en fil som spesifiserer med vilje ikke-sporet filer som Git skal ignorere) og en lisens (valgfri). Når du har tatt vare på disse konfigurasjonene, klikker du på Create Repository-knappen, og det nye depotet ditt vil bli initialisert.

Figur C

Konfigurerer depotet ditt.


Hvis du initialiserer et depot på din lokale maskin, i stedet for å klone en repo fra GitHub, vil du finne at du ikke kan skyve repoen til GitHub. Hvorfor? Du må først legge til en fjernkontroll i depotet. For å gjøre dette, må du først logge inn på Github-kontoen din, navigere til depotet du vil skyve den lokale repoen til, klikke på rullegardinmenyen Klon eller last ned ( figur D ) og kopiere URL-en til depotet.

Figur D

Henter nettadressen til depotet ditt fra GitHub.


Tilbake på GitKraken, åpne opp depotet du initialiserte, og hold musen over REMOTE-fanen. Når + -knappen vises, klikker du på den. I det resulterende vinduet ( figur E ), velg URL, gi fjernkontrollen et navn og kopier GitHub-depot-URL-en til Pull URL. Push-URL-en fylles automatisk ut. Klikk på Legg til ekstern-knappen og er klar til å gå. Det lokale depotet ditt vil nå synkroniseres med det konfigurerte depotet på GitHub-kontoen din.

Figur E

Konfigurere en fjernkontroll for Gitkraken push / pull.


Og det er alt du trenger. Du har nå installert Gitkraken, koblet til din GitHub-konto, og et lokalt depot som kan skyve og trekke til en fjernkontroll.

Og så, hva venter du på? Git kraken!

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com