Hvordan installere Tomato-firmware på en Asus-ruter

Hvis du bruker standard firmware på Asus-ruteren din, mer sannsynlig at du bare får en del av funksjonene du kan ha. Se for deg om den ruteren kunne fungere som en utskriftsserver? Eller tenk deg at sikkerhetsfunksjonene var langt overlegen enn standard ut. Du kan ha disse tingene (og mer) ved å blinke en ny firmware til ruteren din. En av de beste firmwarene der ute er tomat, som jeg nylig har vurdert.

I denne artikkelen skal jeg lede deg gjennom trinnene med å blinke Asus-ruteren din med Tomato-firmware. Denne prosessen er ikke nødvendigvis for de svake i hjertet og kan muligens lande deg med papirvekt. Men hvis du er villig til å ta risikoen, vil fordelene med Tomato firmware absolutt være verdt bryet.

Trinn 1 : Last ned de nødvendige filene.

Du må laste ned både DD-WRT firmware og Tomato firmware for den spesifikke ruteren din. Last ned disse filene til et sentralisert sted. MERKNAD: Vær 100% sikker på at du laster ned riktige filer for din rutermodell.

Trinn 2 : Installer Asus Firmware Restoration Utility. Du vil bruke verktøyet som ble levert på CD-en som fulgte med ruteren. Hvis du ikke lenger har den CDen, kan du laste ned verktøyet fra Asus nedlastingsside. Forsikre deg om at du laster ned verktøyet for riktig rutermodell du har. Trinn 3 : Koble maskinen du har installert Firmware Restoration Utility, direkte til ruteren. Sett denne datamaskinen til å ha en statisk IP-adresse fordi en dynamisk adresse kan forårsake problemer under blinkingen. Forsikre deg om at IP-adressen er i samme skjema som ruteren, eller at du ikke kan koble til. Gjør en hard tilbakestilling av ruteren for å sette den tilbake til fabrikkinnstillinger. Når ruteren har startet på nytt, fyrer du opp Firmware Restoration Utility (se figur A ) og følg disse trinnene:
  1. Klikk på bla-knappen.
  2. Naviger til DD-WRT-filen du lastet ned.
  3. Velg filen.
  4. Klikk Åpne.
  5. Klikk på Last opp.
Figur A

Gjenopprettingsverktøyet er utrolig enkelt å bruke og er bare nødvendig å blinke DD-WRT til ruteren.

Når ruteren har startet på nytt har du DD-WRT installert. Test det ved å logge på ruteren. Påloggingsinformasjonen skal være admin / admin.

Trinn 4 : Fjern filen du lastet ned for Tomato firmware. Hvis filen har filtypen .trx, gi den nytt navn til .bin. Trinn 5 : Telnet inn i DD-WRT-ruteren (ved å bruke brukernavnsroten og passordadministratoren) og gi kommandoen nvram get http_passwd. Denne kommandoen vil avsløre passordet du trenger for å logge på Tomato-firmware. Skriv dette ned. Trinn 6 : Fra DD-WRT-konfigurasjonssiden naviger du til administrasjonsdelen og deretter til fastvareoppgradering. Bla gjennom for å finne Tomato-firmware du lastet ned, velg den og oppgrader. Når ruteren endelig har startet på nytt igjen, logger du deg tilbake på ruteren (ved å bruke brukernavnsadministratoren og passordet du oppdaget med nvram- kommandoen), og firmwaren skal nå være Tomato. Gratulerer! Du har nå en tomatruter. Siste tanker

Hvis du vil få mer kraft og kontroll over ruteren din, vil du ha denne firmware installert. Ikke bare vil du få mer kraft, du vil også få mange nye funksjoner som bør komme som standard på alle rutere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com