Slik installerer du den nettverkbare UrBackup

Sikkerhetskopiene dine er avgjørende for virksomheten din. Men for mange småbedrifter kan kostnadene for en god sikkerhetskopiløsning være litt over budsjettet. Det er en av de mange situasjonene der Linux-plattformen lyser. Når du først begynner å grave rundt, finner du selvfølgelig at det er nesten for mange løsninger å prøve. Hva gjør du? Du kan alltid slå til UrBackup. Med denne spesielle server-klientløsningen installerer du serveren på Linux, som deretter lar deg sikkerhetskopiere alle Windows-, macOS- eller Linux-maskiner (ved hjelp av UrBackup-klientprogramvaren) til serveren.

Mer om nettverk

  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • Topp 11 lagringstrender de siste 20 årene
  • 5G mobilnett: Et jukseark

La oss gjøre akkurat det. Jeg skal demonstrere med en Ubuntu Server 18.04 serverforekomst, sikkerhetskopiere en MacBook Pro, og kjøre Mojave.

Installere serveren

Det første vi må gjøre er å installere serverprogramvaren. For å gjøre dette, åpner du et terminalvindu på Ubuntu Server og gjør følgende:

  1. Legg til nødvendig depot med kommandoen sudo add-apt-repository ppa: uroni / urbackup
  2. Oppdater apt med kommandoen sudo apt update
  3. Installer serveren med kommandoen sudo apt install urbackup-server

Det er alt for installasjonen av serveren. Åpne en nettleser og pek den til http: // localhost: 55414. Du bør se det nettbaserte grensesnittet UrBackup, der du kan legge til klienter.

Koble klienten til serveren

Hvordan du installerer klienten avhenger av vertsplattformen. Både macOS- og Windows-klienter har installasjonsprogrammer for pek og klikk, så last ned installasjonsprogrammet for plattformen din og kjør filen for å installere.

Når klienten har installert, finner du et ikon i skrivebordets systemskuff. Klikk på ikonet, og klikk deretter Innstillinger. I innstillingsvinduet må du angi IP-en til serveren. Dette alternativet er satt på Internett-fanen ( figur A ).

Figur A

Angi IP-adressen til UrBackup-serveren.

Når du har konfigurert IP-adressen til serveren din, klikker du OK.

Deretter klikker du på UrBackup-systemfeltikonet og klikker på Legg til / fjern sikkerhetskopieringsveier. I dette vinduet ( figur B ), klikk på Legg til sti-knappen og finn katalogen som skal sikkerhetskopieres.

Figur B

Angi sikkerhetskopibanen for klienten

Når det er tatt vare på, klikker du på Ok, så er du klar. Gå tilbake til det nettbaserte servergrensesnittet og klikk på knappen Legg til ny klient. I det resulterende vinduet ( figur C ), klikk i avmerkingsboksen for Discover New Internet Client via IP / Hostname-hint og skriv inn IP-adressen til klienten.

Figur C

Legge til en klient til serveren.

Klikk på Legg til klient, så skal du se klienten oppført ( figur D ). På dette tidspunktet vil det bli oppført som Ingen nylig sikkerhetskopi i filens sikkerhetskopi-status (det er greit fordi UrBackup er opptatt med å indeksere sikkerhetskopien).

Figur D

Vår klient er nå oppført.

Sikkerhetskopien skal skje automatisk etter at indekseringen er fullført. Indekseringen kan ta litt tid (avhengig av hvor mye data du må sikkerhetskopiere). Etter hvert kan du åpne en terminal, utstede sudo -s- kommandoen og deretter utgi kommandoen cd / media / BACKUPS / urbackup . I den katalogen kan du endre til underkatalogen for klienten din og gi ut kommandoen ls for å se sikkerhetskopien. Som standard vil inkrementell sikkerhetskopiering skje hver 12. time og en full sikkerhetskopi hver 30. dag. Du kan endre disse alternativene i UrBackup Client-appen i Innstillinger | Sikkerhetskopiering av filer.

Gratulerer. Du har nå et veldig enkelt og pålitelig system for sikkerhetskopiering av internett. Sørg for å pirke rundt det nettbaserte grensesnittet, da det er litt mer du kan gjøre derfra. UrBackup skal tjene deg godt. Sørg for å installere klienten på hver maskin i nettverket som må sikkerhetskopieres til serveren, så gleder du deg i roen som følger med kopier av dataene dine.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com