Hvordan installere phpMyAdmin på Ubuntu 18.04

Hvordan installere phpMyAdmin på Ubuntu 18.04 Installasjonen av phpMyAdmin er endret for Ubuntu Server 18.04. Jack Wallen viser deg hvordan du får denne kraftige MySQL webbaserte GUI i gang.

Hvis du er en MySQL-databaseadministrator, forstår du viktigheten av å ha det rette verktøyet for å administrere databasene dine. Ja, du kan gjøre alt du trenger fra kommandolinjen, men noen administratorer foretrekker et fint GUI-verktøy for å få jobben gjort.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

For det kan du henvende deg til et av de mest populære MySQL-administratorverktøyene phpMyAdmin. Dette nettbaserte verktøyet gjør arbeidet med MySQL-databasene utrolig enkelt.

Utgivelsen av Ubuntu 18.04 fikk imidlertid installasjonen av phpMyAdmin til å endre seg.

Jeg vil demonstrere hvordan du installerer dette verktøyet på den nyeste utgivelsen av Ubuntu Server, slik at du kan glede deg over enkel MySQL-administrasjon med et brukervennlig nettbasert GUI.

Hva trenger du

Jeg antar at du allerede har MySQL-databaseserveren i gang, i tillegg til en fullstappet LAMP-stabel. Jeg skal demonstrere dette på Ubuntu Server 18.04. Skulle du bruke en annen serverdistribusjon, er det eneste du må være oppmerksom på installasjonsprosessen.

Installasjon

Installasjonen av phpMyAdmin er utrolig enkel. Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Åpne et terminalvindu på Ubuntu Server.
  2. Gi kommandoen sudo apt-get install phpmyadmin php-mbstring php-gettext -y .
  3. Når du blir bedt om det, skriver du inn sudo-passordet.
  4. La installasjonen fullføre.

Under installasjonen blir du bedt om å velge webserveren som skal brukes ( figur A ). Sørg for å velge apache2.

Figur A

Velge riktig webserver for phpMyAdmin.


Du blir også bedt om å installere en database i orden. Sørg for å velge Ja for dette alternativet. Deretter blir du bedt om å angi et MySQL-applikasjonspassord for phpmyadmin (slik at det kan registrere seg på databaseserveren). Skriv inn og bekreft et unikt (og sterkt) passord. Til slutt må du oppgi brukerpassordet til databaseadministratoren.

Når installasjonen er fullført, skal du nå kunne peke nettleseren din til http: // SERVER_IP / phpmyadmin (der SERVER_IP er IP-adressen til hosting-serveren) og logge på.

Her er den første gotchaen med MySQL på Ubuntu 18.04: Du kan ikke, på grunn av sikkerhetsproblemer, logge inn som rotbruker. For å bruke phpMyAdmin på Ubuntu, må du logge inn med en annen bruker. Det er en god ting at du under installasjonen av phpMyAdmin opprettet et passord for phpmyadmin-brukeren. Så logg inn med brukeren phpmyadmin og passordet du opprettet for den brukeren.

Her får du se den andre gotchaen. Ved innlogging vil du øyeblikkelig oppdage at phpmyadmin-brukeren er veldig begrenset i hva den kan gjøre. For å gjøre phpMyAdmin GUI til en levedyktig løsning, må vi endre det.

Gi tillatelser

For å løse dette problemet, gå tilbake til terminalvinduet på serveren din og logg deg på MySQL med kommandoen:

 sudo mysql -u rot -p 

En gang ved MySQL-ledeteksten, må du gi riktig tillatelse for phpmyadmin-brukeren med kommandoene:

 TIL ALLE PRIVILEGIER PÅ *. * TIL 'phpmyadmin' @ 'localhost'; FLUSH PRIVILEGES; EXIT 

Logg ut av phpMyAdmin GUI og logg inn igjen (fremdeles bruker phpmyadmin-brukeren). Du skal nå ha fulle rettigheter for MySQL med den brukeren.

Hvis du er bekymret for sikkerhet, kan du opprette en helt ny MySQL admin-bruker slik:

 SKAP BRUKER USERNAME IDENTIFIERT av 'PASSWORD'; TIL ALLE PRIVILEGIER PÅ *. * TIL 'brukernavn' @ 'localhost'; FLUSH PRIVILEGES; EXIT 

der USERNAME er et unikt brukernavn og PASSWORD er et unikt, sterkt passord. Når denne brukeren er opprettet, kan du nå logge inn på phpMyAdmin med disse opplysningene og komme på jobb.

Nyt kraften og enkelheten til phpMyAdmin på Ubuntu 18.04.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com